Follikulær fase: Hva betyr det om det er kort eller langt og mer

Faser av menstruasjonssyklusen

Din menstruasjonssyklus er serien av hendelser som styres av hormoner som forbereder kroppen din for å bli gravid og bringe et barn. Denne syklusen følger en prosess delt inn i fire forskjellige faser:

menstruasjon

Dette er den første, men også på en eller annen måte L & # 8217 sist, fase av menstruasjonssyklusen din. Det er når det fortykkede belegget i livmoren din taper i din månedlige periode. Menstruasjon kan vare tre til syv dager, avhengig av varigheten av syklusen.

Follikulær fase

Start den første dagen i menstruasjonssyklusen og slutter når du begynner eggløsning. I denne fasen modnes pods som inneholder eggene kalt follikler og en av de modne eggene.

Eggløsning

Denne fasen oppstår når Ovaia utløser Quell’moden egg langs egglederens tuba i sin reise mot befruktning. Dette er den korteste fasen av syklusen, som varer 24 timer.

Lutealfase

På dette stadiet frigjør follikelet egget produserer hormoner som tykkere og modner livmoren for å forberede den til graviditet.

Menstruasjonssyklusen til hver kvinne er unik. Varigheten av hver syklus og fasene kan variere basert på alderen og andre faktorer.

Hvis du prøver å bli gravid, kan det være nyttig å vite om dine follikulære og lange faser er lange eller korte og når de forekommer i menstruasjonssyklusen. Problemer med disse fasene kan påvirke fruktbarheten din. La oss ta en nærmere titt på follikulær fasen.

Hva skjer i follikulær fasen

Follikulær fasen starter den første dagen i syklusen. Vanligvis opptar det hele halvparten av menstruasjonssyklusen.

Denne fasen starter når hormonal kontrollsenter i kroppen din, L’hypothalamus, send en melding til hypofysen i bunnen av hjernen din. L’iPOfisi frigjør deretter det follikelstimulerende hormonet (FSH).

L’Fsh stimulerer eggstokkene til å produsere fra 5 til 20 små pods kalt follikler. ALLE’Et indre av hver follikkel er et umodent egg. Disse folliklene vokser i denne fasen av syklusen.

Til slutt blir en av disse folliklene dominerende. De andre folliklene begynner å visne og reabsorberes i kroppen din.

Follikkelen med modning egget øker produksjonen av østrogen av kroppen. Høyere nivåer av østrogen vokser og tykkere livmorbelegget. Belegget blir rik på næringsstoffer for å forberede en mulig graviditet.

L’økning i østrogen nivåer også sender et signal til hypofysen for å senke produksjonen av fsh.

I mellomtiden kalt nivåene av et annet puffuithormon som heter luteiniserende hormon (LH). L’LH avbryter produksjonen av østrogen og starter eggløsningsprosessen, den neste fasen av syklusen.

Lengre follikulær fase

Follikulær fasen er ofte den lengste delen av menstruasjonssyklusen. Det er også den mest variable fasen. Start den første dagen i syklusen og slutter med eggløsningen.

Den gjennomsnittlige varigheten av follikulær fasen er 16 dager. Men det kan vare fra 11 til 27 dager, avhengig av syklusen.

Varigheten av follikulær fasen avhenger delvis avhengig av tiden som kreves for Doming-follikkelen. Når follikkelen er sakte til moden, vil denne fasen vare lenger. Som et resultat vil selv hele menstruasjonssyklusen være lengre.

En lang follikulær fase betyr at kroppen din tar lengre tid å eggløsning. L’Langvarig bruk av prevensjonspillen kan strekke den follikulære fasen. Lavt nivå av vitamin D. De var også koblet til en lengre follikulær fase.

Kvinner med en lang follikulær fase har samme sannsynlighet for å være gravid enn de med en statistisk mer normal follikulær fase. Å ha en lengre syklus bør ikke påvirke fruktbarheten din.

Kortere follikulær fase

Men å ha en kort follikulær fase kan påvirke din sjanse til å bli gravid. Det kan være et tegn på at eggstokkene dine er aldring, og du nærmer deg overgangsalderen.

Follikulær fase kan begynne å forkorte mot slutten av de 30 årene, selv om du fortsatt har en månedlig syklus. Hormonale nivåer endres i denne perioden. FSH-nivåene dine fortsetter å klatre, men lh-nivåene dine forblir lave. Dette gjør en follikkel moden for fort. L’Egg ALL’Interiør av den follikkelen kan ikke være ganske moden eller klar til å befrukt. Dette gjør graviditeten mer usannsynlig.

Temperatur under follikulær fase

Overvåk basal kroppstemperatur kan hjelpe deg å forstå hvor dager i måneden du vil ha de beste sjansene for å bli gravid. Den basale kroppstemperaturen er den laveste temperaturen når du er i ro.

For å måle den basale kroppstemperaturen, hold et termometer til sengen din og måle temperaturen på oppvåkning, før du selv kommer ut av sengen. Dette bør gjøres samtidig hver morgen.

I den follikulære fasen av syklusen skal den basale kroppstemperaturen være mellom 97.0 og 97.5 ° F (36 ° C). Når ovuli, vil temperaturen øke og forblir høyere under lutealfasen, og bekrefter at follikulær fase er over.

L & # 8217;

Den follikulære fasen er fasen av menstruasjonssyklusen der kroppen forbereder seg på å frigjøre et egg. Dette er en prosess som trengs for graviditet. Når orgumet er utgitt, anses follikulær fase som er ferdig. For mange kvinner er dette generelt halvveis mellom den første dagen i en menstruasjonsperiode og den første dagen i den påfølgende menstruasjonsperioden.

Menstruasjonssykluser følger en generell ordning, men en kvinnes lengde og liv til en kvinne kan variere. Hvis du overvåker syklusen din og ikke ovulo når du tror du burde, ikke panikk. Snakk med legen din. De kan diagnostisere potensielt problem med follikulær fase eller en hvilken som helst annen fase av syklusen.