Sov med opplyste lys: Hva kan bety for helsen din

Som barn, kan du huske å ha hørt & # 8220; lyse lyser & # 8221; som en måte å fortelle deg at det var på tide å gå til sengs. Men slå av lysene før sengetid er mye mer enn en felles setning. Faktisk beslutningen om å slå av lysene & # 8211; eller la dem slås på & # 8211; Han kunne påvirke helsen din.

Likevel er problemet utenfor taklysene og lamper. Lyset omgir oss flere kilder, inkludert gatelamper, fjernsyn og blått lys som sendes ut av våre elektroniske enheter, for eksempel mobiltelefoner, datamaskiner og tabletter.

Å sove med opplyste lys anses å være skadelig for å få en god natts søvn. Som et resultat kan ikke nok søvn føre til mange helsekonsekvenser. Hvis du tenker på å forlate et lys slått på før du setter opp, bør du vurdere følgende konsekvenser.

Sovende bivirkninger med opplyste lys

L’lett eksponering under søvn gjør det vanskelig for hjernen din å få en dypere søvn. Jo mer søvn er overfladisk eller lys om natten, jo flere oscillasjoner (aktivitet) hjernen som lar deg nå dypere faser av søvn, er negativt påvirket.

Bortsett fra forholdene som direkte påvirker hjernen, var selv mangelen på dyp søvn på grunn av lyseksponeringen koblet til følgende bivirkninger.

Depresjon

Sov med opplyste lys Den har vært tilkoblet depresjon. Det blå lyset av elektroniske enheter kunne ha De verste effektene på humøret ditt.

Mangel på søvn kan også forårsake støt. D’humør og irritabilitet. Barn som ikke sover nok kan være mer hyperaktiv.

Fedme

En studie På kvinner fant at fedme var mer utbredt i de som sov med fjernsyn eller lys på.

Studiedeltakere hadde også 17% mer sannsynligheter for å tjene ca 11 pund i 1 år. Det ble funnet at lysene tennes på # 8217; utenfor rommet var ikke så store sammenlignet med lyskildene ALLE’Interiøret i soverommet.

En faktor i mangel på søvn-indusert fedme kan være matinntaket. utdanning De viste at mindre søvn, mer mat, vil du sannsynligvis spise neste dag. Dette kan også påvirke P’måltidstid: å spise sent på kvelden kan føre til vektøkning.

Ulykker

Ikke nok søvn gjør deg mindre våken neste dag. Dette kan være spesielt farlig hvis du kjører en’auto eller en annen type maskiner. De eldre kan også være pluss utsatt for fossen.

Økt risiko for kroniske sykdommer

Hvis lyset fortsetter å forstyrre din langsiktige søvn, kan du være en En økning i risikoen for noen kroniske sykdommer, Uavhengig av det faktum at du har fedme eller ikke. Disse inkluderer hypertensjon (hypertensjon), hjertesykdom Og Type 2 diabetes.

Det er fordeler med å sove med opplyste lys?

Å sove med opplyste lys kan være nyttige hvis du prøver å ta en lur i løpet av dagen, og du vil ikke falle i en dyp søvn. Men denne teknikken passer ikke så kvaliteten på søvn.

Nattlys og andre lyskilder kan være nyttig for små barn som kan være redd for mørket. Som barn vokser, er det viktig å begynne å varme dem bort fra lyskilder om natten, slik at de kan sove bedre.

Samlet sett overstiger risikoen for å sove med lysene på de mulige fordelene.

L’Lett effekt på sovende sykluser

Selv om det kan virke som om du ikke har tid til å sove mye, få riktig mengde & # 8211; og riktig kvalitet & # 8211; Nattlukking vil avgjøre helsen din, både kortsiktig og i fremtiden.

Søvn hjelper:

 • Reparer hjernen din og kroppen din
 • Tillat muskelgjenoppretting
 • Bekjempelse av sykdommer og kroniske forhold
 • Sett deg i bedre humør
 • Hjelpe barn å vokse opp

Når du er utsatt for lys om natten, blir den sirkadiske rytmen i kroppen din utvist. Som et resultat, produserer hjernen din mindre melatonin hormoner som ellers tillater deg å ha søvn.

L’Eksponering for lys før eller i løpet av tiden å gå til sengs kan gjøre det vanskelig å sovne og sovne fordi hjernen din ikke produserer nok melatonin som induserer søvn.

Selv om du kan sovne med lysene som tennes i soverommet, kan du ikke ha nok søvn rem (rask øyebevegelse). L’Andre søvnfasen er ikke-REM, som inkluderer lys sovende og Dyp søvn.

Selv om lett søvn er viktig, ikke bruk nok tid i de to andre sovesyklusene, vil ikke tillate deg å få alle fordelene med en god natts søvn.

Hjernen din trenger å bruke 90 minutter om gangen i hver syklus.

Og hvis jeg bare kunne sove med lyset på?

Mens noen barn foretrekker å ha et lys på for enkelhets skyld, er mange voksne også skyldige for å holde lysene på. Kanskje du er vant til å holde en nattbordslampe eller natt-tv. Eller kanskje se på telefonen eller nettbrettet.

Det er vanskelig å gå uten lys av i soverommet ditt når du er vant til å tette dem. Du kan begynne å bruke et lite nattlys med en rød utslipp og deretter kvitte seg med det når du er vant til mørket;.

Det har blitt funnet at røde nattlyspærer ikke har den samme skadelige effekten på produksjonen av melatonin av andre fargede pærer.

Det er også viktig å inkorporere andre sunne søvnvaner i rutinen for ikke å legge merke til mangelen på lys:

 • Bruk blackout gardiner.
 • Begynn å senke lysene hjemme før du går i dvale.
 • Gå til sengs på samme tid hver kveld, våkne opp på samme tid hver morgen.
 • Hold de elektroniske enhetene ut av soverommet ditt.
 • Hvis du trenger å sjekke på en elektronisk enhet, bruk briller som blokkerer det blå lyset for å beholde melatonin.
 • Unngå dagtid Sonnellini, hvis du kan unngå det.
 • Trent på’start av dagen, for eksempel om morgenen eller på ettermiddagen.
 • Unngå alkohol, koffein og rikelig måltider om natten.
 • Engasjert i en avslappende rutine før du setter opp, hvordan å lese, ta et bad eller meditere.
 • Sett termostaten til en ny temperatur.

Når du våkner om morgenen, sørg for at du ser etter lys, kunstig eller naturlig, så snart som mulig. Dette vil ende opp med å gi kroppen din tonen at lyset er ekvivalent med våken, mens mørket betyr at det er på tide å sove.

Ta bort

Søvnkvaliteten avhenger av en mørk og fredelig plass. Søvnmangel kan raskt bli en farlig skråning for en dårlig helse som går utover det enkle å være irritabel neste morgen.

Derfor er det på tide å begynne å sove med lysene av. Hvis du eller din partner har problemer med å sove i mørket, fortsett gradvis med de forrige trinnene.

Hvis du fortsetter å sove nok, kontakt lege for å utelukke andre problemer, for eksempel nattapné eller søvnløshet.