Pilocytic Astrocytoma: Symptomer, Survival priser og behandling

Beskrivelse

L’Pilocytic Astrocytoma er en sjelden type cerebral tumor som manifesterer seg hovedsakelig hos barn og unge voksne under 20 år. Tumoren forekommer sjelden hos voksne. Hos barn kan tilstanden kalles ungdommelig pilocytisk astrocytom.

L’Pilocytic Astrocytoma tar sitt navn fordi svulsten kommer fra stjerneformede celler i hjernen kalt astrocyt. Astrocytter er glialceller, som bidrar til å beskytte og støtte hjerneceller kalt nevroner. Tumorer som stammer fra glialceller er angitt kollektivt som gliomas.

En pilocytisk astrocytom er mer vanlig funnet i en del av hjernen kalt cerebellum. De kan også forekomme i nærheten av hjernens koffert, i hjernen, nær den optiske nerveen eller i hypothalamet i hjernen. Svulsten vokser vanligvis sakte og sprer seg ikke. Det er, det regnes som godartet. Av denne grunn er de pilocytiske astrocytomene typisk klassifisert som en klasse jeg på en skala fra jeg til iv. Klasse jeg er den minst aggressive typen.

En pilocytisk astrocytom er en tumor full av væske (cystisk) og ikke en solid masse. Det fjernes ofte kirurgisk, med en utmerket prognose.

Symptomer

De fleste symptomene på’pilocytisk astrocytom er relatert til trykket i hjernen eller alle «8217 øker i intrakranialtrykk. Disse symptomene inkluderer:

 • Hodepine forverres om morgenen
 • kvalme
 • Han retched
 • anfall
 • Endringer i humør eller personlighet

Andre symptomer varierer avhengig av posisjonen og størrelsen på svulsten. For eksempel:

 • En svulst i cerebellum kan forårsake ubehag eller svakhet, fordi cerebellum er ansvarlig for kontrollen av SECHEN 8217; balanse og koordinering.
 • En svulst som presser på optisk nerve, kan forårsake øyeendringer, som sløret syn eller ufrivillig eller nistagmus.
 • En svulst i # 8217; hypothalamus eller i hypofysen kan påvirke vekst, statur, oppførsel og hormoner av et barn og forårsake for tidlig pubertet, vektøkning eller vekttap.

Risiko årsaker og faktorer

Gliomene er resultatet av en unormal celledeling i hjernen, men den nøyaktige årsaken til denne unormale celledelingen er ikke kjent. Det er sjelden at en hjernesvulst er genetisk arvet, men noen typer pilocytiske astrocytomer, som optiske gliomer, har vært assosiert med en genetisk sykdom kjent som type 1 neurofibromatose (NF1).

Forekomsten av # 8217; pilocytisk astrocytom er svært lav. Det anslås at det skjer i bare 14 av 1 million Barn under 15 år. Tumor skjer i like stor grad i gutter og jenter.

For øyeblikket er det ingen kjent måte å forhindre eller redusere risikoen for pilocytisk astrocytom i barnet. Videre forskning er nødvendig for å forstå faktorene som kan forårsake denne typen kreft.

Hvordan diagnostisert L’Pilocytic Astrocytoma?

En pilocytisk astrocytom er vanligvis diagnostisert når en lege eller en barnelege noterer noen nevrologiske symptomer i et barn. En lege vil gjennomføre en fullstendig fysisk eksamen og kan sende barnet til en nevrolog for videre eksamener.

Tilleggstester kan inneholde følgende:

 • MR eller TC-skanning for å produsere hjernens bilder, som hver kan utføres med eller uten kontrast, et spesielt fargestoff som hjelper leger til å se noen strukturer tydeligere under skanning
 • Skallen røntgen
 • Biopsi, en prosedyre der et lite stykke kreft er fjernet og sendt til et testlaboratorium

Behandling av Dell’Pilocytic Astrocytoma

I noen tilfeller er det ikke nødvendig med behandling. En lege vil overvåke svulsten med vanlige MR-skanninger for å sikre at du ikke blir større.

Hvis L’Pilocytic Astrocytoma forårsaker symptomer eller skanning Vis at svulsten vokser, kan en lege anbefale behandling. Kirurgi er behandling av valg for denne typen tumor. Dette skyldes at tumorens totale fjerning (reseksjon) ofte er kurativ.

Kirurgi

L’Målet med kirurgi er å fjerne kreft så mye som mulig uten å skade noen del av hjernen. L’Intervensjon vil trolig bli utført av en nevrokirurgisk erfaring med erfaring i behandlingen av barn med hjernesvulster.

Avhengig av den spesielle kreft, kan Neurosurgeo velge å utføre en friluftsoperasjon, der et stykke skallen er fjernet for å få tilgang til svulsten.

Stråling

Strålebehandling bruker stråler av konsentrert stråling for å drepe kreftceller. Stråling kan være nødvendig etter intervensjonen dersom kirurgen ikke klarte å fjerne hele svulsten. Imidlertid anbefales ikke stråling for barn under 5 år fordi de kan påvirke utviklingen av hjernen.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en sterk form for kjemisk farmakologisk terapi som ødelegger raskt voksende celler. Det kan være nødvendig å stoppe veksten av cerebrale tumorceller, eller det kan gjøres sammen med stråling for å redusere den nødvendige strålingsdosen.

Youth Pilocytic Astrocytoma vs. voksen

Du vet relativt lite om de popocytiske astrocytomene hos voksne. Mindre enn 25 prosent av pilocytiske astrocytomer forekommer hos voksne over 20 år. På samme måte som ungdomsstumorer, gir behandling hos voksne vanligvis kirurgi for å fjerne kreft. Når en pilocytisk astrocytom forekommer hos voksne, er det mer sannsynlig Være aggressiv og vær mer sannsynlig å gjenoppta etter operasjonen;.

Outlook

Generelt er prognosen utmerket. Hvis svulsten er helt fjernet kirurgisk, er de mulighetene for å være & # 8220; Curated & # 8221; de er veldig høye. L’Pilocytic Astrocytoma har en overlevelsesrate på fem år med over 96 prosent Hos barn og unge voksne, hvem er en av Høyere overlevelsesrater av enhver hjerne svulst. De pilocytiske astrocytomene som forekommer i den optiske gaten eller i # 8217; hypothalamus har en litt mindre gunstig prognose.

Selv om kirurgi er vellykket, må barnet fortsatt gjennomgå periodiske MR-skanninger for å sikre at svulsten ikke kommer tilbake. Tilbakevendingshastigheter er lave hvis svulsten er helt fjernet, men hvis svulsten kommer tilbake, er prognosen fortsatt utmerket etter en annen operasjon. Hvis kjemoterapi eller radioterapi har blitt brukt til å behandle svulst, kan et barn oppleve læringsproblemer og vekstforstyrrelser på grunn av behandling.

Selv hos voksne er utsiktene relativt gode, men det har blitt vist at overlevelseshastigheter reduseres med alderen. En studie fant at den femårige overlevelsesraten var riktig 53 prosent Hos voksne over 60 år.