10 første tegn på lupus

COS’er lupus?

Lupus er en autoimmun sykdom som forårsaker hevelse (betennelse) og A’bredt utvalg av symptomer. Lupus påvirker alle annerledes. Noen mennesker har bare noen få små symptomer, og andre har mange flere alvorlige symptomer.

Symptomene starter vanligvis i tidlig alder, hvor som helst fra årene av’ungdomsårene til årene og # 8217;. Folk med lupus opplever generelt rehabilitering av symptomer etterfulgt av remisjonsperioder. Derfor er de første symptomene enkle å eliminere.

Fordi de første symptomene ligner på andre forhold, betyr det ikke nødvendigvis å ha lupus. De første symptomene kan omfatte:

 • utmattelse
 • feber
 • hårtap
 • utslett
 • Lungproblemer
 • nyreproblemer
 • Hovne ledd
 • Gastrointestinale problemer
 • Skjoldbruskproblemer
 • Tørr munn og øyne

Tilleggsinformasjon: Se effekten av lupus på kroppen »

1. Utmattelse

Hvem vi er 90 prosent av mennesker med lupus eksperimenter et visst nivå av tretthet. En ettermiddagslur gjør sminke for noen mennesker, men å sove også i løpet av dagen kan bringe til natten søvnløshet. Det kan være vanskelig, men hvis du kan være aktiv og holde fast i en daglig rutine, kan du kanskje holde energinivået høyt.

Snakk med legen din hvis du lever med en svekkende tretthet. Noen årsaker til tretthet kan behandles.

2. Uforklarlig feber

Et av de første symptomene på lupus er en lav karakter feber uten en åpenbar grunn. Fordi det kan oscillere mellom 98.5 ° F (36.9 ° C) og 101 ° F (38.3 ° C), du kan ikke tenke på å konsultere en lege. Folk med lupus kan oppleve denne typen intermitterende feber.

Lavt grad feber kan være et symptom på betennelse, infeksjon eller overhengende rehabilitering. Hvis du har tilbakevendende og lavt nivå feber, fikser du en avtale med legen din.

3. Hårtap

Hårtynning er ofte et av de første symptomene på lupus. Hårtap er resultatet av A’betennelse i huden og hodebunnen. Noen mennesker med lupus mister håret i nærheten av tuft. Oftere er håret sakte overrasket. Noen mennesker har også et bebær på skjegg, øyenbryn, øyenvipper og annet kroppshår. Lupus kan gjøre håret skjøre, bryte lett og se litt og # 8216; få navnet på & # 8220; hår lupus & # 8221;.

Behandling med lupus oversetter vanligvis til en fornyet hårvekst. Men hvis du utvikler skader på hodebunnen, kan håravfall i disse områdene være permanente.

4. Utslett eller skade

En av de mest synlige symptomene på lupus er en butterflyformet utslett som vises på nesebroen og begge kinnene. Av 50 prosent av folk med lupus har dette utslett. Det kan plutselig oppstå eller vises etter eksponeringen av sollyset. Noen ganger l’utslett vises like før en forverring.

Lupus kan også forårsake ikke-pruriginøse skader i andre områder av kroppen. Sjelden kan lupus forårsake urtikaria. Mange mennesker med lupus er solfølsomme eller til og med alle’kunstig belysning. Noen opplever fingrene og føttene.

5. Lungproblemer

L’betennelse i lungesystemet er et annet mulig lupus symptom. Lungene er betent og hevelsen kan strekke seg til lungeblodfartøyene. Membranen kunne også bli hørt. Alle disse forholdene kan forårsake thorax smerte når du prøver å puste. Denne tilstanden kalles ofte pleural thoracic smerte.

Over tid kan respiratoriske problemer på grunn av lupus redusere størrelsen på lungene. Den pågående thoraxiske smerten og mangelen på pusten karakteriserer denne tilstanden. Noen ganger blir han kalt forsvunnet lunge syndrom (eller sammentrekning). Dibranmatiske musklene er så svake at de ser ut til å bevege seg mot TAC høyt i bildene av TAC, ifølge Lupus Foundation of America.

6. Nyrebetennelse

Folk med lupus kan utvikle en’nyrebetennelse kalt nephritis. L’betennelse gjør det vanskeligere for nyrer filtrering giftstoffer og slagg fra blod. Ifølge Lupus Foundation of America, starter Nephrite vanligvis innen fem år fra Lupus Start.

Symptomene inkluderer:

 • Hevelse i den nedre delen av bena og føttene
 • Høyt blodtrykk
 • Blod i urinen
 • Mørkere urinen
 • å måtte urinere oftere i løpet av natten
 • hofte

De første symptomene kan gå ubemerket. Etter diagnosen anbefales nyrefunksjonsovervåking. Nephrite fra ubehandlet lupus kan føre til en nyresykdom på terminalstadiet (ESRD).

7. Smertefulle og hovne ledd

L’Betennelse kan forårsake smerte, stivhet og hevelse synlig for ledd, spesielt om morgenen. Alle’Start kan være mild og gradvis blir mer tydelig. Som andre lupus symptomer, kan felles problemer gå og komme.

Hvis motbennede stoffene (OTC) ikke hjelper, kontakt legen din. Det kan være bedre behandlingsalternativer. Men legen må avgjøre om dine fellesproblemer er forårsaket av lupus eller A’annen tilstand, som leddgikt.

8. Gastrointestinale problemer

Noen mennesker med lupus opplever av og til halsbrann, syre refluks eller andre gastrointestinale problemer. Mild symptomer kan behandles med OTC-antacida. Hvis du har hyppige syre refluks eller halsbrann angrep, prøv å redusere størrelsen på måltider og unngår koffein som inneholder drinker. Også, ikke legg deg ned umiddelbart etter et måltid. Hvis symptomene vedvarer, kontakt legen din for å utelukke andre forhold.

9. Skjoldbruskproblemer

Det er ikke sjeldent at folk med lupus utvikler en autoimmun skjoldbrusk sykdom. Skjoldbruskkjertelen bidrar til å kontrollere kroppsmetabolismen. En feilaktig skjoldbruskkjertel kan påvirke vitale organer som hjerne, hjerte, nyrer og lever. Det kan også forårsake økning eller vekttap. Andre symptomer inkluderer tørr hud og hår og dårlig humør.

Når en skjoldbrusk ikke er aktiv, er tilstanden kjent som hypothyroidisme. L’Hypertyreose er forårsaket av en overaktiv skjoldbrusk. Behandlinger er tilgjengelige for å gjenopprette metabolisme på sporet.

10. Tørre fauces, tørt øye

Hvis du har lupus, kan du prøve tørre fauces. Selv øynene dine kan virke grove og tørre. Dette skyldes at noen mennesker med lupus utvikler Sjogrens sykdom, en annen autoimmun sykdom. Sjogrens syndrom forårsaker feil i kjertlene som er ansvarlige for tårer og spytt og lymfocytter, kan akkumulere i kjertlene. I noen tilfeller kan kvinner med lupus og Sjogren også oppleve tørr vagina og hud.

Andre symptomer

L’Liste over potensielle lupus symptomer er lang. Andre symptomer inkluderer oralsår, lymfeknuterforstørrelse, muskelsmerter, thorax smerte, osteoporose og depresjon. Sjeldne symptomer inkluderer anemi, svimmelhet og kramper.

Heldigvis har ikke alle alle symptomene. Mens nye symptomer kan vises, forsvinner andre ofte.