Oral Valley: Symptomer, årsaker, behandlinger og mer

Beskrivelse

Den orale dalen oppstår når en «8217; gjærinfeksjon utvikler alle» 8217; innsiden av munnen. Det er også kjent som oral candidiasis, oropharyngeal candidiasis eller bare dalen.

Den orale dalen er oftere i nyfødte og små barn. Forårsaker dannelsen av hvite eller gullige fremspring på interne kinn og språk. De dossi går vanligvis bort med behandling.

L’Infeksjon er vanligvis mild og forårsaker sjelden alvorlige problemer. Men hos mennesker med svekket immunsystem, kan det spre seg til andre deler av kroppen og forårsake potensielt alvorlige komplikasjoner.

Symptomer på orale møller

I sine opprinnelige stadier kan den orale dalen ikke forårsake noen symptomer. Men når infeksjonen verre, kan en eller flere av følgende symptomer utvikle seg:

 • Hvite eller gule støvler av fremspring på indre kinn, tunge, mandler, tannkjøtt eller lepper
 • mild blødning hvis dossene er skrapt
 • Smerte eller brennende i munnen
 • En følelse som ligner på bomull i munnen
 • Tørket og sprukket hud i munnen av munnen
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • en dårlig smak i munnen
 • Et tap av smak

I noen tilfeller kan den orale dalen påvirke din spiserør, selv om dette er sjeldent. Den samme sopp som forårsaker oral dal kan også forårsake gjærinfeksjoner i andre deler av kroppen. Mer informasjon om symptomene på den orale dalen og andre typer gjærinfeksjoner.

Årsaker til Oral Valley

Oral Valley og andre gjærinfeksjoner skyldes overdreven vekst av Candida Albicans sopp (C. Albicans).

Det er normalt for en liten mengde c. Albicans bor i munnen, uten å forårsake skade. Når immunforsvaret fungerer riktig, hjelper de gunstige bakteriene i kroppen din til å holde C under kontroll. albicans.

Men hvis immunforsvaret ditt er kompromittert eller # 8217; balanse av mikroorganismer i kroppen din er avbrutt, mushroom kan vokse uten kontroll.

Du kan utvikle overdreven vekst av c. Albicans som forårsaker oral dal hvis du tar noen medisiner som reduserer antall venner mikroorganismer i kroppen din, som antibiotika.

Også behandlinger mot kreft, inkludert kjemoterapi og strålebehandling, kan skade eller drepe sunne celler. Dette gjør deg mer utsatt for oral dal og andre infeksjoner.

Forholdene som svekker immunsystemet, som leukemi og hiv, øker også risikoen for å utvikle den orale dalen. Den orale dalen er en «8217; vanlig opportunistisk infeksjon hos mennesker med hiv.

Selv diabetes kan bidra til oral dalen. Den ukontrollerte diabetes svekkes immunsystemet og forårsaker høye nivåer av blodsukker. Dette skaper gunstige forhold for veksten av c. albicans.

Den orale dalen er smittsom?

Hvis du har den orale dalen, kan du sende sopp som forårsaker denne tilstanden til noen andre hvis du kysser deg. I noen tilfeller kan den personen utvikle oral trøst.

Soppen som forårsaker oral dalen, forårsaker også gjærinfeksjoner i andre deler av kroppen. Det er mulig at du passerer soppen fra en del av kroppen din til en annen del av andres kropp.

Hvis du har den orale dalen, en vaginal gjærinfeksjon eller en Penis-gjærinfeksjon, kan du potensielt overføre soppen til partneren din gjennom vaginalsex, analsex eller oralsex.

Hvis du er gravid og du har en «8217; vaginal gjærinfeksjon, kan du potensielt overføre soppen til barnet ditt under fødselen.

Hvis du har en infeksjon fra å bake bryst eller brystvorte gjær infeksjon, kan du sende soppen til barnet ditt under amming. Barnet ditt kan også sende deg sopp hvis amming når han har den muntlige trøst.

Når C. Albicans overføres av en person til den andre, ikke alltid på grunn av oral dal eller andre typer gjærinfeksjon.

Videre, siden c. Albicans er så vanlig i vårt miljø, utviklingen av en’gjærinfeksjon betyr ikke at du er nødvendigvis hentet fra noen andre. Oppdag noen av faktorene som kan øke risikoen for å utvikle en infeksjon i & # 8217 når noen sender deg denne soppen.

Diagnose av oral dalen

Legen kan være i stand til å diagnostisere den orale dalen ved å undersøke munnen din for de karakteristiske dossene det forårsaker.

I noen tilfeller kan legen utføre en biopsi av det berørte området å bekrefte diagnosen. Å kjøre en biopsi, skrape bort en liten del av protuberance fra munnen. Prøven vil da bli sendt til et laboratorium som skal testes for c. albicans.

Hvis legen mistenker at du har den muntlige dalen i # 8217; esophagus, kan bruke en kultur med pharyngeal buffer eller A’endoskopi for å bekrefte diagnosen.

For å drive en kultur med pharyngeal buffer, bruker legen en bomullspinne for å ta et utvalg av stoff fra baksiden av halsen. Send deretter denne prøven til et testlaboratorium.

