Androphobia: Definisjon, symptomer, årsaker, behandling og mer

COS’Androophobia er den?

L’Androfobi er definert som en frykt for menn. Begrepet oppsto ALLE’interiør av feministiske og lesbiske feministiske bevegelser for å balansere motsatt sikt & # 8220; ginophobia & # 8221;, som betyr frykt for kvinner.

Misandria, et annet uttrykk avledet av feministiske og lesbiske feministiske bevegelser, er definert hat for menn. Det motsatte av Misanderia er Misogynia, som betyr hat for kvinner. Både menn og kvinner kan bli rammet av Androfobia.

Hva er symptomene på’Androphobia?

Symptomer på’Androphobia kan inkludere:

 • et øyeblikk, intens frykt, angst eller panikk når du ser eller tenker på menn
 • bevisstheten om at din frykt for menn er irrasjonell eller oppblåst, men du føler at du ikke kunne sjekke det
 • Angst som blir verre når en mann kommer fysisk til deg
 • Aktiv unngåelse av menn eller situasjoner hvor du kan møte menn; Eller prøv en intense bekymring eller frykt i situasjoner der møter
 • Vanskelighetsgrad å gjøre dine daglige aktiviteter fordi du er redd for menn
 • Reaksjoner på frykten din som fysisk manifesterer seg, som svette, akselerert hjerterytme, brystundertrykkelse eller respiratoriske vanskeligheter
 • kvalme, svimmelhet eller besvimelse når du er i nærheten av menn eller tenk på menn

Hos barn kan androphobia manifestere seg som et lunger med vedlegg, gråt eller nektet å forlate siden av en foreldre kvinne eller nærme seg en mann.

Hva får en person til å utvikle androphobia?

L’Androfobi regnes som en bestemt fobi fordi det er en forutgående og irrasjonell frykt for noe & # 8211; I dette tilfellet, mennene & # 8211; som generelt ikke representerer en reell fare, men de klarer fortsatt å forårsake angst og unngåelse. L’Androphobia, som andre spesifikasjon fobier, lenge og kan negativt påvirke din evne til å utføre daglige aktiviteter, for eksempel arbeid, L’utdanning og sosiale relasjoner.

Den nøyaktige årsaken til’Androfobia er ikke godt forstått. Men eksperter sier at noen muligheter inkluderer:

 • Negative erfaringer passert med menn, som voldtekt, fysisk aggresjon, mental eller fysisk overgrep, forlatelse eller seksuell trakassering
 • Genetikk og ditt miljø, som kan inkludere oppførselen som læres
 • Endringer i hjernens drift

Noen mennesker er mer i fare for androphobia sammenlignet med andre. Den mest utsatte risikoen inkluderer:

 • Barn (de fleste fobs, inkludert androphobia, forekommer i tidlig barndom, vanligvis innen 10 år)
 • slektninger som har hatt fobier eller angst (dette kan være resultatet av en arvelig eller lærd oppførsel)
 • et temperament eller en sensitiv personlighet, hemmet eller negativ
 • En dårlig negativ opplevelse med menn
 • Hør en annen hånd A’Negativ erfaring med menn fra en venn, et familiemedlem eller til og med fra en fremmed

Du burde gå til en lege?

L’Androfobi kan starte som en liten plage, men kan bli en stor hindring i ditt daglige liv. Du bør konsultere legen din dersom angst forårsaket av androphobia er:

 • negativt påvirke arbeidet ditt eller skolens ytelse
 • Skade dine sosiale relasjoner eller evnen til å være sosial
 • forstyrre dine daglige aktiviteter

Legen din kan lede deg til en psykisk helsepersonell.

Det er spesielt viktig å løse eventuelle mistenkte tilfeller av androphobia hos barn. Noen ganger overskrider barna sin frykt. Men androphobien kan i stor grad påvirke et barns evne til å fungere i samfunnet. Deres frykt skal adresseres med profesjonell medisinsk hjelp.

Hvis du spør legen din om å bli utsatt for screening for androphobia, vil de diskutere symptomene dine og din medisinske historie, psykiatrisk og sosialt med deg. Legen vil også utføre en fysisk undersøkelse for å utelukke fysiske problemer som kan utløse din angst. Hvis legen din mistenker at du har androphobia eller andre lidelser i D’angst, vil gi deg råd til en psykisk helse ekspert for å gi deg en mer spesialisert behandling.

Hvordan det behandles L’Androphobia?

De fleste med androphobia kan gjenopprette gjennom terapi økter. Hovedbehandlingen av androphobia er psykoterapi, også kalt terapi av ordet. De to vanligste former for psykoterapi som brukes til å behandle androphobien, er terapien av eksponering og atferdsterapi. I noen tilfeller brukes stoffene også som en del av behandlingsplanen.

Terapi dell’eksponering

Terapien av eksponeringen på 9217; eksponeringen er utformet for å endre måten du svarer på menn på. Du vil gradvis og gjentatte ganger utsatt for de tingene du knytter til. Og til slutt vil du bli utstilt til en eller flere menn i det virkelige livet. Over tid skal disse gradvise eksponeringene hjelpe deg med å håndtere tanker, følelser og følelser forbundet med din frykt for menn. For eksempel kan din terapeut først vise deg bilder av menn og så la deg høre på vokalopptak av menn. Deretter vil din terapeut få deg til å se videoer av menn, og så vil du sakte ta deg tilbake til en mann av det virkelige liv.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

Behavioral kognitiv terapi bruker skjermen kombinert med andre terapeutiske teknikker for å lære deg forskjellige måter å se og møte din frykt for menn. Din terapeut vil lære deg som:

 • Se din frykt på en annen måte
 • Takle kroppsfølelser forbundet med din frykt
 • Følelsesmessig takle effekten som din frykt har hatt på livet ditt

CBT-økter vil hjelpe deg med å skaffe seg en følelse av tillit eller mestring av dine tanker og følelser i stedet for å føle seg overveldet av dem.

Medisinering

Psykoterapi har vanligvis stor suksess i behandlingen av androphobia;. Men noen ganger er det nyttig å bruke narkotika som kan redusere følelsene av angst eller panikkanfall som er forbundet med androphobia. Disse stoffene skal brukes all ‘8217; begynnelsen av behandlingen for å lette utvinningen.

En annen passende bruk er for kortsiktige og kortsiktige situasjoner der din angst forhindrer deg i å gjøre noe nødvendig, som å se etter medisinsk behandling fra en mann eller gå til beredskapsrommet.

Legemidlene som ofte brukes til behandling av androphobia, inkluderer:

 • Beta-blokkere: Betablokkere kontrollerer effekten av [8217; adrenalin indusert av # 8217; angst i kroppen. L’adrenalin kan forårsake irriterende fysiske symptomer, noen ganger farlig, inkludert økt hjertefrekvens og blodtrykk, hjerterytme og tremor til stemme og lemmer
 • Sedativer: Benzodiazepiner hjelper deg å føle deg mer rolig ved å redusere # 8217; angst. Disse stoffene skal brukes med forsiktighet fordi de kan skape avhengighet. Hvis du har en tidligere historie med alkohol eller narkotikamisbruk, unngå å ansette benzodiazepin.

Hva er utsiktene for androphobia;?

L’Androphobia kan negativt påvirke livskvaliteten. Mulige komplikasjoner inkluderer sosial isolasjon, forstyrrelser i stemningen, misbruk av stoffer og tanker eller selvmordsforsøk.

Det er viktig at du ser etter hjelp hvis du trenger det, spesielt hvis du har barn som er eller kan bli påvirket av din fobi. Med behandling kan du redusere din angst og leve livet ditt på det meste.