Tomme kalorier: Definisjon, liste over matvarer og eksempler

Spis et sunt kosthold

Du ønsker å følge et sunt kosthold? Du har sikkert hørt at du ikke skulle fylle opp med tomme kalorier.

Mange av de pakkede matene som du finner i supermarkedet, inneholder tomme kalorier. Dette betyr at de har liten ernæringsmessig verdi. I stedet gir de kroppen din hovedsakelig faste fettstoffer og tilsatt sukker, noe som kan føre til vektøkning og ernæringsmessige mangler.

Her er mer om å finne mat med den beste ernæringen for å mate dagen din.

Identifikasjon av tomme kalorier

For å forstå hvilke matvarer som inneholder tomme kalorier, må du lese etikettene. Det du leter etter er solide fett og tilsatt sukker.

Fast fett er fett som forblir faste stoffer selv ved romtemperatur. Inkludere ting som smør og fett.

Tilsatt sukker er sukker, ofte sirup, som legges til mat under behandlingen. Disse ingrediensene kan lage mat en god smak og # 8211; Veldig bra, faktisk.

Problemet er at selv om en mat har en god smak, kan det ikke gi kroppen din hva du trenger for å trives.

& # 8220; blank & # 8221; Det betyr bokstavelig talt & # 8220; ikke inneholde noe & # 8221;. Når det gjelder mat, betyr det tomt at maten inneholder få eller ingen vitamin eller essensielle mineraler. Med andre ord, disse matene gir ikke noe verdifullt for kroppen din, så vel som kalorier som skaper overskytende kilo.

Å unngå

 • Dolcetti som pakket kaker, kjeks og donuts inneholder både tilsatt sukker og faste fettstoffer.
 • Drikker som brus, sport og energidrikker og fruktdrikker inneholder tilsatt sukkerarter.
 • Ost, iskrem og andre fettrike meieriprodukter inneholder en god mengde fast fett.
 • Kjøtt som pølser, pølser, bacon og koteletter inneholder solide fettstoffer.
 • Fast food & # 8211; Som pizza, burgere, frites, milkshake, etc. & # 8211; Det inneholder ofte både tilsatt sukker og faste fettstoffer.
 • Hard candies og sjokolade barer kan inneholde begge tilsatte sukker og faste fettstoffer.

Du er fortsatt ikke sikker på om du spiser for mange tomme kalorier? Ta en titt på din lokale matbutikk. Mange av matene med tomme kalorier ligger i de sentrale korridorene i butikken. De er ofte pakket mat som har blitt forvandlet til strukturer som tilsettes sukker og fett. Lær de beste måtene å slutte å spise junk food.

Mat mat i stedet

Eksperter anbefaler at folk får ca 30% av de daglige kaloriene fra fett og ikke lenger forbruker enn xnumx-xnumx teskjeer med tilsatt sukkerarter.

Matvarer som utgjør et sunt kosthold er hovedsakelig på omkretsen av din matbutikk. Mange av dem har ingen emballasje fordi de kommer fra bakken eller ellers blir de ikke behandlet. Som et resultat inneholder de ikke tilsatte fett og sukker.

Sunn mat

 • Frisk frukt & # 8211; Epler, Appelsiner, Bær, Bananer, Meloner
 • Grønnsaker, frisk eller frossen & # 8211; gulrøtter, grønne bladgrønnsaker, brokkoli, rødbeter
 • Wholemeal frokostblandinger & # 8211; Hele hvetebrød, integrert ris, full pasta
 • Lean Proteiner: Egg, bønner, fisk, valnøtter, fjærfe og andre tynne kjøtt
 • Legumes & # 8211; Bønner og linser
 • Meieriprodukter & # 8211; Magert melk, ost og yoghurt

Noen av disse matvarene, som ferske produkter, er ikke utstyrt med etiketter. For de som gjør det, kan du se etter vilkårene i mat- og narkotikamisplayet (FDA) AS & # 8220; uten tilsatt sukker & # 8221; o & # 8220; lavt fett & # 8221; O & # 8220; en hypokalorisk mat og # 8221;. For å bringe disse etikettene, må maten oppfylle visse retningslinjer som betyr at det ikke har noen behandling, endring eller spesiell reformulering.

En strategi som noen mennesker finner nyttige når de prøver å spise sunnere matvarer, er å spise Rainbow & # 8221;. Det er virkelig så enkelt som det ser ut som. Prøv å lage en rød-oransje dag i dag og fyll opp med epler som epler, appelsiner og gulrøtter. I morgen tar du gul paprika, gul gresskar, grønne bønner og kål. Blåbær, lilla poteter og bjørnebær er gode valg for fargespektret. Ikke glem hvit: Selv mat som bananer, blomkål og parsnips er rike på næringsstoffer og smak.

Hvis din matbutikk prøver med tomme pakkede matvarer og masse kalorier, ta hensyn til muligheten for å gå på en lokal gård eller i et bøndermarked for å fylle opp sunn og helkompatible matvarer.

L & # 8217;

Sannsynligvis akkurat nå har du tomme kalorier i ditt pantry. Den amerikanske avdelingen; United States Landbruk forklarer at noen tomme kalorier i kostholdet er ok. Hvordan nøyaktig? Moderering er grunnleggende. Prøv å begrense deg til 75 kalorier eller mindre av disse matvarene om dagen. I det minste kan du begynne å spise disse matene sjeldnere, for eksempel en gang i uken eller i mindre deler.

Du kan også prøve å utveksle tomme kalorier med sunnere valg:

 • Å spise fettostost i stedet for fulle fettvarianter
 • Prøv den hvite yoghurt med frukt i stedet for søtet yoghurt
 • Ta korn uten sukker tilsatt i forhold til sukkerholdige typer
 • Sip naturlig vann i stedet for sukkerholdige brus og fruktdrikker
 • Mønstret popcorn med høye fibre i stedet for informasjonskapsler
 • Ta dehydrert grønnsaker, knasete bønner eller tørkede alger i stedet for sjetonger

Utvekslinger Intelligent og velsmakende kan også hjelpe deg med å fylle ut med næringsstoffer og tilfredsstille dine cravings. For eksempel kan du elske smaken av en jordbærmælkshake. Denne maten inneholder både faste og tilsatt sukkerfett. For å få en lignende glede, bør du vurdere å bytte til en frukt smoothie laget med sunne ingredienser.

Dette Jordbær og Banan Milkshake Oppskriften inneholder bare 200 kalorier per porsjon. Det har også 7 gram protein, 7 gram matfibre og bare 1 gram fett. Selv om den inneholder 18 gram sukker, kommer de fra en naturlig kilde i stedet for å bli tilsatt med sirup.