Tinel Sign: Test for karpaltunnelsyndrom, andre bruksområder og resultater

Hva er tegnet på tinel?

Tegnet av tinel, tidligere kjent som et tegn på Hoffman-Tinel, er noe som leger bruker til å verifisere tilstedeværelsen av nerveproblemer. Det brukes vanligvis til å diagnostisere karpaltunnelsyndrom. Imidlertid kan testen også brukes til å verifisere andre nervevilkår, for eksempel det kubitale tunnelsyndromet, tarsal tunnelsyndrom eller radial nerve lesjoner.

Hvordan det er testet?

For å sjekke tegnet på Tinel, vil legen spionere litt på den berørte nerven. Hvis nerven er komprimert eller skadet, vil du føle en prikkende følelse som utstråler seg mot ytre. Denne følelsen kalles også parestesi.

Nerveen som legen undersøker vil avhenge av hvilke symptomer som tyder på. Noen eksempler på nerver som er testet for vanlige forhold, inkluderer:

 • Carpal Tunnel Syndrome: Median Nerve Crossing L’underarm og håndledd
 • Cubital Tunnel Syndrome: Ulnar nerve, som ligger i albuen
 • Tarsal Tunnel Syndrome: Den bakre tibialnerven, som ligger i innsiden av foten, over hælen

Hva et positivt resultat betyr?

Hvis du føler en prikkende følelse når legen din berører din nerve, regnes det som et positivt resultat. Dette betyr at nerven sannsynligvis vil bli komprimert fra det nærliggende stoffet. Denne nervekompresjonen kan skyldes mange ting, inkludert:

 • en skade
 • leddgikt
 • Stress fra repeterende bevegelser
 • fedme

Hva et normalt resultat betyr?

Hvis du ikke føler deg en prikkende følelse når legen din berører din nerve, regnes det som et normalt resultat.

Husk at du fortsatt kan ha en komprimert nerve selv med et normalt testresultat av tinelskilt. Legen din kan velge å kjøre noen ekstra tester, spesielt hvis du ser et av følgende symptomer i nærheten av nerven:

 • nummenhet
 • utstråler akutt, vondt eller brennende smerte
 • muskel svakhet
 • Hyppig følelse av & # 8220; spilter og nåler & # 8221;

Hvor nøyaktig det er?

C’Det er noen debatt alle’interiør i det medisinske samfunnet på hvor mye tester er veldig effektive for tegnet på tinel.

En nylig studere av 100 personer med karpaltunnelsyndrom funnet at bare 25% av deltakerne hadde et positivt resultat for tegnets tegn. Men en annen studere av 50 personer med karpaltunnelsyndrom funnet det 72 prosent av dem hadde han et positivt resultat for tegn på tinel

Som et resultat vil legen sannsynligvis bruke noen ekstra tester for å bekrefte om nerven din er komprimert eller ikke. Disse kan inkludere:

Phalen Test (Wrist Flexion Test)

Dette innebærer å støtte albuene bøyes på et bord og la håndleddene falle fritt inn i en bøyet stilling. Metra deg denne plasseringen i minst et minutt. Hvis du har karpaltunnelsyndrom, vil du sannsynligvis oppleve prikking eller nummenhet til fingrene i løpet av et minutt.

X-ray

Hvis du også har et begrenset utvalg av bevegelse i forbindelse med symptomer, kan legen din bestille en røntgen for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på skade eller leddgikt.

Nervøs konduksjonshastighetstest

Denne testen hjelper legen din å evaluere hvor godt nervene dine fungerer. De vil stimulere forskjellige områder langs nerven vår ved hjelp av elektrodene på huden. Måle hastigheten på nerven og vil avgjøre om det er områder der pulsen er redusert. Dette kan demonstrere posisjonen til blokken og alvorlighetsgraden av problemet.

Bunnlinjen

Tinels skiltprøve brukes ofte til å diagnostisere karpaltunnelsyndrom, cubital tunnel syndrom eller tarsal tunnel syndrom. Et positivt resultat betyr at du føler deg en prikkende følelse når legen din berører den berørte nerven. Du kan imidlertid ha et normalt resultat, noe som betyr at du ikke føler noe tinker, til tross for å ha en nerveskade.