Gråt under graviditet: Årsaker, flere behandlinger som hjelper

Vi vet alle at graviditet innebærer noen betydelige fysiske endringer. (Mitt livmor vil vokse opp til hvor mange ganger sin normale størrelse, sier du?)

Men hormonelle endringer er også et badge tegn på graviditet & # 8211; Noen ganger selv fungerer som en årsak til fysiske symptomer (Hello, Sore Tits) & # 8211; Og det er åpenbart at disse svingninger kan forårsake endringer i hjernens kjemikalier som regulerer statene D & # 8217;.

Noen kvinner føler en rekke følelser fra lykke til tristhet og alt annet. Så hvis du gråter for det minste problemet & # 8211; Helles melk (ordspråklig eller ekte), en sentimental reklame eller en snill gest & # 8211; ikke bekymre deg. Det du passerer er helt normalt.

Her er det du trenger å vite om å gråte under graviditet, i tillegg til noen forslag for å lindre de irriterende svinger D & # 8217;.

Hva er årsakene til å gråte under graviditeten?

Selv om du er en naturlig sentimental eller følelsesmessig person, kan du merke at det gråter mer under graviditeten. Og hvis du vanligvis er en som sjelden henter en tåre, kan ukontrollable utbrudd av følelser gripe deg overrasket.

Selv om følelser er en vanlig del av graviditeten, bidrar det til å forstå årsakene til å gråte.

Første kvarter

Hver kvinne er annerledes, så noen kvinner kan gråte under hele graviditeten mens andre bare gråter i løpet av første kvartal.

Første kvartal gråt er ikke uvanlig, vurderer at dette er det øyeblikket en endring oppstår i hormonskekretsen. Høyere nivåer av både østrogen og progesteron i første kvartal synes å være ansvarlig for noen skift D’humør, preget av irritabilitet og tristhet.

Videre er graviditet en viktig forandring i livet. Og av denne grunn, kombinert med hormoner som endres raskt, kan gråt i første kvartal være på grunn av noe, fra # 8217; ekstrem lykke alle’angst eller frykt som skjer noe til barnet.

Andre og tredje kvartal

Hormonelle endringer kan fortsette i andre og tredje kvartal, så i løpet av denne perioden kan det også være gråtangrep.

Kroppen din endrer seg raskt, noe som også kan øke nivåene av angst. Som et resultat kan noen kvinner føle seg mer nervøse i andre kvartal. I dette tilfellet kan normale stress og daglige frustrasjoner også utløse gråtende staver.

Og når du nærmer deg målstreken, har du sannsynligvis mye i tankene. Du må fullføre barnehagen, forberede din økonomi og virkeligheten av arbeidskraft og fødsel kan sette deg litt og # 8216; panikk.

Du er i ferd med å ha et ekstra ansvar, enten du er ditt første barn eller du legger til familien din. Dette kan være en stressende tid, og hvis følelsene er høye, kan de følge gråt staver.

Når du gråter under graviditet, er det et mer alvorlig problem?

Mens en endring i følelser og gråtende staver er en vanlig del av graviditeten, kan gråt også være et symptom på et mer alvorlig psykisk helseproblem som depresjon.

Si forskjellen mellom de normale sjokkene på graviditeten og depresjonen kan være komplisert. Som en generell regel vil depresjon også aktivere andre symptomer, ikke bare tårene. Disse symptomene inkluderer:

 • Konsentrasjonsproblemer
 • tap av Appetit
 • Tap av interesse for favorittaktiviteter
 • Følelser av ubrukelighet
 • skyldfølelser
 • Sov for mye
 • Sov for lite
 • tanker om å skade seg selv eller andre

Noen ganger er depresjon under graviditet flyktig og løser alene. Men hvis symptomene varer i 2 uker eller mer, snakk med legen din.

Gråt og depresjon kan påvirke et ufødt barn?

Det er usannsynlig å ha en sporadisk gråt stave skade ditt ufødte barn. En mer alvorlig depresjon under graviditet kan imidlertid ha en negativ innvirkning på graviditeten.

en 2016 studio foreslo at psykiske helseproblemer som angst og depresjon under graviditet kan øke mulighetene for for tidlig fødsel og lav vekt ved fødselen. En annen 2015 Gjennomgang Studier fant en lignende forbindelse mellom psykisk ubehag og forretningsfødsel.

Hvis du er deprimert, kan du ikke ta vare på deg selv under graviditeten som du ellers ville. Hvis du ikke spiser nok eller får nok næringsrik, hopper over prenatale avtaler eller ikke beveger seg, kan barnet ditt ikke få tilstrekkelig omsorg.

Det er viktig å huske at depresjon ikke er din feil og forsømmer helsen din er en bivirkning av ubehandlet depresjon i stedet for et bevisst valg.

Vi vet at du aldri ville bry deg om din graviditet med vilje. Alt dette bare for å understreke betydningen av å snakke med legen din, fordi det er behandlinger & # 8211; De som er trygge for graviditet & # 8211; Hjelp til.

Depresjon under graviditet øker også risikoen for postpartum depresjon (PPD), som kan påvirke måten de binder med barnet ditt. PPD er vanlig og ikke C’Det er ikke noe å skamme seg for, men det er viktig å snakke med legen din slik at den kan hjelpe.

Hvordan behandle gråtende angrep under graviditeten?

Dessverre kan du ikke kontrollere hormonelle endringer under graviditeten. Men du kan ta tiltak for å lindre effekten av disse endringene, som kan lindre & # 8211; eller i det minste redusere & # 8211; Gråt staver.

 • Tilstrekkelig søvn. Å sove for lite kan øke stressnivået, noe som gjør deg mer irritabel. Prøv å sove minst 7-9 timer hver kveld.
 • Være fysisk aktiv. Be legen din om å gjøre lysøvelser under graviditet for å øke energien din og forbedre din mentale helse. Ta en tur, svømme eller følg en lav-effekt aerobics kurs.
 • Snakk med andre mødre eller gravide kvinner. Få støtte, online eller fra en lokal gruppe, kan også lindre en del av frykt og # 8217; angst forbundet med graviditet. Snakker med andre mødre, kan du dele råd, fortelle personlige historier og gi deg følelsesmessig støtte til hverandre.
 • Ikke overvinne deg selv. Ja, forberede seg på en nyfødt kan være undertrykkende og stressende. Men tenk ikke på å måtte gjøre alt alene eller å måtte gjøre alt før barnet kommer. Denne typen trykk kan føre til frustrasjon, skyld og gråtende staver.

Hvis du er deprimert, snakk med legen din. Noen antidepressiva er sikker på å ta under graviditeten. Videre kan behandling av depresjon under graviditet redusere risikoen for å utvikle PPD etter fødselen av barnet.

L & # 8217;

Graviditet kan gjøre deg til et følelsesmessig vrak, men du er ikke alene. Du er sikker på at gråtende staver er helt normale og denne delen av graviditeten er sannsynligvis ingenting å bekymre seg for.

Men hvis du tror at gråt er mer enn hormonell, eller hvis du har psykiske helseproblemer, må du sikre en avtale med legen din: det er din beste forsvarer når det gjelder helse og helse hos barnet ditt.