Borderline Diabetes: Å vite tegnene

Cos’er borderline diabetes?

The Borderline Diabetes, også kalt PrediaBete, er en tilstand som utvikler seg før en person bidrar til type 2 diabetes. Det er også kjent som en fast glukoseendring eller glukoseintoleranse. I utgangspunktet betyr det at blodsukkernivåene er høyere enn normalt, men er ikke høye nok til å bli ansett som et tegn på diabetes.

Under prediabetet fase produserer bukspyttkjertelen fortsatt nok insulin som svar på inntatt karbohydrater. Imidlertid er insulinet mindre effektivt i å fjerne sukker fra blodet, slik at blodsukkernivået forblir høyt. Denne tilstanden kalles motstand mot # 8217; insulin.

Hvis du har prediabetet, bør du vite at du ikke er alene. I 2015 ble det anslått at 84.1 million amerikanere 18 år gammel og eldre de hadde tilstanden. Dette er 1 amerikansk ut av 3.

Å ha prediabetet betyr ikke at du sikkert vil utvikle diabetes. Det er imidlertid en advarsel om hva som kan skje. Folk med priabete har en Risiko på 5 til 15 ganger høyere for type 2 diabetes i forhold til noen med normale blodsukkernivåer.

Disse mulighetene øker dersom sunne endringer ikke gjøres til kostholdet eller aktivitetsvanene.

Tidlige alarmsignaler

Noen med insulinresistens i sine første faser kan utvikle type 2 diabetes hvis det fortsetter lenge nok. Alene 10 prosent av mennesker med prediabetet, vet han også at mange ikke viser noen symptomer.

Priviabetet er ikke et pre-problem & # 8221;, sier Jill Weisenberger, MS, RD, CDE og forfatter av & # 8220;Vekttap av diabetes uke per uke. & # 8220;

Borderline risikofaktorer av diabetes

Hver av disse risikofaktorene kan øke sjansene for å utvikle prediabetet:

  • overvektig eller overvektig
  • være i den svarte
  • overvektige
  • Ha det høye kolesterolet
  • Ha et smalt familiemedlem med type 2 diabetes
  • Gi lys et barn som veier mer enn 9 pounds

Bestem om du har borderline diabetes

Prediabetet er en stille tilstand, så det er viktig å få en vanlig kontroll av velvære for tidlig diagnose. Hvis du tror at du har borderline diabetes, diskuter dine bekymringer med legen din.

Hvis legen din er bekymret for at du kan ha prediabetet, vil det mest sannsynlig kjøre en test Dell’Hemoglobin A1C (HBA1C) eller en toleranse test til oral glukose (OGGTT).

L’HBA1C er en indikator på blodsukkernivået de siste to eller tre månedene, så det er ofte et bedre generelt bilde enn en enkelt faste glukosekontroll. Et HBA1C-nivå mellom 5.7 og 6.4 Indica PrabiBete.

Potensielle komplikasjoner av borderline diabetes

Høye blodsukkernivåer, spesielt hvis det ikke behandles, kan påvirke andre kroppssystemer. Dette kan gjøre deg sårbar for en rekke risikoer for kroniske helse- og helsemessige forhold. For eksempel kan ukontrollerte diabetes føre til:

  • Tap av syn
  • Nerveskade
  • Nyreskade
  • kardiovaskulære sykdommer

De høye insulinnivåene som er forbundet med motstand mot motstanden mot insulinet, kan forårsake ytterligere problemer.

Kraften til livsstilsendring

Et stort multicenter forskningsstudio kalt Diabetes forebyggingsprogram Han undersøkte hvordan livsstilsendringene kan bidra til å forebygge diabetes. Det de oppdaget skulle gi mange håp om folk i fare for diabetes.

Med et beskjedent vekttap og trening reduserte studiedeltakere risikoen for å utvikle diabetes 58 prosent om tre år.

Kraften til sunn mat og treningsvaner kan ikke overvurderes. Ta vare på helsen din ved å konsentrere seg om enkle endringer i kosthold og livsstil.

Spise sunnere

Konsentrert på kompleks mat og karbohydrater som bønner, frokostblandinger og grønnsaker rik på stivelse. Overfør enkle sukkerarter, som for eksempel ovnsproduktene som fungerte. De kan øke blodsukkeret uten å levere en sunn strømforsyning.

For hjelp i måltidsplanlegging for å forebygge diabetes, ta en avtale med en dietitian. De American Diabetes Association Det tilbyr også gode matlagingstips for å måle diabetes.

Flytte mer

Mål i 150 minutters trening hver uke. Enhver aktivitet er bedre enn ingenting. Selv Walk Count.

Gå ned i vekt

Hvis du er overvektig, kan miste vekt redusere risikoen. Et sunnere kosthold og # 8217; økning i aktivitetsnivået skal hjelpe deg med å nå dette målet.

Medisinering

Hvis du har prediabetet, kan legen din til og med foreskrive et stoff, for eksempel metformin (glumetza, glukophage, fortamet, riomet). Dette kan også bidra til å øke følsomheten for insulinet og holde blodsukkernivåene under kontroll.

Start i dag

I dag begynner noen diett og livsstilsendring. Vil gi deg den beste sjansen for å hindre diabetes først å unngå potensielle komplikasjoner fra ukontrollert diabetes.

Mens du oppdaget denne tidlige diagnosen kan være sjokkerende, betyr det ikke nødvendigvis at du vil utvikle diabetes, sier han dr. Kristine Arthur, MD, av MemorialCare Medical Group i Fountain Valley, California.

& # 8220; kan reverseres, og du kan stoppe utviklingen mot diabetes & # 8221; sier Arthur.