Utraktet gummi: Hva skjer hvis du inntar gummien?

Hva skjer hvis jeg svelger gummien?

Selv om det ikke anbefales, hvis du ved et uhell engasjerer et stykke gummi, tygger du, har du lite å bekymre deg for. Kroppen din kan ikke fordøye gummien, men et stykke inntatt gummi går vanligvis gjennom fordøyelsessystemet ditt & # 8211; praktisk talt intakt & # 8211; Og det kommer ut i avføringen om 40 timer senere, akkurat som nesten alle resten du spiser.

Men hvis du bruker store mengder gummi på kort tid, kan det potensielt forårsake en blokk i # 8217;.

Jeg må gå til legen hvis jeg svelger gummien?

Hvis du inntar et stykke gummi, er det sannsynligvis ikke C’Det er grunn til å se en lege. Det skal normalt bytte gjennom fordøyelseskanalen.

Hvis du inntar en stor mengde gummi, eller hvis du inntar gummien med andre ufordøyelige gjenstander, kan dette føre til en blokk. Dette kan kreve kirurgi for å fjerne den fra fordøyelseskanalen.

Symptomene på en blokk inkluderer vanligvis magesmerter og forstoppelse, noen ganger ledsaget av oppkast. Hvis du tror du har en tarmblokk, kontakt legen din.

Hva er gummi laget?

Før andre verdenskrig ble gummien produsert med chicle & # 8211; SAP Dell’sentrum av den sentrale amerikanske sapodillaen & # 8211; med tilsatte aromaer.

De fleste gummi i dag består av base gummi. Dette er en kombinasjon av polymerer, myknere og harpikser. Det er vanligvis blandet med myknere, konserveringsmidler, søtningsmidler, fargestoffer og mat aromaer. Ofte har gummi et pulverisert eller hardt polyolbelegg.

Eksakte ingredienser og målinger av ingredienser i gummi baser er jeg & # 8220; kommersielle hemmeligheter & # 8221; Intellektuell eiendom av dekkprodusenter.

Tyggegummi betraktes som en mat?

US Food and Drug Administration definerer dekkene for å tygge A & # 8220;Mat med minimum ernæringsmessig verdi. & # 8221; Dette betyr at det ikke kan selges i konkurranse med skole lunsj og lunsjprogrammer. Andre matvarer i denne kategorien inkluderer brus og noen candies.

Denne gummifinisjonen er noe kontroversielt fordi mange av ingrediensene i gummibaser er ikke-spiselige produkter som brukes i ikke-matvarer som caulking, hvitt lim og plastposer.

Jeg må la sønnen min tygge gummien?

Generelt er det trygt å tygge gummien, selv om mange tror at sukker eller erstatninger ikke er sunne for barn.

Bortsett fra det, bør du ikke tillate barn å tygge tyggegummien til de er i stand til å forstå at de ikke skal innta det etter at det tygges. Selv om et stykke inntatt gummi bør gå gjennom et barn som en voksen ville, kunne små barn innta store mengder gummi og til og med gjenstander som kan forbli festet til gummien i fordøyelseskroenten.

L & # 8217;

Hvis du svelger et stykke gummi, ikke bekymre deg. Det bør ikke forårsake problemer. Hvis du eller barnet ditt har inntatt en stor mengde gummi på kort tid, bør du konsultere legen din for å sjekke en tarmblokk.