Type 1 diabetes.5: Symptomer, behandling, prospekter for Lada Diabetes

Beskrivelse

Type 1 diabetes.5, også kalt autoimmun diabetes latent hos voksne (Lada), er en tilstand som deler egenskapene til type 1 diabetes og type 2.

Lada diagnostiseres i den voksne alderen og manifesterer seg gradvis, for eksempel type 2 diabetes. Men i motsetning til type 2 diabetes, er Lada en autoimmun sykdom og er ikke reversibel med endringer i kosthold og livsstil.

Dine beta-celler slutter å jobbe mye raskere hvis du har type 1 diabetes.5 sammenlignet med hvis du har type 2. Det anslås det 10 prosent av folk som har diabetes har lada.

Type 1 diabetes.5 kan være lett & # 8211; Og det er ofte & # 8211; Diagnostisert feilaktig som type 2 diabetes. Hvis du er i et sunt vektband, har du en aktiv livsstil, og du har blitt diagnostisert med type 2 diabetes, C’Det er en sjanse for at det du faktisk har, er Lada.

Symptomer på type 1 diabetes.5

Symptomer på type 1 diabetes.5 kan vandres til starten. De kan inkludere:

  • hyppig tørst
  • økning i urinering, selv om natten
  • Uforklarlig vekttap
  • Sløret og prikkende visjon til nerver

Hvis ikke behandlet, skriv 1 diabetes.5 kan føre til diabetisk ketoacidose, en tilstand der kroppen ikke kan bruke sukker som drivstoff på grunn av # 8217; Absorulin fravær og begynne å brenne fett. Dette produserer ketoner, som er giftige for kroppen.

Årsaker til type 1 diabetes.5

For å forstå hva som forårsaker type 1 diabetes.5 bidrar til å forstå forskjellen mellom de andre hovedtyper av diabetes.

Type 1 diabetes betraktes som en autoimmun tilstand fordi det er resultatet av ødeleggelsen av bukspyttkjertelen beta-celler av kroppen. Disse cellene er det som hjelper kroppen din til å produsere insulin, L’Hormon lar deg lagre glukose (sukker) i kroppen din. Folk som har type 1 diabetes, må injisere insulin i kroppen for å overleve.

Type 2 Diabetes preges hovedsakelig av kroppsmotstand mot virkningen av insulin. Motstand All’insulin er forårsaket av genetiske og miljømessige faktorer, for eksempel en diett rik på karbohydrater, inaktivitet og fedme. Type 2 Diabetes kan styres med livsstilsintervensjoner og orale legemidler, men mange kan også trenge insulin for å holde blodsukkeret under kontroll.

Type 1 diabetes.5 kan utløses av skade forårsaket av antistoff-bukspyttkjertelen mot celler som produserer insulin. Genetiske faktorer kan også være involvert, for eksempel en familiehistorie av autoimmune forhold. Når bukspyttkjertelen er skadet i type 1 diabetes.5, ødelegger kroppen bukspyttkjertelen beta-celler, som med type 1. Hvis personen med type 1 diabetes.5 er også overvektig eller overvektig, det kan også være motstand alle’insulin.

Diagnose av type 1 diabetes.5

Type 1 diabetes.5 manifesterer seg i voksen alder, og derfor er det ofte feilaktig for type 2 diabetes. De fleste med denne typen diabetes er mer enn 40 år, og noen kan utvikle tilstanden selv i 70 eller 80 år.

Prosessen for å få en Lada Diagnose kan ta tid. Ofte folk (og leger) kan anta å ha type 2 diabetes fordi den har utviklet seg senere i livet.

Type 2 diabetes behandlinger, som metformin, kan arbeide for å administrere type 1 diabetes symptomer.5 til bukspyttkjertelen slutter å produsere insulin. Dette er poenget der mange mennesker finner ut at de har hatt å gjøre med Lada alltid. Generelt er progresjon mot behovet for insulin mye raskere enn type 2 diabetes og stoffrespons på lavere blodsukkernivåer (orale hypoglykemiske stoffer) er dårlig.

Folk som har type 1 diabetes.5 har en tendens til å oppfylle følgende kriterier:

  • De er ikke overvektige.
  • De er mer enn 30 år på tidspunktet for diagnosen.
  • De klarte ikke å håndtere diabetes symptomer med orale narkotika eller livsstilsendringer og kosthold.

Tester for å diagnostisere hvilken type diabetes inkluderer:

  • En fastende blodsukkertest, utført på et blodprøvetaking utført etter fasting i åtte timer
  • En toleranse test med oral glukose, utført på en blodprøvetaking utført etter fasting i åtte timer, to timer etter å ha brukt en høy glukose drikke
  • en tilfeldig blodglukose test, utført på en blodsamling som verifiserer blodsukkeret uten å ta hensyn til Dell’sist du spiste

Blodet ditt kan også testes for de spesifikke antistoffene som er tilstede når typen av diabetes du har forårsaket av en autoimmun reaksjon i kroppen din.

Behandling av type 1 diabetes.5

Type 1 diabetes.5 kommer fra det faktum at kroppen din ikke produserer nok insulin. Men siden begynnelsen er gradvis, kan orale stoffer for behandling av type 2 diabetes fungere, minst på # 8217;, å behandle det.

Folk som har type 1 diabetes.5 kan også være positivt til minst en av antistoffene som folk som har type 1 diabetes, har en tendens til å ha. Fordi kroppen din bremser sin insulinproduksjon, trenger du insulin som en del av behandlingen. Folk som har Lada, krever ofte insulin innen fem år diagnose.

Insulinbehandling er den foretrukne behandlingsmetoden for type 1 diabetes.5. Det er mange forskjellige typer insulin og insulinregimer. Insulinoseringen du trenger kan variere hver dag, så det er viktig å overvåke glukose nivåer gjennom hyppige blodsukkertester.

Perspektiver for type 1 diabetes.5

L’Forventet levetid for folk som har Lada ligner på de som har andre typer diabetes. Et høyere blodsukkernivå i lengre tid kan føre til at diabetes komplikasjoner, som nyresykdom, kardiovaskulære problemer, øyesykdommer og nevropati, som kan påvirke prognosen negativt. Men med god blodsukkerkontroll, kan mange av disse komplikasjonene forebygges.

Tidligere hadde folkene som hadde type 1 diabetes en’redusert levetid. Men de beste behandlingene for diabetes endrer denne statistikken. Med god blodsukkerkontroll kan du en «8217; normal levetid.

Noen eksperter Se hva som skal behandles med insulin siden «8217; start av diagnosen kan bidra til å bevare funksjonen til beta-celler. Hvis dette er sant, få en korrekt diagnose så snart som mulig er veldig viktig.

Når det gjelder komplikasjoner som kan påvirke perspektiver, er skjoldbruskkjertelen sykdom mest utbredt Hos personer som har lada med hensyn til folk som har type 2 diabetes. Folk som har diabetes ikke klarte godt, har en tendens til å helbrede langsommere fra sår og er mer sannsynlig Å utvikle infeksjoner.

Forebygging av type 1 diabetes.5

For øyeblikket er det ingen måte å forhindre type 1 diabetes.5. Som type 1 diabetes er det genetiske faktorer på spill i utviklingen av denne tilstanden. En tidlig og riktig diagnose og symptomstyring er den beste måten å unngå komplikasjoner fra type 1 diabetes.5.