Diabetes hos kvinner: Symptomer, risiko og mer

Diabetes hos kvinner

Diabetes er en gruppe metabolske sykdommer der en person har et høyt nivå av blodsukker på grunn av insulinbehandling eller produksjonsproblemer. Diabetes kan slå folk i alle aldre, rase eller sex. Kan slå folk med noen livsstil.

Mellom 1971 og 2000 har dødeligheten for menn med diabetes redusert, ifølge en studie i Annaler av internmedisin. Denne nedgangen reflekterer utviklingen i behandlingen av diabetes.

Men studien indikerer også at dødeligheten til kvinner med diabetes ikke har blitt bedre. Videre doblet forskjellen i dødeligheten blant kvinner som hadde diabetes og de som ikke lenger ble doblet.

Dødeligheten var høyere blant kvinner, men C’Det var en endring i distribusjon etter type 2 diabetes som viser høyere priser hos menn.

Resultatene understreker hvordan diabetes påvirker kvinner og menn annerledes. Årsakene inkluderer følgende:

 • Kvinner får ofte mindre aggressiv behandling for kardiovaskulære risikofaktorer og diabetesrelaterte forhold.
 • Noen av diabetes komplikasjoner hos kvinner er vanskeligere å diagnostisere.
 • Kvinner har ofte forskjellige typer hjertesykdom i forhold til menn.
 • Hormoner og # 8217; betennelse virker annerledes hos kvinner.

De Rapportert statistikk Siden 2015 har det oppdaget at i USA kl 11.7 millioner kvinner og 11.3 millioner menn har blitt diagnostisert med diabetes.

Global 2014-rapporter om Verdens helseorganisasjon (WHO) De hevder at C’Det var ca 422 millioner voksne som sameksisterer med diabetes, sammenlignet med 108 millioner rapportert i 1980.

Symptomer på diabetes hos kvinner

Hvis du er en kvinne med diabetes, kan du prøve mange av de samme symptomene som en mann. Imidlertid er noen symptomer unike for kvinner. Forstå mer om disse symptomene vil hjelpe deg med å identifisere diabetes og få en tidlig behandling.

De unike symptomene på kvinner inkluderer:

1. Infeksjoner fra vaginal og oral gjær og vaginaldalen

Overdreven gjærvekst forårsaket av Candida-soppen kan forårsake vaginale gjærinfeksjoner, orale gjærinfeksjoner og vaginaldalen. Disse infeksjonene er vanlige hos kvinner.

Når infeksjonen utvikler seg i # 8217; vaginalområdet, inkluderer symptomene:

Oral gjærinfeksjoner forårsaker ofte en hvit jakke på tungen og innsiden av munnen. Høye blodsukkernivåer Trigger soppvekst.

2. Urininfeksjoner

Risikoen for urinveisinfeksjon (UTI) er større hos kvinner som har diabetes. Urinveisinfeksjoner utvikler seg når bakterier kommer inn i urinveiene. Disse infeksjonene kan forårsake:

C’er risikoen for en nyreinfeksjon på 8217 hvis disse symptomene ikke behandles.

Urinveisinfeksjoner er vanlige hos kvinner med diabetes, hovedsakelig på grunn av det kompromitterte immunsystemet på grunn av hyperglykemi.

3. Kvinnelig seksuell dysfunksjon

Diabetisk nevropati oppstår når høyt blodsukker skader nervefibre. Dette kan utløse prikking og tap av følsomhet i forskjellige deler av kroppen, inkludert:

Denne tilstanden kan også påvirke følelsen i vaginalområdet og senke en kvinnes seksuelle lyst.

4. Dell’polycystisk eggstokk

Denne lidelsen oppstår når en person produserer en større mengde mannlige hormoner og er forberedt på å kontrakt PCOS. Tegn på syndromet til polycystiske eggstokken (PCOS) inkluderer:

PCOS kan også forårsake en type resistens ALL’insulin som oversetter til høyt blodsukkernivå og øker risikoen for å utvikle diabetes.

Symptomer både hos kvinner og menn

Både menn og kvinner kan manifestere følgende symptomer på diabetes ikke diagnostisert:

Det er viktig å huske på at mange mennesker med type 2 diabetes ikke har noen åpenbare symptomer.

Graviditet og diabetes av type 1 og 2

Noen kvinner med diabetes lurer på om graviditet er trygt. Den gode nyheten er at du kan ha en sunn graviditet etter at du har blitt diagnostisert med type 1 eller 2 diabetes. Men det er viktig å håndtere dine forhold før og under graviditet for å unngå komplikasjoner.

Hvis du planlegger en graviditet, er det bedre å bringe blodsukkernivåene så nært som mulig, målgruppen før du blir gravid. Målintervallene dine under graviditeten kan være forskjellig fra intervaller når du ikke er gravid.

