Postpranial hypotensjon: Forståelse av blodtrykksdråper

Fall i blodtrykk etter å ha spist

Når blodtrykket faller etter å ha spist et måltid, er tilstanden kjent som postprandial hypotensjon. Postprandiale er et medisinsk begrep som refererer til tidsperioden umiddelbart etter et måltid. L’hypotensjon betyr lavt blodtrykk.

Blodtrykket er bare styrken av blodstrømmen mot veggene i arteriene. Blodtrykket endres i løpet av dagen og natten basert på hva du gjør. L’Trening kan forårsake en midlertidig økning i blodtrykket, mens de sover, reduserer vanligvis blodtrykket.

L’postprandial hypotensjon er vanlig hos eldre. En blodtrykksfall kan føre til svimmelhet og fall, noe som kan føre til alvorlige komplikasjoner. L’postprandial hypotensjon kan diagnostiseres og administreres, ofte med noen enkle livsstilsjusteringer.

Hva er symptomene på’postprandial hypotensjon?

De viktigste symptomene på’postprandial hypotensjon er svimmelhet, fantastisk eller besvimelse etter et måltid. Synkope er begrepet som brukes til å beskrive svimmelhet som oppstår på grunn av blodtrykkets fall.

Vanligvis er denne tilstanden forårsaket av en nedgang i systolisk blodtrykk etter å ha spist. Det systoliske tallet er det høyeste tallet i blodtrykksavlesning. Kontroller blodtrykket før og etter et måltid kan avsløre om en endring oppstår under fordøyelsen.

Hvis du har blodtrykksdråper på andre øyeblikk som ikke er forbundet med å spise, kan du ha andre ikke-relaterte forhold til postpranial hypotensjonen. Andre lavtrykksårsaker kan inkludere:

  • Hjerteventilsykdom
  • dehydrering
  • svangerskap
  • Skjoldbruskkjertelsykdom
  • Vitamin B-12-mangel

Våre initiativer

Mens du fordøyer et måltid, krever tarmen en ekstra blodbeskyttelse til å fungere skikkelig. Normalt vil hjertefrekvensen øke mens arterier som leverer blod til forskjellige områder fra # 8217; tarmene smale. Når arterier krymper, øker blodstrømtrykket mot arterievegger. Dette øker i sin tur blodtrykk.

Disse endringene i blodkar og hjertefrekvens styres av det autonome nervesystemet, som også styrer mange andre kroppsprosesser uten at du tenker på det. Hvis du har en medisinsk tilstand som påvirker ditt autonome nervesystem, kan hjertefrekvensen din ikke øke, og noen arterier kan ikke krympe. Blodet vil forbli normalt.

På grunn av den ekstra blodforespørselen fra # 8217; tarmen under fordøyelsen, vil blodbanen til andre deler av kroppen reduseres. Dette vil forårsake en plutselig, men midlertidig nedgang i blodtrykk.

FN og annen mulig årsak til postprandial hypotensjon er relatert til en rask absorpsjon av glukose eller sukker og kan forklare den høyeste risikoen for tilstanden hos pasienter med diabetes.

Du kan imidlertid utvikle postprandial hypotensjon selv om du ikke har en tilstand som påvirker det autonome nervesystemet. Noen ganger kan leger ikke bestemme en underliggende årsak til postpranial hypotensjon.

Risikofaktorer

Gamle alder øker risikoen for postprandial hypotensjon og andre former for lavt blodtrykk. L’postprandial hypotensjon er sjelden blant unge mennesker.

Noen medisinske forhold kan også øke risikoen for postprandial hypotensjon fordi de kan forstyrre delene av hjernen som styrer det autonome nervesystemet. Parkinsons sykdom og diabetes er to vanlige eksempler.

Noen ganger kan folk med hypertensjon (høyt blodtrykk) oppleve betydelig blodtrykk etter å ha spist. I disse tilfellene kan dråpen i blodtrykk skyldes antihypertensive stoffer. Narkotika som er rettet mot å senke blodtrykket, kan noen ganger være for effektiv og forårsake en farlig dråpe.

Komplikasjoner

Den mest alvorlige komplikasjonen knyttet til postprandial hypotensjonen er svimmelheten og skader de kan følge. Svimmelhet kan føre til et fall, noe som kan forårsake brudd, blåmerke eller annet traumer. Miste kunnskap mens du kjører en’bil kan være ekstremt alvorlig. Selv en redusert blodstrøm til hjernen kan forårsake et slag.

Den postprandial hypotensjonen er vanligvis en midlertidig tilstand, men hvis lavt blodtrykk blir alvorlig, kan noen alvorlige komplikasjoner forekomme. For eksempel kan du forbli sjokkert. Hvis blodstrømmen til organene dine er betydelig kompromittert, kan du også oppleve insuffisiens D’organ.

