ANEDONIA: Symptomer, behandling og mer

Beskrivelse

Folk som lider av anedonia har mistet interessen for aktivitetene som førte og har en redusert evne til å føle seg fornøyd. Det er et grunnleggende symptom på den store depressive lidelsen, men det kan også være et symptom på andre psykiske lidelser. Noen som lider av anedonia, har ikke en psykisk lidelse.

Hva er symptomene på anedonien?

De to hovedtyper av anedonia er den sosiale og fysiske anhamstorm.

L’Social Aneconia er en disinterest for sosial kontakt og mangel på glede i sosiale situasjoner. L’Fysisk anedadon er manglende evne til å prøve taktile fornøyelser som å spise, berøre eller ha sex.

Symptomene på # 8217; anedonia inkluderer:

 • Sosial tilbaketrekking
 • Mangel på relasjoner eller tilbaketrekking fra tidligere relasjoner
 • Negative følelser til deg selv og andre
 • Reduserte følelsesmessige evner, inkludert mindre verbale eller ikke-verbale uttrykk
 • Vanskelighetsgrad å tilpasse seg sosiale situasjoner
 • en tendens til å vise falske følelser, hvordan å late som å være lykkelig på et bryllup
 • et tap av libido eller mangel på interesse for den fysiske intimiteten
 • Vedvarende fysiske problemer, hvordan å bli syk ofte

Hva er årsakene til # 8217; anedonia?

L’anedonia er et hoved symptom på depresjon, men ikke alle de som er deprimerte opplevelse anedonien. Reseptbelagte legemidler, spesielt narkotika som antidepressiva og antipsykotika som brukes til å behandle depresjon, kan forårsake anedoni.

Schizotipia er en psykologisk teori om at enkelte deler av personligheten kan være en risikofaktor for utviklingen av psykotiske lidelser, for eksempel schizofreni. L’Social Aneconia er en risikofaktor for schizofreni.

L’anedonia kan også forekomme på grunn av bruk av fritidsdroger eller mye stress eller angst.

Hva er risikofaktorene for anedonia?

Hvis du har en familiehistorie av stor depresjon eller schizofreni, har du økt risiko for anedonia. Andre risikofaktorer inkluderer:

 • En nylig traumatisk eller stressende hendelse
 • En historie om misbruk eller forlatelse
 • En sykdom som påvirker livskvaliteten
 • En alvorlig sykdom
 • En matforstyrrelse

Selv hunnene driver en større risiko for anedonia.

Hvordan diagnostisert L’anedonia?

Legen din vil stille deg spørsmål om dine symptomer og ditt generelle humør. Lag en liste over alle symptomene dine før D ‘& # 8217; avtalen, inkludert tap for å føle deg fornøyd. Fortell legen din alle symptomene dine vil hjelpe deg med å se det komplette bildet og lage en diagnose.

Legen kan utføre en fysisk undersøkelse for å avgjøre om du har fysiske problemer.

Videre kan legen trekke blod for å teste en mangel på vitaminer eller et skjoldbruskkjertelproblem, noe som kan bidra til forstyrrelsen av humøret.

Hvordan det behandles L’anedonia?

Anedonien kan være vanskelig å behandle. Du trenger omsorg for psykisk lidelse som forårsaker symptomer, som depresjon.

Som et første skritt i behandlingen, bør du søke etter en legehjelp. Din primære omsorgslegen skal være ditt førstevalg for å utelukke en medisinsk årsak til symptomene dine. Hvis de ikke oppdager helseproblemer, kan din primære omsorgslege råde deg til å se en psykiater, en psykolog eller en annen psykisk helsepersonell.

Din primære omsorgsleverandør kan lede deg til en terapeut, eller du kan spørre forsikringsselskapet ditt for å hjelpe deg med å finne noen.

Det er viktig at du og din terapeut har et godt forhold. Du må kanskje ha første konsultasjoner med et par psykiske helsepersonell før du finner en som du tror kan være egnet.

Behandlingen kan omfatte reseptbelagte legemidler som antidepressiva. I noen tilfeller kan andre klasser av narkotika anbefales. Du bør ta stoffet som foreskrevet og informere legen din dersom du har bivirkninger. Du må kanskje endre doseringen eller stoffet. Disse stoffene påvirker folk på forskjellige måter. Et stoff som fungerer for deg, kan ikke fungere for noen andre med de samme symptomene.

En annen type behandling som kan brukes i noen tilfeller er den elektrokonvulsive terapien (ect). Ect er en av de Mer effektive behandlinger depresjon. Noen eksperter mener det bør brukes så snart som mulig, spesielt med folk som har en ikke-komplisert depresjon.

Under denne behandlingen plasserer en lege elektrodene på hodet og bruker en elektrisk strøm mens personen som er utsatt for prosedyren, er under generell anestesi. Dette induserer en liten cerebral krise.

L’ect brukes vanligvis bare når andre behandlinger ikke virker.

Transcranial magnetisk stimulering (TMS) bruker et magnetfelt for å stimulere nerveceller. Den bruker en lavere elektrisk strøm enn ECT og krever ikke generell anestesi. TMS kan behandle større depresjon hos personer som lider av depresjon som ikke svarer på narkotika.

A’Siste behandlingsalternativ er stimuleringen av vagusnerven (VNS). Legen vil score en medisinsk enhet som ligner på en pacemaker i brystet. Ledningene til denne enheten skaper vanlige elektriske impulser som stimulerer hjernen din. Som med ECT og TMS, kan VNS behandle depresjon hos personer som lider av depresjon som ikke reagerte på andre behandlinger.

Hva er perspektivet?

L’Manglende evne til å føle glede kan påvirke livskvaliteten. Kontakt legen din umiddelbart hvis du har lyst til dette. Når behandlingen startet, bør du kunne begynne å føle deg fornøyd. L’anedonia forsvinner vanligvis en gang depresjon.