Diaré etter trening: Årsaker, behandlinger og hjemmelagde rettsmidler

Du kan ha diaré etter trening på grunn av ting som flytende fordøyelseshormoner, redusert fordøyelsestrømmen og brå bevegelser til fordøyelsesorganer.

Noen typer trening betyr at maten går gjennom fordøyelseskanalen raskere enn normalt. Dette kan forårsake redusert intestinal absorpsjon av næringsstoffer, en lavere mengde vann som er reabsorbert av tykktarmen og mer myke avføring.

Diaré forekommer vanligvis hos mennesker som løper over lange avstander, spesielt maratonene. Selv folk som trener i lange perioder kan ha diaré. Oppstår ofte under eller etter intense former for trening som løp, vektløfting og sykling.

Selv om det ikke er praktisk, er diaréen forbundet med # 8217; treningen er relativt normal og er vanligvis ingen grunn til bekymring. Heldigvis er det ting du kan gjøre for å håndtere symptomene dine og redusere tyngdekraften.

Våre initiativer

Vanligvis er diaréen relatert til treningen forårsaket av en strømning av tarmblod som bremser ned og er rettet bort fra # 8217;. I stedet strømmer blodet mot bena eller andre deler av kroppen.

Du kan også prøve magesmerter, kvalme og oppkast. Her er noen av måtene som visse aktiviteter påvirker fordøyelsen under opplæringen.

Etter abdominal treningsøkter

Stimulere og utøve press på fordøyelsesorganer i abdominal treningsøkter kan forårsake intestinale problemer, som diaré og magesmerter. Dette er spesielt vanlig hvis du tar de nedre buksene som mål. Tillat muskelavslappingsperioder under disse typer treningsøkter.

Etter å ha kjørt

Mange løpere lider av diaré under eller umiddelbart etter en langdistanse. Flytt kroppen din opp og ned kan flytte fordøyelsessystemet ditt, og tvinge deg til å måtte gå på badet oftere.

Du kan også prøve kramper, gass og syre refluks. Dette skjer delvis fordi blodstrømmen blir omdirigert til benene i stedet for fordøyelsessystemet.

Etter en intens trening

Diaré og fordøyelsesforhold som tarmpermeabilitet er utbredt hos personer som gjør intens trening i lange perioder. Dette inkluderer svømmere, syklister og triatletter. Også intense aktiviteter som aerobic, dans og ski kan forårsake fordøyelsessykdommer.

Dehydrering

Miste vann og væsker gjennom øvelsen kan forårsake dehydrering og diaré. Ta mange sunne væsker før, under og etter treningsøktene. Reintegrere tapte væsker med sunt vann og drikke som kokosnøtt vann, kjøttkraft og fruktjuicer.

Under graviditeten

Diaré og andre fordøyelsesproblemer oppstår ofte under graviditet, spesielt når utløpsdatoen nærmer seg. Hvis du allerede har fordøyelsesproblemer under graviditet, kan jeg utvikle symptomene.

Husk at det ikke kan være relatert til den fysiske øvelsen. Selv flytende hormoner, økte nivåer av stress, prenatale vitaminer eller utvikling av nye matfølsomheter kan forårsake diaré under graviditet.

Vær forsiktig med treningsrutinen under graviditet og merk eventuelle fordøyelsesendringer, inkludert diaré. Det er diaréen så snart som mulig fordi det er spesielt viktig å opprettholde tilstrekkelige likvide nivåer.

Behandlinger

Vanligvis løser diaré alene i løpet av få dager, og er ikke en grunn til bekymring, men du kan fortsatt prøve ulike behandlinger for å akselerere helbredelse.

Spis visse matvarer

Spis lett fordøyelig mat som ikke stimulerer eller irriterer fordøyelsen. Følg brat dietten (bananer, ris, eple saus og toast) når du trener mye eller du har symptomer.

Andre egnede matvarer inkluderer vegetabilsk suppe, magert kjøtt og poteter. Å reintegrere sunne intestinale bakterier, ta et probiotisk supplement eller spis mat som er rik på probiotika som hvit yoghurt, surkål eller tempeh. Inkludere drinker som Kombucha, Kefir og Kvas.

Programmer treningsøktene dine

Hvis du har regelmessige tarmbevegelser, planlegg treningsøktene etter å ha hatt en. Hvis du ikke er sikker på dine vaner, må du holde øye med et par dager for å se om du oppdager et diagram. Design din reisebane, slik at du har tilgang til et bad på en forhåndsbestemt tid i løpet av løpet.

Redusere intensiteten

Hvis du har et diaréangrep, kan du prøve å redusere intensiteten eller varigheten av # 8217; treningsøkt for bedre å håndtere symptomene. Erfaring for å se hvilke metoder eller endringer som fungerer best for å holde fordøyelsen under kontroll før du går tilbake til fullstrømstrening.

Prøv benk-top-stoffene

Selv benk-top-stoffer som Loperamid (Imodium) eller Submailicilated Vismut (Pepto Bismol) er alternativer. Det er ikke tilrådelig å ta dem ofte, men du kan vurdere å bruke dem ved anledninger som dagens konkurranse eller konkurranse.

Forebygging

Unngå problematiske matvarer i 3-6 timer før du kjører. Ikke spis noe i minst 2 timer før du kjører.

Ting å unngå:

 • Mat og drikke som produserer gass, som fiberrike matvarer som bønner, kli og frisk frukt og grønnsaker
 • Stekt mat, rik på fett og krydret og pulverproteiner som plager magen
 • meieriprodukter, siden effekten av’laktoseintoleranse kan intensiveres under treningsøktene
 • Drikkevarer som inneholder koffein, karbonert eller varm drikke og sportsdrikker med fruktose og kunstige søtningsmidler, som isomalt, mannitol eller sorbitol
 • Narkotika som ibuprofen (advil), naproser (Aleeve), aspirin eller antibiotika
 • Bruk syklist shorts, leggings eller andre tette klær, da de kan begrense blodstrømmen til fordøyelsessystemet; Bruk brede klær og unngå alt som er for stramt rundt livet.

Når skal du se en lege

Grave eller langsiktig diaré kan påvirke treningsøktene og livskvaliteten, det kan også være et tegn på alvorlig sykdom.

Snakk med legen din dersom du har diaréen som forekommer ofte eller varer i mer enn to dager. Det kan være et tegn på noe mer alvorlig, som en’inflammatorisk intestinal infeksjon eller syndrom (IBS).

Dehydrering er en bekymring for svært gamle mennesker, veldig ung eller veldig syk, siden det er vanskeligere for dem å reintegrere tapte væsker. Disse menneskene bør konsultere en lege hvis de har lang livsdiaré.

Kontakt legen din dersom du lider av vedvarende diaré som er ledsaget av disse tegnene og symptomene på dehydrering:

 • Mørk eller oransje gul urin
 • Uvanlig urin lukt
 • Sjeldne urinering
 • Akselerert hjerterytme
 • Følelse av fantastisk eller svimmelhet
 • hodepine
 • tørr i munnen
 • Rød og tørket hud
 • irritabilitet eller forvirring
 • feber
 • blødning

Bunnlinjen

Diaréen relatert til treningen er normal, spesielt mellom løpere, D & # 8217-idrettsutøvere, elite eller motstand og folk som praktiserer intens trening.

Overvåker effekten som treningen har på fordøyelsen og regelmessig, uavhengig av om dette fører til endringer i kostholdet ditt, program- eller treningsrutinen.