For å kjøre endoskopien, bruker legen et tynt rør som et lys er tilkoblet og et kamera. Sett inn dette & # 8220; endoscope & # 8221; Gjennom munnen og i # 8217; esophagus å undersøke det. De kan også fjerne en stoffprøve for analysen.

Behandling for oral trøst

For å behandle Oral Valley kan legen din foreskrive en eller flere av følgende medisiner:

 • Flukonazol (diflucan), et oralt antifungalt legemiddel
 • Clotrimazol (MyCelex Troche), en antifungal medisin som er tilgjengelig som en pute
 • Nistatina (Nystop, Nyata), en antifungal munnvann Du kan skylle i munnen din eller dab barnets munn
 • ITRACONAZOLE (sporanox), et oralt antifungalt stoff som brukes til å behandle mennesker som ikke reagerer på andre behandlinger for oral dalen og folk med hiv
 • AmfeTeriker B (Ambisome, Fungizone), et stoff som brukes til å behandle seriøse Oral Valley Cases

Når behandlingen har begynt, forsvinner den orale dalen vanligvis innen et par uker. Men i noen tilfeller kan det komme tilbake.

For voksne som har tilbakevendende tilfeller av oral trøst uten notat, vil legen vurdere dem for de underliggende medisinske forholdene som kan bidra til dalen.

Nyfødte kan ha forskjellige episoder av oral dal i sitt første år av livet.

Husholdningsartikler for Oral Valley

Legen din kan også anbefale hjemmets rettsmidler eller livsstilsendringer for å behandle oral dalen eller forhindre retur.

Når du gjenoppretter, er det viktig å øve god oral hygiene. Her er noen forslag:

 • Vask tennene med en myk tannbørste for å unngå å skrape Dossi forårsaket av dalen.
 • Bytt tannbørsten etter å ha fullført Oral Valley Handle og rengjør protesen tilstrekkelig hvis du bruker den, for å redusere risikoen for reinfeksjon.
 • Unngå munnstropper eller spray for munnen, med mindre legen din har foreskrevet dem.

Noen hjemmemedisiner kan også bidra til å lindre lilje av dalsymptomene hos voksne.

For eksempel kan det være nyttig å skylle munnen med ett av følgende:

 • saltvann
 • En løsning av vann og natriumbikarbonat
 • En blanding av vann og sitronsaft
 • En blanding av vann og epler eddik

Det kan også hjelpe å spise yoghurt som inneholder gunstige bakterier eller ansette et probiotisk supplement. Snakk med en lege før du gir et barn ethvert supplement. For å lære mer om disse hjemmemedisinene og andre, klikk her.

Bilder av Oral Valley

Oral trøst og amming

Den samme soppen som forårsaker oral dal kan også forårsake gjær på bryst og brystvorter.

Denne soppen kan overføres frem og tilbake mellom mødre og barn under amming.

Hvis barnet ditt har den orale dalen, kan den potensielt overføre sopp til brystet eller andre områder av huden. Hvis du har en [8217; infeksjon fra Baking Breast eller A’Nippel Gjærinfeksjon, kan du potensielt overføre sopp til babyens hud eller hud.

Videre, siden gjær kan leve på huden uten å forårsake en infeksjon på 8217, kan barnet utvikle oral trøst uten at du har noen symptomer på A’bakebake eller nippleinfeksjon.

Hvis du utvikler en GEAD-infeksjon på brystet eller brystvorter, kan du finne:

 • Brystsmerter, under og etter amming
 • Kløe eller brennende følelse inne eller rundt brystvorten
 • Hvite eller bleke flekker opp eller rundt brystvorten
 • Glatt skinn over eller rundt brystvorten
 • Hud peeling over eller rundt brystvorten

Hvis barnet ditt utvikler oral dalen eller utviklingen A’bakervarer eller nippelinfeksjon, er det viktig å motta omsorg både for deg og for barnet ditt. Dette kan bidra til å forhindre en transmisjonssyklus.

Legen din kan råde deg til å gjøre følgende:

 • Behandle barnet ditt med en antifungal medisinering og bruk en antifungal krem, som terbinaphy (lamisil) eller clotrimazol (LotriMin), på brystet ditt. Rengjør kremet fra brystet før du ammer barnet ditt for å hindre at kremet kommer inn i munnen din.
 • Steriliser pacifiers, tennene ringer, brystvorten av flasken og noe annet objekt som legger dem i munnen. Hvis du bruker en brystpumpe, steriliserer den også alle sine stykker.
 • Hold nipplene rene og tørre mellom en fôr og den andre. Hvis du bruker sykepleieabsorberende, unngå de med plastbelegg, som kan felle fuktighet og skape gunstige forhold for soppvekst.

Legen kan også råde deg til å gjøre livsstilsendringer for å behandle eller forhindre oral dal og andre typer gjærinfeksjoner. Få ytterligere forslag til å håndtere risikoen for gjærinfeksjon under amming.

