Sunt kjøkken: Perilla olje

Hvis du bruker maisoljen til matlaging, kan du miste en rekke helsemessige fordeler enn andre typer olje kan gi.

L’Perilla olje kommer fra en høy plante som vokser i deler av Kina, India, Japan og Korea. Det vokser også i Nord-Amerika, hvor det er kjent med en rekke andre navn, inkludert lilla mynte, kinesisk basilikum og vill coleus.

Perillaoljen brukes ofte i det koreanske kjøkkenet og kan også brukes som en tørkemiddel eller drivstoffolje. Klemmet fra plantens ristede frø, forlater oljen generelt en hasselnøtt smak.

Viktigere enn smak, l’olje har et meget høyt omega-3 fettsyrinnhold (over 50% av fettsyrene) sammenlignet med de fleste andre vegetabilske oljer.

Innholdet i Omega-3 i # 8217; Perilla Oil er alfa-linolensyre (vinge), som du også finner i linfrøene, med lavere mengder i valnøtter, soya og dyrekilder som L’fisk olje.

Perillaoljen inneholder også omega-6 og omega-9 essensielle fettsyrer. Disse flerumettede fettsyrene er gunstige for helse, spesielt for immunforsvarets normale funksjon, og har vært knyttet til å forbedre minnelaterte forhold.

Kan hjelpe med allergi

Hvordan perilaoljen hjelper nøyaktig? Bestått forskning, inkludert et mobiltelefonnivå i 2013 studere involverer ekstraktet av perilla blader, viser at oljen kan bidra til å stoppe kjemikalier som forårsaker allergiske og inflammatoriske svar.

I en 2000 studere, Personer med astma ble fulgt i fire uker og mottok Perilla Seed Extract for å se om deres lungefunksjon ble forbedret. Resultatene viste at perilolenoljen kan forbedre luftstrømmen som hemmer produksjonen av forbindelser som bærer alle «8217;.

L’Perilla olje kan også forhindre og behandle en rekke andre forhold, for eksempel tykktarmskreft og minneproblemer.

Tidligere søk antyder at 8217; fiskeolje og noen vegetabilske oljer, som begge inneholder store mengder omega-3 fettsyrer, kan redusere risikoen for tykktarmskreft.

Dette brakte forskere til å teste effektiviteten av periloljen, som har enda større innhold av omega-3 fettsyrer. I en 1994 studere På rotter viste resultatene at bare ta en liten mengde perilaolje og # 8211; ca 25% av «8217; daglig inntak av fett & # 8211; kan bidra til å redusere risikoen for kolonkreft.

Omega-6 og omega-9 flerumettede fettsyrer i # 8217; perilaolje er kjent Forbedre kardiovaskulær helse og forhindre reumatoid artritt, blant andre fordeler.

Kok med perila olje

I stedet for kosttilskudd, er en bedre måte å introdusere disse sunne fettsyrene i kostholdet ditt gjennom mat og matlaging med perilaolje.

Koreansk kjøkken gjør en tung bruk av «8217; Perilla frøolje og er spesielt verdsatt for sautéed grønnsaker. Det er en ingrediens i koreanske salat krydder, som gir dem en jordaktig smak.

Hvis du er ferdig med å kjøpe perilaoljen, husk at dens varighet er mye kortere enn andre oljer: Bruk den innen et år.

Utover oljen er bladene selv, kalt kketyip, populære i koreansk mat. Perilla forlater syltet, kkaennip jangajji, jeg er en rask, krydret og krydret forrett. For en infundert dressing av perilla, kan du koke perilasbladene og sesambladene i soyasaus, og deretter filtrere. Bladene kan også hoppe og kokes i supper og stews.

Til slutt, med tanke på helsemessige fordeler forbundet med perilaoljen og dens hyggelige smak som en kjøkken ingrediens, kan bruken være en positiv og # 8217; lagt til positivt til ditt daglige regime.