Tretthetstyring med kronisk lymfocytisk leukemi: Strategier

Del på Pinterest

Hvis du har kronisk lymfocytisk leukemi (LLC), kan du allerede vite L’intens tretthet som kan være en del av livet med denne tilstanden.

Tretthet er normal hos personer med LLC, men det kan være frustrerende å føle seg så utmattet hele tiden. Kreft i seg selv kan forårsake tretthet eller tretthet; tretthet kan være en bivirkning av noen behandlinger. For noen mennesker fortsetter tretthet selv etter at behandlingene er ferdige.

Det er også andre årsaker til tretthet å vurdere. Administrer dem vil forbedre måten du føler på. Det er også strategier som kan hjelpe deg med å bedre møte tretthet i ditt daglige liv.

Hva er symptomene på tretthet med LLC?

Utmattelsen forbundet med LLC er forskjellig fra den enkle følelsen sliten. Når du føler deg trøtt, tilbringe litt og sov godt om natten eller sov godt om natten kan hjelpe deg med å føle deg igjen. Når du har tretthet knyttet til LLC, går det ikke så lett.

Generelt har tretthet som er forbundet med LLC, har en tendens til å:

 • Gjør det vanskelig eller umulig å gjøre det du gjorde på en dag
 • De får deg til å føle deg svak og helt uten energi
 • Ikke gå bort selv om du sover nok
 • gjør det vanskelig å konsentrere seg om ferdigstillelsen av en & # 8217;
 • potensielt påvirke ditt humør og generell følelse av velvære

Fordi jeg føler meg så trøtt?

Det er flere grunner til at å få LLC kan forårsake stor tretthet:

 • LLC øker betennelsen i kroppen, som kan få deg til å føle deg mer sliten.
 • LLC kan redusere antall sunne hvite blodlegemer i kroppen, viktig for å bekjempe infeksjoner. Med mindre hvite blodlegemer er du mer utsatt for infeksjoner, som krever mye energi til å kjempe.
 • LLC reduserer antall røde blodlegemer i kroppen. Røde blodlegemer bærer oksygen gjennom hele kroppen og mangel på oksygen kan få deg til å føle deg kort pust og uten energi.

Behandling er en annen grunn til LLC tretthet.

Kjemoterapi er en vanlig behandling for å treffe tumorceller. Denne behandlingen ødelegger også normale sunne celler. Det antas at den ekstra energien som brukes til å reparere normale celler, legges til tretthet.

Narkotika som brukes til å behandle kvalme eller smerte, forårsaker ofte tretthet og døsighet.

COS’andre kan forårsake tretthet?

Det er viktig å utforske COS’andre kan bidra til din innsats. Følgende problemer kan forverre tretthet.

Lavt jern eller B-12 innhold

Legen din kan styre jern og B-12 nivåer med blodprøver. Behandling kan omfatte kosttilskudd eller kosttilskudd.

Skjoldbruskproblemer

L’hypothyroidisme er når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok skjoldbruskhormon. Dette kan redusere hjertefrekvensen og forårsake tretthet. Legen kan foreskrive A’blodprøve for å sjekke skjoldbruskfunksjonen din. Oral medisiner med syntetiske skjoldbruskhormoner kan rapportere nivåer til normal.

Smerte

Å leve med smerte har en bemerkelsesverdig innvirkning på kropps- og energinivået. Snakk med legen din eller apoteket hvis smerten din ikke er godt administrert.

Du må kanskje endre tidspunktet eller dosen av smertestillende. Fysioterapi og rådgivning kan også spille en rolle i smertebehandling.

Depresjon, stress eller angst

Mange som lider av kreft, også opplever depresjon, angst eller høy stressnivå. Din mental helse kan påvirke måten du føler resten av kroppen din på.

En mental helse konsulent kan være en viktig del av helsepersonellet ditt. De kan jobbe med deg for å utvikle håndteringsstrategier for å hjelpe deg med å føle deg den beste.

Dehydrering

Væsker i kroppen din bidrar til å holde det rette volumet av blod og ta næringsstoffer i hele kroppen. Når du ikke drikker nok, kan du forverre tretthet.

Du kan prøve å drikke mer væske for å se om dette forbedrer energinivået ditt. Væsker inkluderer vann, te, melk og juice.

Ikke spis nok

Kroppene våre er avhengige av «8217; å ha nok energi og næringsstoffer fra mat. Maten er drivstoff for kroppen vår og uten nok drivstoff du kan føle deg lat. Noen matvarer er bedre å gi kroppen vår mer varig energi.

Snakk med en diettist hvis du har spørsmål om ernæring.

Slik administrerer du tretthet på LLC?