Oral Thrush hos barn

Den orale liljen i dalen er oftere nyfødte og små barn. Barn kan potensielt utvikle oral dalen etter å ha kontrakt sopp fra sine mødre under graviditet, fødsel eller # 8217; amming eller bare av gjær som er naturlig tilstede i deres miljø.

Hvis barnet ditt har den orale dalen, kan de utvikle de samme tegnene og symptomene som kan slå andre med tilstanden, inkludert:

 • Hvite eller gule støvler av fremspring på indre kinn, tunge, mandler, tannkjøtt eller lepper
 • mild blødning hvis dossene er skrapt
 • Smerte eller brennende i munnen
 • Tørket og sprukket hud i munnen av munnen

Den orale dalen hos barn kan også forårsake fôring og irritabilitetsvansker eller fussiness.

Hvis du mistenker at barnet ditt kan ha den muntlige trøst, sikre en avtale med legen din. Hvis barnet ditt utvikler oral dalen mens du pleier, vil begge trenge antifungal behandlinger. Finn ut hvorfor dette er viktig å holde deg og din barns helse.

Oral Valley hos voksne

Den orale dalen er mer vanlig hos barn og eldre, som har en tendens til å ha et svakere immunforsvar. Men kan oppstå i alle aldre.

Yngre voksne kan utvikle Oral Valley, spesielt hvis de har et kompromittert immunsystem. For eksempel er voksne mer sannsynlig å utvikle dalen dersom de har en historie med visse medisinske forhold, medisinske behandlinger eller livsvaner som svekker deres immunsystem.

I ellers sunne voksne er det usannsynlig at den orale liljen i dalen forårsaker alvorlige problemer. Men hvis immunforsvaret ditt ikke fungerer bra, kan infeksjonen spre seg til andre deler av kroppen din.

Risikofaktorer for oral trøst

Nyfødte, små barn og eldre er mer sannsynlig å utvikle oral dalen. Noen medisinske forhold, medisinske behandlinger og livsstilsfaktorer kan også øke risikoen for trøst svekkelse immunforsvaret eller forstyrre balansen mellom mikrober i kroppen.

For eksempel kan du være mer i fare for Thrush hvis:

 • Den har en tilstand som forårsaker tørr munn
 • har diabetes, l’anemi, leukemi eller # 8217; hiv
 • Ansette antibiotika, kortikosteroider eller immunosuppressor medisiner
 • Motta kur for kreft, for eksempel kjemoterapi eller strålebehandling
 • røyking sigaretter
 • Bruk proteser

Komplikasjoner av den orale dalen

I mennesker med et sunt immunsystem, forårsaker oraldalen sjelden komplikasjoner. I de mest alvorlige tilfellene kan det spre seg til esophagus.

Hvis immunforsvaret ditt er svekket, er du mer sannsynlig å utvikle komplikasjoner fra Lily of the Valley. Uten tilstrekkelig behandling kan soppen som forårsaker dalen komme inn i blodet og spre seg til hjertet, til hjernen, til øynene eller til andre deler av kroppen. Dette er kjent som invasiv eller systemisk candidiasis.

Systemic Candidiasis kan forårsake problemer med kroppene som påvirker. Det kan også føre til en potensielt farlig tilstand for livet kjent som et septisk sjokk.

Forebygging av den orale dalen

For å redusere risikoen for oral trøst, prøv følgende:

 • Følg et næringsrikt kosthold og trene en sunn livsstil generelt for å støtte immunforsvarets funksjon.
 • Øv god oral hygiene Vask tennene to ganger om dagen, ved hjelp av tanntråd hver dag og regelmessig besøker tannlegen din.
 • Hvis munnen din er kronisk tørr, må du sikre en avtale med legen din og følg den anbefalte behandlingsplanen.
 • Hvis du har protesen, fjern den før du går i seng, rengjør den hver dag og sørg for at du passer riktig.
 • Hvis du har en kortikosteroidinhalator, skyll munnen eller vaske tennene etter å ha brukt det.
 • Hvis du har diabetes, ta tiltak for å håndtere blodsukkernivået.

Hvis du utvikler en GEAD-infeksjon i en og # 8217; annen del av kroppen, sørg for. I noen tilfeller, A’infeksjon kan spre seg fra den ene siden alle’en annen av kroppen.

Oral Valley og Diet

Flere søk er nødvendig for å lære hvordan kostholdet kan påvirke Oral Valley.

Noen utdanning antyder at å spise visse probiotiske matvarer eller ansette probiotiske kosttilskudd kan bidra til å begrense veksten av c. albicans. Imidlertid er det behov for videre forskning å kjenne den rollen som probiotika kunne gjøre i behandlingen eller forebyggingen av oral dalen.

Noen tror at begrensende eller unngår visse matvarer, kan også bidra til å dempe veksten av c. albicans. For eksempel foreslo noen mennesker at begrensende raffinerte karbohydrater og sukker kan hjelpe til med å behandle eller forhindre oral dal og andre gjærinfeksjoner.

& # 8220; Candida & # 8221 diett; har blitt utviklet på grunnlag av disse troene. Men dette dietten mangler vitenskapelig støtte. Få mer informasjon om hva denne dietten innebærer og på grensene for vitenskapelig bevis som støtter deg.