Identitetskrisen: Definisjon, symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

Du er tvil på hvem du er? Kanskje hva er din hensikt eller hva er dine verdier? I så fall kan du krysse hva noen kaller en identitetskrise.

Begrepet & # 8220; Crisis D’Identitet & # 8221; Det var opprinnelig fra psykologen til utvikling og psykoanalytiker Erik Erikson. Han introduserte ideene til en ungdoms identitetskrise og middelaldrende krise, som trodde at personligheten utviklet seg ved å løse kriser i livet.

Hvis du opplever en identitetskrise, kan du stille spørsmål til din følelse av selv eller identitet. Dette kan ofte oppstå på grunn av store endringer eller stressfaktorer i livet, eller på grunn av faktorer som alder eller # 8217; Fremskritt fra et bestemt stadium (for eksempel skole, arbeid eller barndom).

Her er hva du trenger å vite om identitetskriser, hvis du kanskje har en og hva du kan gjøre.

Symptomer på en identitetskrise

Å ha en identitetskrise er ikke en diagnostisk tilstand, så jeg er ikke der & # 8220; symptomer & # 8221; Typisk, som med forkjølelse eller influensa. I stedet er det tegn på tegnene du kan oppleve en identitetskrise:

 • Du stiller spørsmål om hvem du er, generelt eller med hensyn til et bestemt aspekt av livet som relasjoner, alderen eller karrieren.
 • Du opplever en stor personlig konflikt på grunn av spørsmålet om hvem du er eller din rolle i samfunnet.
 • Nylig har det vært store endringer som har påvirket din følelse av selvtillit, som skilsmisse.
 • Du stiller spørsmål om ting som dine verdier, åndelighet, overbevisninger, interesser eller profesjonell sti som har en viktig innvirkning på hvordan du ser deg selv.
 • Du leter etter mer mening, grunn eller lidenskap i livet ditt.

Det er helt normalt å stille spørsmål om hvem du er, fremfor alt fordi vi endres i løpet av våre liv. Men når det begynner å påvirke din daglige tanke eller operasjon, kan du ha en identitetskrise.

Det er noe mer alvorlig?

Enhver form for krise kan også forårsake en nedgang i din mentale helse.

Se deg selv eller livet ditt negativt har Status som vises være en indikator på sikkerhetsproblemet for depresjon.

Hvis du har tegn på depresjon, vurder sjansen til å be om hjelp. Du bør søke hjelp umiddelbart hvis de er ledsaget av selvmordstanker.

Symptomene på depresjon kan inkludere:

 • Deprimert humør eller følelser av fortvilelse eller ubrukelighet
 • Tap av interesse for ting når du har hatt glede av
 • utmattelse
 • irritabilitet
 • Endringer i appetitt eller vekt
 • Konsentrasjonsproblemer, energinivåer, motivasjon og søvn

Årsaker til en identitetskrise

Selv om du ofte tror det skjer i en viss alder (for eksempel i tenåringer eller i løpet av middelalderen i middelaldrende krisen «, kan en krise av identitet skje med noen, i alle aldre, når som helst bor.

Ofte kan identitetskrisen eller andre psykiske problemer oppstår på grunn av viktige stressfaktorer i livet. Disse stressfaktorene bør ikke være iboende negative, men kan fortsatt forårsake mye stress, noe som gjør at du tviler på hvem du er og hva du skal sette pris på.

Stressfaktorer kan inkludere:

 • å gifte seg
 • Skilsmisse eller separate
 • i bevegelse
 • Lever en traumatisk hendelse
 • miste en kjære
 • Miste eller finne en jobb
 • Nye helseproblemer

Disse og andre stressfaktorer kan definitivt ha innvirkning på ditt daglige liv og hvordan du ser deg selv.

en nylig studie har oppdaget at faktorer som sosial støtte, stressnivåer og helseproblemer kan alle påvirke utviklingen av en tykk halvalderkrisen kalt.

Behandling for en krise d’identitet

Spørsmål om din følelse av selv kan være stressende, men i virkeligheten kan det være en god langsiktig ting. Vet hvem du er bedre og tilpasse seg endringer, kan hjelpe deg med å vokse som en person.

Her er noen ting du kan gjøre for å overvinne en identitetskrise:

Se innsiden og utforske

Ta en PO & # 8216; Tid til å se på deg selv og spør deg selv noen spørsmål om hva du liker og hva du ikke liker mest.

Ponites av spørsmålene og se om du kan svare over tid, og hvis svarene hjelper deg med å forstå ting. Husk at du ikke trenger å ha alle svarene og kan endres fra år til år eller tiåret over et tiår.

