Cos & # 039; det er glukose og hva det gjør?

COS’er glukose?

Du kan kanskje vite hvordan du glukser med et annet navn: blodsukker. Glukose er nøkkelen til å opprettholde kroppens mekanismer i perfekt effektivitet. Når våre glukose nivåer er optimale, ofte ubemerket. Men når de beveger seg bort fra de anbefalte grensene, vil du legge merke til den usunn effekt som har normal drift.

Så, så’det er akkurat glukose? Det er den enkleste av karbohydrater, noe som gjør det til et monosakkarid. Dette betyr at den har sukker. Det er ikke alene. Andre monosakkarider inkluderer fruktose, galaktose og ribose.

Sammen med fett, er glukose en av brenselkildene som er foretrukket av kroppen i form av karbohydrater. Folk tar glukose fra brød, frukt, grønnsaker og meieriprodukter. Du trenger mat for å skape energien som hjelper deg med å holde seg i live.

Mens glukose er viktig, som med så mange ting, er det bedre i moderasjon. Glukosenivåene som er usunn eller ute av kontroll, kan ha permanente og alvorlige effekter.

Hvordan kroppen behandler glukose?

Våre kroppsprosesser glukose flere ganger om dagen, ideelt.

Når vi spiser, begynner kroppen vår umiddelbart med å behandle glukose. Enzymer starter nedbrytningsprosessen med hjelp av bukspyttkjertelen. Bukspyttkjertelen, som produserer hormoner inkludert insulin, er en integrert del av måten kroppen vår behandler glukose. Når vi spiser, informerer kroppen vår bukspyttkjertelen som trenger å frigjøre insulin for å takle blodsukkernivået.

Noen mennesker kan imidlertid ikke stole på bukspyttkjertelen for å hoppe og gjøre jobben som skal gjøre.

En måte å manifestere diabetes på er når bukspyttkjertelen ikke produserer insulin i måten den skal. I dette tilfellet trenger folk ekstern hjelp (insulininjeksjoner) for å behandle og justere glukose i kroppen. En annen årsak til diabetes er motstanden mot insulinet, hvor leveren ikke gjenkjenner insulinet som er tilstede i kroppen og fortsetter å produsere upassende mengder glukose. Leveren er et viktig organ for kontroll av sukker, siden det hjelper med glukose bevaring og produserer glukose når det er nødvendig.

Hvis kroppen ikke produserer nok insulin, kan det føre til frigjøring av frie fettsyrer fra fettavsetninger. Dette kan føre til en tilstand som kalles ketoacidose. Ketoner, avfallsprodukter opprettet når leveren bryter opp fett, kan være giftig i store mengder.

Hvordan teste din glukose?

Glukosenivåetesten er spesielt viktig for personer med diabetes. De fleste med denne tilstanden er vant til å håndtere blodsukkerkontroller som en del av deres daglige rutine.

En av de vanligste måtene å teste glukose hjemme inneholder en enkel blodprøve. En fingerpunktur, som vanligvis bruker en liten nål kalt en lacet, produserer en dråpe som er plassert på en reaktiv stripe. Stripen settes inn i en meter, som måler blodsukkernivået. Vanligvis kan gi deg en lesning på mindre enn 20 sekunder.

Hva er de normale nivåene av glukose?

Hold glukose nivåer nær det normale området er en viktig rolle for å holde kroppen din kjører effektivt og sunt.

Folk som har diabetes må være spesielt oppmerksom på deres glukose nivåer. Før måltidet, Et sunt utvalg Det er 90-130 milligram per deciliter (mg / dl). Etter en’nå eller to, bør det være mindre enn 180 mg / dl.

Det er en rekke grunner til at blodsukkernivået kan øke. Noen utløsere inkluderer:

  • et tungt måltid
  • understreke
  • En annen sykdom
  • Mangel på fysisk aktivitet
  • Ubesvarte stoffer for diabetes

Hva du bør gjøre hvis nivåene dine er for høye eller for lave?

I situasjoner hvor glukosenivået er for høyt, bidrar insulinet til å redusere det. For personer med diabetes er et blodsukkernivå for høyt et tegn som kan være nødvendig for å administrere syntetisk insulin. I mindre alvorlige situasjoner, L’fysisk aktivitet kan hjelpe lavere nivåer.

Et glukosenivå anses for lavt når det faller under 70 mg / dL. Denne tilstanden er også kjent som hypoglykemi og har potensial til å være veldig alvorlig. L’hypoglykemi kan oppstå når folk med diabetes hopper over narkotika. Det kan også oppstå når folk spiser mindre enn normalt og trener for mye. Å spise et måltid eller drikkejuice kan bidra til å øke glukosenivået. Personer med diabetes tar ofte også glukosepiller, som kan kjøpes fra benk i apoteket.

Det er mulig at et lavt nivå av blodsukker forårsaker tap av bevissthet. I dette tilfellet er det viktig å søke medisinsk hjelp.

Tilleggsinformasjon: Lavt blodsukkernivå (hypoglykemi) »

Hva skjer hvis nivåene dine ikke er regulert?

Det er langsiktige konsekvenser for uregulerte glukose nivåer. Det kan føre til en rekke forhold, inkludert:

Mer alvorlige komplikasjoner inkluderer diabetisk ketoacidose og hyperglykemisk hyperosmolar syndrom, begge forholdene knyttet til diabetes.

Folk som er bekymret for å ha diabetes, bør søke umiddelbar hjelp fra en lege.

Tilleggsinformasjon: Diabetes Test »

Ta bort

Som med mange medisinske forhold, er det lettere å håndtere glukoseproblemer før de blir for avanserte. Sunn glukose nivåer er en viktig rolle for å opprettholde en kropp som jobber i beste fall. Et sunt og komplett, integrert kosthold med øvelsen, er viktig.

For noen mennesker er dette imidlertid ikke nok. Personer med diabetes har problemer med å opprettholde sunne og konstante glukose nivåer. En behandlingssyklus kan hjelpe. Personer med diabetes bør også forsiktig overvåke glukosenivået, siden tilstanden øker risikoen for medisinske problemer og komplikasjoner knyttet til glukose.

Les denne artikkelen på spansk.