Hvis du har diabetes og du er gravid eller håper å bli gravid, snakk med legen din på de beste måtene å administrere helsen din og barnet ditt. For eksempel må blodsukkernivåer og generell helse overvåkes før og under graviditet.

Når du er gravid, reiser blodsukker og ketoner gjennom moderkaken til barnet. Barn trenger energi fra glukose som deg. Men barn er i fare for fødselsskader hvis glukose nivåer er for høye. Overføringen av høyt blodsukker til ikke født barn, setter dem i fare for forhold som inkluderer:

Svangerskapsdiabetes

Gestasjonsdiabetes er spesifikk for gravide og forskjellig fra type 1 diabetes og type 2. Gestasjonsdiabetes forekommer i omtrent 9.2 prosent graviditeter.

Graviditetshormoner forstyrrer måten som insulin fungerer. Dette får kroppen til å gjøre mer. Men for noen kvinner er dette insulin ennå ikke tilstrekkelig og utvikler graviditetsdiabetes.

Gestasjonsdiabetes utvikler seg ofte senere under graviditeten. I de fleste kvinner forsvinner svangerskapsdiabetes etter graviditet. Hvis du har svangerskapsdiabetes, øker risikoen for type 2 diabetes. Legen kan anbefale tester for diabetes og prediabetet hvert par år.

Risikofaktorer for diabetes hos kvinner

Sekund Kontor for kvinners helse (OWH) På den amerikanske helse- og helseavdelingen er du i fare for type 2 diabetes:

 • de er over 45 år
 • Jeg er overvektig eller overvektig
 • Ha en familiehistorie av diabetes (foreldre eller bror)
 • De er afroamerikanske, indianere, innfødte i’Alaska, Hispanic, amerikanske asiater eller innfødte hawaiere
 • Han hadde et barn med en byrde på over 9 pounds
 • Han hadde svangerskapsdiabetes
 • overvektige
 • Ha et høyt kolesterol
 • trene mindre enn tre ganger i uken
 • har andre helsemessige forhold knyttet til bruksproblemer av’insulin, som PCOS
 • har en historie med hjertesykdom eller slag

Behandling

I alle stadier av livet har kvinnens kropp hindringer for å håndtere diabetes og blodsukker. Problemene kan oppstå fordi:

Du kan ta tiltak for å hindre eller forsinke diabetes, unngå komplikasjoner og administrere symptomer.

Medisinering

Det er medisiner du kan anta å administrere diabetes symptomer og komplikasjoner. Det er mange nye klasser av diabetes narkotika, men de vanligste opprinnelige stoffene inkluderer:

Endringer i livsstilen

Livsstilsendringer kan bidra til å håndtere diabetes. Disse inkluderer:

Alternative rettsmidler

Kvinner med diabetes kan prøve en rekke alternative rettsmidler for å håndtere sine symptomer. Disse inkluderer:

Husk å konsultere legen din før du prøver nye behandlinger. Selv om de er naturlige, kan de forstyrre dagens behandlinger eller rusmidler.

Komplikasjoner

En rekke komplikasjoner er ofte forårsaket av diabetes. Noen av komplikasjonene som kvinner med diabetes burde vite om:

 • Matproblemer. Noen Undersøkelser antyder at spiseforstyrrelser er mer vanlige hos kvinner med diabetes.
 • Koronar hjertesykdom. Mange kvinner som har type 2-diabetes har allerede en hjertesykdom på tidspunktet for diagnosen (til og med unge kvinner).
 • Hudforholdene. Disse inkluderer bakterielle eller soppinfeksjoner.
 • Nerveskade. Dette kan forårsake smerte, sirkulasjonsforstyrrelser eller tap av følsomhet overfor de berørte streikene.
 • Øyeskader. Dette symptomet kan føre til blindhet.
 • Skader. Hvis det ikke behandles raskt, kan dette forårsake amputasjon;.

Outlook

Det er ingen behandling for diabetes. Når du har blitt diagnostisert med det, kan du bare administrere symptomene dine.

TIL nylig studie Han oppdaget at kvinner med diabetes har 40% mer sannsynligheter til å dø på grunn av sykdommen.

Studio fant også at personer med type 1 diabetes har en historie på 8217, kortere forventet levetid enn den generelle befolkningen. Personer med type 1 diabetes kan se deres redusert levetid for 20 år Og de med type 2 diabetes kunne se ham senket med 10 år.

En rekke stoffer, livsstilsendringer og alternative rettsmidler kan bidra til å håndtere symptomer og forbedre generell helse. Se legen din før du starter ny behandling, selv om du tror de er trygge.

Les denne artikkelen på spansk.