Spørsmålene kan inkludere:

 • Hvilken kvalitet og egenskaper definerer deg? Hvordan har endret seg gjennom årene?
 • Hvis du opplever en viktig forandring i livet: hvordan har det blitt endret for deg? Du er fornøyd med disse endringene? Hvordan kan du møte disse nye tingene som skjer?
 • Hva er dine verdier? C’er noe som fungerer i motsetning til dem?
 • Hva er dine interesser, lidenskaper og hobbyer? Du gjør det du liker å gjøre, og ellers hvorfor ikke? (Hvis du liker å spille tennis, og du har ikke gjort det i flere år, hvilke faktorer hindrer det fra det?)
 • Hva fondes? Hva hjelper deg med å takle når du sliter?
 • Hva er viktig for deg om dine verdier, formål i livet eller følelsen av identitet? C’Det er noe du føler at du kan gjøre for å forbedre din følelse av selvtillit?

Se etter glede og andre måter å gjøre det på

Det som gjør deg glad? Hva gir livet ditt en følelse av formål og glede?

Du trenger ikke nødvendigvis å ha den perfekte jobben, men hvis du ikke gjør noe tilfredsstiller i livet ditt, kan dette være grunnen til at du føler at du er i krise.

Du kan finne tilfredsstillelse i frivillig arbeid, ta en ny hobby, ta kontakt med andre eller noe annet utenfor arbeidet ditt. Eller du kan finne at en ny jobb vil være mer hensiktsmessig for hva du er.

Finn støtte

Å ha god sosial støtte kan bidra til å påvirke evnen til å håndtere store endringer, stressfaktorer eller identitetsproblemer. Det er så mange steder hvor du kan finne støtte.

Søkestøtte i:

 • Venner, partnere og familie
 • Ditt samfunn eller kirke
 • En ny gruppe, klubb eller møte som deler dine interesser
 • En støttegruppe, spesielt når det gjelder et nytt helseproblem
 • Mental helse gruppe eller individuelle terapier
 • Sports- eller lagaktiviteter

Ignorer den indre og eksterne dommen

Forventningene til andre, så vel som vår kan ha en stor effekt på hvordan vi føler. Men ikke la selskapets standarder trekke fra hvem du er og hva vil du ha.

Bare fordi du har en viss alder, sex eller kulturgruppe, betyr ikke at du må følge hvis du ikke tror på hva du følger.

Din selvoppfattelse er viktig for din generelle trivsel og tilbringe tid og energier mot kritisk tenkning kan ikke ta deg hvor som helst. Du vil kanskje ha litt tid før folkene du elsker, forstår endringene du gjør, men du vil bli lykkeligere på lang sikt hvis du er trofast mot deg selv.

Søk etter ekstern hjelp

Hvis stress blir overdreven, evaluer muligheten for å lete etter ekstern hjelp. Dette kan komme fra en pålitelig venn eller et familiemedlem til å snakke med eller av en psykisk helsepersonell for å hjelpe deg med å løse og takle det som skjer.

Aldri vær redd for å be om hjelp. Livet, spesielt de store endringene, kan skremme, men vi alle behandler det.

L & # 8217;

Følelsen av selv og # 8217; identitet er viktig for alle. Selv om å ha en identitetskrise kan få deg til å føle deg tapt eller frustrert, kan disse typer krise være av grunnleggende hjelp.

Spørsmål din selvfølelse, din hensikt og dine verdier kan hjelpe deg med å forstå hvordan du er og hvem du vil være. Husk, endring er en del av livet og ser tilbake, vil du se at du alltid har endret seg.

Hvis du opplever mange av de viktigste stressfaktorene i livet, og du føler at jeg er i en alvorlig psykisk helse krise, kontakt en profesjonell som kan hjelpe deg med å løse det du går gjennom.

Identitetskrisen i # 8217; ungdomsårene

Spørsmål:

Alle ungdommer lever en krise D’identitet og hvordan foreldre kan støtte sine barn som kunne krysse den?

TIL:

Mange tror at tenårene alltid er en periode på & # 8220; storm og stress & # 8221;, som kan delvis kan tilskrives dannelsen av # 8217; identiteten eller til og med på «8220; identitetskrisen». Men søket støtter ikke denne oppfatningen. Mange tenåringer overstiger denne problemfrie utviklingsfasen, mens noen står overfor moderate utfordringer som er i stand til å forhandle etter en PO & # 8216; av tid og engasjement, eller med litt ekstra støtte. En liten minoritet vil ha betydelige problemer som krever intens og kontinuerlig støtte. I alle fall skal alle tenåringer definere og bestemme & # 8220; hvem er «8221; siden de har flere muligheter til å være selvdirekte og autonome under passasjen, alle» 8217, voksenlivet. Det er viktig at foreldrene lager en sikkerhet og åpning og åpning, der ungdommer føler seg komfortabel i å dele sine intuksjoner og følelser uten frykt for å bli dømt. Dette forholdet vil fremme hvilke typer samtaler som vil støtte tenåringer i overgangene, uansett nivået på utfordringen eller # 8220; krisen & # 8221;.

Dillon Browne, PhDanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.