Føler seg så trøtt hele tiden kan gjøre alt vanskeligere. Her er noen ting de kan hjelpe:

 • Vær forsiktig med deg selv. Kroppen din står overfor mange ting og kan være vanskelig å akseptere at du kanskje ikke kan gjøre alt du gjorde før LLCs. Tenk på hvordan jeg ville snakke med en venn som står overfor tretthet og prøver å vise deg selv samme nivå av medfølelse.
 • Prioriterer din energi. Vurdere for hvilke ting det er verdt å bruke din begrensede energi. Noen oppgaver kan være mer hyggelige eller mer nyttige enn andre.
 • Aksepterer hjelp fra andre. Husk at folk i livet ditt vil med vennlig hilsen støtte deg. Lag en liste slik at når noen spør deg hva du trenger, kan du tilordne ham en bestemt oppgave.
 • Ta det med ro. Planlegg alt du virkelig vil ha, eller du må gjøre for et øyeblikk på dagen når du har en tendens til å ha mer energi. Lytt til kroppen din og gjør pauser om nødvendig.
 • Vurder alternative terapier. Noen mennesker finner at meditasjon, massasje eller yoga kan forbedre konsentrasjons- og energinivået.

L’Øvelse er nyttig for å håndtere tretthet?

Når energinivået ditt er lavt, kan det være aktivt å være aktivt som det siste du vil gjøre. Overraskende, mange oppdager at det å bevege seg mer faktisk øker sin energi. Enda litt & # 8216; av strekking, en tur eller en bevegelse på din favoritt sang kan hjelpe deg å føle deg bedre.

Å være aktiv kan også forbedre søvn. Du vil kanskje jobbe med en spesialist på & # 8217;. En fysioterapeut eller en kinesiolog kan hjelpe deg med å finne måter å flytte kroppen din på som føles bedre for deg.

Hvordan kan jeg sove så godt som mulig?

Søvn løser ikke dette nivået av tretthet, men en god natts søvn er viktig for helsen din. Når du ikke sover nok, blir tretthet bli verre. Søvn spiller også en viktig rolle i # 8217; Hjelp kroppen din helbredet.

Her er noen forslag til å sove bedre:

 • Følg en konstant søvnrutine. Gjør ditt beste for å gå til sengs og våkne opp på samme tid hver dag.
 • Prøv å begrense sleepers til en’nå eller mindre. Hvis du kan, unngå å ta en lur for sent på dagen.
 • Anser hvis koffein påvirker søvnen din. Du kan bytte til koffeinfri kaffe og typer te og brus uten koffein for å se om dette gjør forskjellen.
 • Ha en avslappende rutine før sengetid. Dette kan inkludere lesing eller bading.
 • Unngå å tilbringe tid foran skjermen eller trene for nær sengen. De kan stimulere og gjøre hjernens og hjernestabilisering vanskeligere.

Kostholdet kan spille en rolle i styringen av tretthet?

Jepp. Typer av mat du spiser og tiden du spiser, kan påvirke måten du føler på.

Spis noe hver 3. eller 4 timer er den beste måten å mate kroppen din hele dagen. Hvis du har liten appetitt, kan det hende du finner at å spise noe lite hver 2-3 timer fungerer bedre.

Å spise en kilde til protein med måltider og snacks kan hjelpe deg med å støtte energinivået.

Proteinkilder inkluderer:

 • Kjøtt, kylling og fisk
 • Melk, yoghurt og ost
 • Bønner og linser
 • Tofu og soyabønne produkter
 • Valnøtter og frø
 • egg

Det kan være vanskelig å spise nok hvis du ikke føler deg bra, eller du har ikke energi til å tilberede måltider. Her er noen forslag:

 • Ha shopping eller måltider til ditt hjem.
 • Be om hjelp til å tilberede måltider. Godta tilbud fra folk som ønsker å spise.
 • Måltider må ikke være fantasifull. En sandwich, epleskiver, rå grønnsaker og et glass melk er et eksempel på et enkelt og balansert måltid.
 • Planlegg måltider for å få ingrediensene hjemme, og du trenger ikke å konsumere energi og tenke på hva du skal forberede.
 • Kjøp mat som krever mindre forberedelsesarbeid. Pre-cut frukter og grønnsaker og hakket ost er noen eksempler.
 • Forbered måltider og snacks i øyeblikk når du har mer energi.
 • En dietitian kan hjelpe deg hvis du er i tvil om å tilfredsstille dine ernæringsmessige behov.

L & # 8217;

Takle sliten når du har LLC kan være veldig utfordrende. Pass på at du holder helsepersonellet ditt oppdatert på hvordan du føler.

Det er ting de kan gjøre for å hjelpe deg med å føle deg bedre. Det er også strategier for å hjelpe deg med å takle konstant tretthet. Sov nok, vær aktiv, spis godt og se etter den nødvendige støtten for å hjelpe deg i løpet av denne turen.