Spermanalyse: Prosedyre og testresultater av antall sædtall

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er analysen av frøet?

L’Spermanalyse, også kjent som testing av antall Spermatozoa, analyserer helsen og vitaliteten til en manns sperma. Sperm er væsken som inneholder sperma (pluss andre sukkerarter og proteinstoffer) som frigjøres under utløsningen. A’Spermanalyse måler tre hoved sperm helsefaktorer:

Legene utfører ofte to eller tre separate spermanalyser for å ha en god ide om spermhelse. I følge American Association for Clinical Chemistry (AACC), Testene må utføres i en avstand på minst syv dager og over to eller tre måneder. Antallet Spermatozoa kan variere på daglig basis. Ta et gjennomsnitt av sædprøver kan gi det mest avgjørende resultatet.

Fordi som gjennomgår spermanalysen?

Test for L’mannlig infertilitet

A’Spermanalyse anbefales ofte når par har problemer med å bli gravid. Testen vil hjelpe en lege avgjøre om en mann er steril. L’Analyse vil også bidra til å avgjøre om det lave antallet Spermatozoa eller Sperm Dysfunction er årsaken til L’infertilitet.

Test for vasektomi suksess

Mennene som har lidd en vasektomi, blir utsatt for spermanalyse for å sikre at det ikke er noen spermatozoa i deres frø. I en vasektomi er rørene som sender sperma fra testiklene til penis kuttet og forseglet som en permanent form for prevensjon. Etter en vasektomi anbefaler leger ofte menn til å kjøre en escermanalyse en gang i måneden i tre måneder for å sikre at sperma ikke lenger er tilstede i sperma.

Hvordan forberede seg på spermanalysen

Legen din vil gi deg beskjed om hva du bør gjøre i forberedelse til sædanalysen. Det er veldig viktig å følge disse instruksjonene for å få nøyaktige resultater.

For å få den beste prøven:

Diskutere eventuelle stoffer du tar med legen din.

Hvordan det utføres L’Spermanalyse?

Du må gi legen din en sædprøve for en sædanalyse på 8217;. Det er fire hovedveier å samle inn en prøveeksempel på:

Masturbation regnes som den beste måten å få en ren prøve på.

Få en god mester

To hovedfaktorer er avgjørende for å ha en god testmester. Først må sæden opprettholdes ved kroppstemperatur. Hvis det blir for varmt eller for kaldt, vil resultatene være unøyaktige. For det andre må spermaen leveres til analysestrukturen innen 30-60 minutter fra kroppen;.

Prøv l’interferens

Noen faktorer kan negativt påvirke testen, inkludert:

Ingen risiko forbundet med spermanalysen.

Hvis resultatene av Spermanalysen ikke faller innenfor normale grenser, og manipuleringen av prøven ikke er en faktor, kan legen også vurdere hvis du tar følgende stoffer, noe som kan påvirke antall spermatozoer:

Test ditt frø hjemme

Spererprøver er tilgjengelige hjemme. Imidlertid bare antall spermatozoa tester. Ikke analyser motiliteten eller formen på spermatozoaen. Finn spermanalysetester hjemme her.

Hjem testresultater er vanligvis tilgjengelige innen 10 minutter. Et normalt antall spermatozoer (høyere enn 20 millioner sæd for sæd milliliter) fra en hjemmeprøve betyr ikke nødvendigvis at en mann er fruktbar, siden det ikke anser alle mulige årsaker til mannlig infertilitet.

Hvis du er bekymret for fruktbarheten din, er det bedre å ta en laboratorietest fra en lege. Dette vil gi deg en mer fullstendig evaluering av fruktbarheten din.

Hva er de normale resultatene?

Etter å ha samlet spermampprøven, bør testresultatene være klare innen 24 timer i uken, avhengig av laboratoriet du får. Når en lege undersøker resultatene av spermanalysetesten, er det mange faktorer å vurdere. A’analyse etter vasektomi søker tilstedeværelsen av sæd, men analysen for å se etter fruktbarhetsproblemer er mye mer grundig. Legen vil ta hensyn til hvert av følgende resultater:

Sperm form

Et normalt resultat for formen på sperma er at mer enn 50% av spermatozoa normalt er støpt. Hvis en mann har mer enn 50% sperma av uregelmessig form, reduserer dette sin fruktbarhet. Et laboratorium kan identifisere uregelmessigheter i hodet, i kofferten eller i puten av sperma. Det er også mulig at sperma er umodent og derfor ikke klarer å effektivt befruktning av et egg.

Bevegelse

For et normalt resultat må mer enn 50 prosent av spermaen bevege seg normalt A’nå etter ejakuleringen. Spermbevegelsen, eller motiliteten, er viktig for fruktbarhet fordi sperma må reise for å gjødsle et egg. Et automatisert system analyserer sperma for bevegelse og evaluerer det på en skala fra 0 til 4. En poengsum på 0 betyr at sperma ikke beveger seg og en poengsum på 3 eller 4 representerer en god bevegelse.

ph

Et ph-nivå skal være mellom 7.2 og 7.8 for å få et normalt resultat. Et pH-nivå høyere enn 8.0 kan indikere at donoren har en infeksjon på 8217;. Et resultat mindre enn 7.0 kan indikere at prøven er forurenset eller at menns ejakulatorer Dell ‘# 8217 er blokkert.

Volum

Spermvolumet for et normalt resultat skal være større enn 2 ml. Et lavt sædvolum kan indikere en lav mengde sæd for å gjødsle et egg. Et volum av overflødig væske kan også bety at mengden av sperma tilstede er fortynnet.

Flytende

De bør være nødvendig fra 15 til 30 minutter før sperma er flytende. Mens spermaen er i utgangspunktet tett, hjelper hans evne til å væske seg, eller å bli en vandig konsistens, bidrar til å bevege seg til å bevege seg. Hvis sperma ikke væsker ikke i 15-30 minutter, kan fruktbarheten bli kompromittert.

Antall spermatozoa

Antallet Spermatozoa i en normal spermanalyse bør være mellom 20 millioner og over 200 millioner. Dette resultatet er også kjent som sædetetthet. Hvis dette nummeret er lavt, kan oppfatningen være vanskeligere.

Utseende

L’aspektet bør være fra hvitaktig til grå og opaliserende. Spermen som har en rødbrunt fargetone, kan indikere tilstedeværelsen av blod, mens en gul farge kan indikere at det belastes eller være en sikkerhetseffekt av stoffet.

Hva en unormal resultater betyr?

Unormal Spermatozoa vil ha problemer med å nå og trenge inn i egg, noe som gjør oppfattelsen vanskelig. Unormale resultater kan indikere følgende:

Hvis resultatene går tilbake til unormale nivåer, vil legen sannsynligvis foreslå at du kjører ytterligere tester. Disse testene inkluderer:

Utsikter etter en Spermanalyse 8217

A’frøsanalyse som er den fineste krever en omhyggelig samling og analyse av flere prøver. Testen kan gi en serie informasjon som kan bidra til å bestemme faktorene som påvirker fruktbarheten din. Hvis testresultatene er unormale, kan legen gi deg råd til å konsultere en fruktbarhetsspesialist.