Sensitivitetsanalyse: Formål, prosedyre og resultater

COS’er sensitivitetsanalysen?

L’følsomhetsanalyse, også kalt sensitivitetstester, hjelper legen til å finne det mest effektive antibiotikumet for å drepe en smittsom mikroorganisme. Smittsomme mikroorganismer er organismer som bakterier eller sopp som invaderer kroppen din og forårsaker en infeksjon på 8217;. A’sensitivitetsanalyse er en test som bestemmer «8220; sensitiviteten & # 8221; Bakterier til et antibiotika. Det bestemmer også stoffets evne til å drepe bakterier. Testresultatene kan hjelpe legen din å avgjøre hvilke stoffer som kan være mer effektive i behandlingen av infeksjon.

Legene bruker følsomhetstester for å bestemme høyre antibiotikabehandling for en infeksjon og å overvåke endringer i bakteriell motstand mot antibiotika. Begge er grunnleggende for din omsorg.

Fordi følsomhetsanalysen utføres?

Mange bakterier er motstandsdyktige mot antibiotikumkommuner. Dette betyr at stoffet ikke kan drepe bakteriene. L’følsomhetsanalyse er et nyttig verktøy for raskt å avgjøre om bakteriene er motstandsdyktige mot visse legemidler.

Eksempler på antibiotikaresistente infeksjoner inkluderer:

 • en vedvarende sår hals
 • A’tilbakevendende urinveisinfeksjon (UTI)
 • Et tilfelle av lungebetennelse som ikke svarer

Hvis infeksjonen ikke reagerer på behandling, kan en & # 8217 bli forespurt; følsomhetsanalyse. Dette kan hjelpe legen din til å se om bakteriene som forårsaker at infeksjonen har utviklet motstand. Legen kan derfor bestemme hvilket stoff som ville være mer effektivt i behandlingen av infeksjonen.

Hvordan følsomhetsanalysen utføres?

L’følsomhetsanalyse starter med bakteriell prøve. Legen vil motta denne prøven buffer det infiserte området. Legen kan prøve ethvert område som har en infeksjon på 8217;.

Prøvene kan tas fra:

 • blod
 • urin
 • Expectorate (spytte)
 • Alle’Interiør i livmorhalsen
 • Et sår som inneholder pus

Legen vil sende prøven til et laboratorium, hvor det vil bli distribuert på en spesiell vekstoverflate. De dyrkede bakteriene er kjent som dyrking og bakterier i kulturen vil vokse og formere seg. Bakteriene vil danne kolonier, eller store grupper av bakterier, som hver vil bli utsatt for forskjellige antibiotika.

Disse koloniene kan være sensitive, motstandsdyktige eller mellomliggende som svar på antibiotika:

 • Følsom betyr at de ikke kan vokse hvis stoffet er tilstede. Dette betyr at antibiotikumet er effektivt mot bakterier.
 • Motstandsdyktige betyr at bakterier kan vokse selv om stoffet er tilstede. Dette er et tegn på et ineffektivt antibiotikum.
 • Mellomprodukter betyr at en større dose antibiotikum for å forhindre vekst.

Hva er risikoen for en «8217; følsomhetsanalyse?

Noen få risikoer er knyttet til denne testen. Blood Collection innebærer små risikoer. For eksempel kan du prøve en liten smerte eller en liten følelse av klemming under blodprøvetaking. Du kan føle deg throbbed etter nålen.

Sjeldne risikoer for en blodprøve tilbaketrekking inkluderer:

 • Svimmelhet eller besvimelse
 • Hematom (et blåmerke der blodet akkumuleres under huden)
 • Infeksjon (vanligvis forhindret i hudens rengjøring før’# 8217; nål)
 • Overdreven blødning (blødning i en lang etterfølgende periode kan indikere en mer alvorlig blødningsforhold og må rapporteres til legen)

Legen din vil fortelle deg om de potensielle risikoene som er knyttet til din mester.

Hva er resultatene for en følsomhetsanalyse på 8217?

Når de bakterielle avlingene har blitt dyrket og testet med antibiotika, kan legen analysere resultatene. Disse resultatene kan bidra til å bestemme det beste antibiotikumet for å behandle infeksjon.

utsatt

Legen velger vanligvis et passende stoff fra rapporten som er oppført som & # 8220; sensitiv & # 8221;, noe som betyr at det kan bekjempe bakterier.

Mellomliggende

Du vil bli foreskrevet en gruppe medisiner & # 8220; mellomliggende & # 8221; Hvis ingen kjente stoffer er tilgjengelige i gruppen som følsom. Du vil sannsynligvis måtte ta en høyere dosering og i lengre tid hvis du tar en mellomliggende gruppe medisiner. Bivirkninger av narkotika kan også forekomme.

Motstandsdyktig

Et antibiotikum som bakterier, sopp eller andre mikroorganismer har vist motstand, bør ikke brukes til å behandle infeksjonen. Legen vil bestemme hvilken medisinering som er bedre hvis flere antibiotika viser seg å være effektive i # 8217; drepe mikroorganismen som forårsaker infeksjonen.

En kombinasjon av antibiotika kan foreskrives hvis en bakterie er & # 8220; resistent & # 8221; Til alle medisiner som vanligvis brukes til å behandle en & # 8217;. Denne kombinasjonen av narkotika tar sikte på å jobbe sammen for å bekjempe bakterier. Legemidlene i denne kategorien kan være dyrere og må administreres intravenøst ​​(gjennom en nål i VEIN). Du vil nok også måtte ta kombinasjonen av narkotika i lengre tid.

Tilleggstester

Noen infeksjoner kan be om ytterligere tester fordi det er kjent at stoffene normalt brukes til å behandle bakterier eller sopp som forårsaker at infeksjonen ikke alltid er effektive. Det er også mulig at prøven tatt fra # 8217; infeksjon inneholder mer enn en mikroorganisme. Sammensetningen testen kan brukes til å forstå hvilket antibiotika eller kombinasjon av antibiotika som vil være mer effektive i behandlingen av forskjellige typer bakterier som forårsaker infeksjonen.

Ta bort

Det er mulig at bakterier og andre mutino patogens agenter. Antibiotika som arbeider i dag, kan ikke fungere i seks måneder. Sensitivitetstester er ekstremt viktige og nyttige verktøy, spesielt hvis du har en infeksjon på 8217, forårsaket av bakterier som har blitt resistente mot noen behandlinger.