Feet Flats: Behandling, årsaker og mer

Beskrivelse

Hvis du har flate føtter, har føttene dine ikke en vanlig bue når du står. Dette kan forårsake smerte når du gjør en «intensiv fysisk aktivitet».

Tilstanden er angitt som PES Planus eller Fallen Arches. Det er normalt i nyfødte og forsvinner vanligvis mellom 2 og 3 år når ligamentene og senene til foten og benstiven. Å ha barnas flate føtter er sjelden seriøs, men kan vare opp til # 8217; voksen alder.

De 2012 National Foot Health Assessment viste det 8 prosent Voksne i USA fra 21 år har flate føtter. En annen 4 prosent har fallne buer.

I noen tilfeller er de flate føttene forårsaket av skade eller sykdom, og skaper problemer med:

  • Stående
  • løp
  • står for timer

Typer av flate føtter

Fleksibel platefot

Den fleksible flate foten er den vanligste typen. Buene på føttene dine vises bare når du løfter dem fra bakken, og plantene dine rører helt på bakken når du hviler føttene på bakken.

Denne typen starter i barndommen og forårsaker vanligvis ikke smerte.

Tendon D’smal achille

Achilles Tendon forbinder hælen din til kalvemuskelen. Hvis det er for stramt, kan du prøve smerte når du går og kjører. Denne tilstanden fører til at hælen hevder seg tidlig når du går eller går.

Dysfunksjon av den bakre tibial sene

Denne typen flat fot er anskaffet i voksen alder når gardinene forbinder kalvemuskelen ALL’ankel interiør er såret, hovent eller revet.

Hvis buen din ikke mottar den støtten du trenger, vil du ha smerte i innsiden av foten og ankelen, så vel som alle størrelsen på ankelen.

Avhengig av årsaken, kan du ha tilstanden i en eller begge føtter.

Hva forårsaker flate føtter?

De flate føttene er bundet til vevet og beinene på føttene og den nedre delen av bena. Tilstanden er normal hos nyfødte og små barn fordi det tar tid fordi senene stiver og danner en bue. I sjeldne tilfeller blander et barns føtterben, noe som forårsaker smerte.

Hvis denne stramningen ikke oppstår helt, kan det forårsake flate føtter. Igjen eller lidende skader, kan senene til en eller begge føtter bli skadet. Tilstanden er også forbundet med sykdommer som cerebral lammelse og muskeldystrofi.

De som er i fare?

Det er mer sannsynlig at du har flate føtter hvis tilstanden er i familien din. Hvis du er veldig atletisk og fysisk aktiv, er risikoen større på grunn av muligheten for skade på føttene og ankelen.

Enda eldre mennesker som er utsatt for faller eller fysiske skader er mer i fare. Selv mennesker med sykdommer som påvirker muskler, som hjerneforlamning, har større risiko.

Andre risikofaktorer inkluderer fedme, hypertensjon og diabetes mellitus.

Hva skal du se etter

Ingen C’Det er grunn til å bekymre deg hvis føttene er retter og du har ingen smerte. Men hvis føttene skadet etter å ha gått over lange avstander eller stående i mange timer, kan de flate føttene være årsaken.

Du kan også føle smerte på bunnen av bena og ankler. Føttene dine kan føle seg stive eller nummen, ha samtaler og kanskje bøyes’en mot l’andre.

Når du skal se en helsepersonell

Hvis du har smerte i føttene eller føttene dine, forårsaker problemer med å gå og løpe, se en ortopedisk kirurg, en podiater eller legen din.

Diagnosen av problemet krever noen tester. Legen din vil se etter en bue på føttene mens du står.

Hvis det er en bue, kan det ikke være en flat fot for å forårsake fotsmerter. Legen din vil også søke ankelnedgang.

Hvis du har problemer med å bøye foten eller en bue, vises ikke legen din, foreskrive flere tester, for eksempel en fotradiografi eller en skanning for å undersøke beinene og senene på føttene dine.

Behandle de flate føttene

Støtte for føttene

Støtter føttene er vanligvis et første skritt i behandlingen av tilstanden.

Legen din kan råde deg til å bruke innleggssåler, som er innsatser som kommer inn i skoene for å støtte føttene dine.

For barn kan de foreskrive spesielle sko eller hæler til føttene er helt dannet.

Endringer i livsstilen

Redusere smerte forårsaket av flate føtter kan føre til integrering av noen endringer i den daglige rutinen.

For eksempel kan legen din anbefale en diett og et fysisk treningsprogram for å håndtere vekten din og redusere presset på føttene dine.

De kan også anbefale ikke å stå eller gå i lengre perioder.

Dressing

Avhengig av årsaken til tilstanden din, kan du ha lidd av smerte og betennelse. Legen din kan foreskrive medisiner for å redusere ubehag som kommer fra disse symptomene. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer kan lindre hevelse og smerte.

Fotkirurgi

Kirurgi kan være et alternativ i de mest alvorlige tilfellene og er vanligvis L’siste utvei.

Din ortopediske kirurg kan skape en bue i føttene, reparere sener eller slå sammen dine bein eller ledd.

Hvis din sene D’Achilles er for kort, kan kirurgen strekke den for å redusere smerten.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Noen mennesker finner lettelse i # 8217; bruk spesielle sko eller sko støtter. Kirurgi er vanligvis L’siste utvei, men resultatet er generelt positivt.

Kirurgiske komplikasjoner, selv om sjeldne, kan inkludere:

  • infeksjon
  • Scarce ankelbevegelse
  • Bein som helbreder feil
  • vedvarende smerte

Forhindre dine flate føtter

Flate føtter kan være arvelige og arvelige årsaker kan ikke forebygges.

Du kan imidlertid forhindre den verste tilstanden og forårsaker overdreven smerte ved å ta forholdsregler som å ha på seg sko som passer godt og gir den nødvendige fotstøtten.