Crepe på språket: Symptomer og årsaker

Beskrivelse

Når du ser på deg i speilet og trekker ut tungen, se sprekker? Du kan være en av 5 prosent av den amerikanske befolkningen som har det sprukne språket.

Et sprukket språk er en godkelt tilstand (ikke kreft). Det er anerkjent av en eller flere dype eller grunne sprekker, kalt furrows, furrows eller sprekker på den øvre overflaten av språket. Et slothed språk kalles også:

  • sprukket språk
  • foldet språk
  • Scrot

Symptomer på et sprukket språk

Symptomene på et sprukket språk er sprekker på språkets øvre overflate. Noen ganger strekker de seg til kantene på språket. Dybden og størrelsen på sprekker eller sprekker varierer. De kan eller ikke kan kobles til.

Noen ganger rusk kan fanget I sporene av dype furrows. Derfor oppfordres mennesker med sprekker på tungen til å pusse den øvre overflaten av språket for å fjerne eventuelle rusk. Dette vil også bidra til å forhindre irritasjon eller infeksjon.

Hva forårsaker sprekker på språket?

Legene vet ikke hvorfor sprekkene er dannet på språket. Det antas å være arvelig. Noen ganger ser du et sprakk språk ved siden av det:

  • Melkerson-Rosenthal syndrom
  • Granulomatose orofacial
  • Downs syndrom

Et sprukket språk har vært assosiert med det geografiske språket og psoriasis, særlig til pusoriasis Pustolosa.

COS’er det geografiske språket?

Folk med et sprukket språk har noen ganger også en tilstand som kalles et geografisk språk. Kalles også godartet migrerende glossitt.

Det geografiske språket er en uskyldig inflammatorisk tilstand som påvirker overflaten av språket. Vanligvis, L’hele språkoverflaten er dekket med små hvite rosa fremspring. Men med det geografiske språket mangler stedene til de små dosene. Disse stedene er glatte og røde, noen ganger med litt hevede kanter.

Det geografiske språket indikerer ikke infeksjon eller kreft. Generelt forårsaker ikke helseproblemer.

Cos’er pustolosa psoriasis?

Pustolosa Psoriasis er en svært sjelden form for psoriasis. Det er det beste seriøs modulen. Det kan dekke kroppen med en kombinasjon av smertefullt rødt skinn og beaded fremspring fylt med pus.

Behandling fokuserer på # 8217; lindre symptomer. Du kan inkludere fototerapi og narkotika, for eksempel:

  • cyklosporin
  • Acitretin
  • metotreksat

Ta bort

Hvis du har sprekker på språket, kan du ha et sprukket språk. Det er ikke en helserisiko, men anser å pusse språket for å sikre at ruskene ikke forblir fast i sporene.

Hvis språket ditt er smertefullt eller har lesjoner ved siden av språkkrepe, diskutere symptomene dine med legen din. De kan hjelpe deg med å finne en behandling for å få lettelse.