Leter du etter hjelp

Hvis du regelmessig kontrollerer blodtrykket og merker en serie blodtrykksdråper etter måltider, fortell legen din ved neste avtale. Hvis dråpene er ledsaget av svimmelhet eller andre åpenbare symptomer, eller hvis du jevnlig merker symptomer på lavt blodtrykk etter å ha spist, kontakt legen din så snart som mulig.

Diagnose

Legen vil ønske å gjennomgå din medisinske historie og symptomer. Hvis du har overvåket blodtrykket ditt med en innenlands skjerm, vis legen din lesingene du har samlet, annoterer når presset ble registrert etter måltider.

Legen din bør prøve å få et pre-måltid arteriell trykkavlesning og deretter en postprandicard lesing for å bekrefte kontrollene hjemme. Trykk kan tas i forskjellige intervaller etter måltidet, og starter på 15 minutter og slutter ca 2 timer etter å ha spist.

I ca 70 prosent av mennesker med postpranial hypotensjon, blodtrykk faller innen 30-60 minutter etter et måltid.

Postprandiale hypotensjonen kan diagnostiseres dersom en nedgang i systolisk blodtrykk på minst 20 mm Hg oppstår innen to timers måltid. Legen kan også diagnostisere postprandial hypotensjon dersom det pre-måltid systolisk blodtrykket var minst 100 mm Hg, og du har et systolisk blodtrykk på 90 mm Hg innen to timer etter et måltid.

Andre tester kan administreres for å kontrollere andre mulige årsaker til blodtrykksendringer. Disse inkluderer:

  • blodprøve for å verifisere tilstedeværelsen av anemi eller lavt blodsukkernivå
  • Elektrokardiogram for å lete etter hjertehythmproblemer
  • EcoCardiogram for å evaluere hjertets struktur og funksjon

Håndtere og administrer postpranial hypotensjonen

Hvis du tar medisiner for å senke blodtrykket, kan legen din anbefale deg å justere dosen ganger. Unngå antihypertensive stoffer før du spiser, kan du redusere risikoen for blodtrykk på etter måltidet. Selv L’å ta mindre doser oftere i løpet av dagen kan være en «8217, men du bør diskutere eventuelle endringer i timingen eller dosering av stoffer med legen din før du opplever alene.

Hvis problemet ikke er relatert til narkotika, kan noen livsstilsendringer hjelpe. Noen helseeksperter mener at frigivelsen av insulin som følger måltidene med et høyt karbohydratinnhold, kan forstyrre det autonome nervesystemet i noen mennesker, som fører til hypotensjon. Insulinet er et hormon som hjelper celler til å absorbere glukose (sukker) fra blodstrømmen for å bruke den som energi. Hvis du led av postpranial hypotensjon, overvåker du hva du spiser. Hvis du jevnlig merker symptomer etter karbohydratrike måltider, evaluerer det evnen til å redusere karbohydratinntaket. Også å spise hyppigere måltider, men mindre, lavt karbohydratinnhold i løpet av dagen kan være D’hjelp.

Å gå etter et måltid kan også hjelpe deg med å motvirke en nedgang i blodtrykket. Men du bør være oppmerksom på at blodtrykket ditt kan redusere når du slutter å gå.

Du kan også være i stand til å holde blodtrykket høyt etter et måltid hvis du tar et ikke-steroidalt antiinflammatorisk legemiddel (fans) før et måltid. Vanlige fans inkluderer ibuprofen (Advil) og naproser (Aleeve).

Drikk også en kopp kaffe eller en’annen kilde til koffein før et måltid kan hjelpe. Koffein begrenser blodårene. Ikke ta koffein om kvelden, men fordi det kan forstyrre søvn, forårsaker potensielt andre helseproblemer.

Drikkevann før et måltid kan forhindre postpranial hypotensjon. En studere Han har vist at drikker 500 ml & # 8211; ca 16 gram. & # 8211; av vann før spising har senket tilstedeværelsen.

Hvis disse endringene ikke er effektive, kan legen foreskrive Octreotide-legemidlet (Sandostatin). Det er et stoff som vanligvis er foreskrevet for folk som har for mye veksthormon i systemet. Men det har også blitt vist effektivt i noen mennesker i å redusere blodstrømmen til tarmene.

Outlook

Den postprandial hypotensjonen kan være en alvorlig tilstand, men det er ofte herdbart med livsstilsendringer eller en justering av antihypertensive stoffer.

Hvis du begynner å merke symptomer etter å ha spist, fortell legen din. I mellomtiden får du en blodtrykkskonitor hjemme og lær å bruke den riktig. Hold styr på tallene dine er en måte å være proaktiv om dette viktige aspektet av din kardiovaskulære helse.