Kald dusj for testosteron: fakta og myter av kalde dusjer

Folk som gjør kalde dusjer, har en tendens til å prise de mange påståtte fordelene med denne praksisen, fra en raskere utvinning etter en «8217; intens atletisk aktivitet ALLE’Senking av mulighetene for å bli syk.

Men hvor mye av dette er basert på vitenskapen? Vi undersøker testene for hver av de vanlige utsagnene på kalde dusjer og kroppen din.

Kalde dusjer for testosteron

Det meste av forskningen om temperatur og testosteron har å gjøre med testikler og skrotum. Skrotumet henger alt i kroppen for å holde testiklene i optimal temperatur for produksjon av sæd og andre hormoner, mellom 95 og 98.6 ° F eller mellom 35 og 37 ° C.

Ideen er at kalde dusjer slipper scrotal temperaturen, slik at testiklene kan produsere en maksimal mengde sæd og testosteron.

Men forskning sier lite om testosteronproduksjon. I stedet har de kaldeste testiklene en sterkere effekt på DNAs prosesser som oversetter til større volum, kvalitet og motilitet av sæd (bevegelse).

TIL 1987 Studio Han oppdaget at å opprettholde temperaturen på testikelen mellom 31 og 37 ° C (88 og 99 ° F) tillot en optimal syntese av DNA, RNA og protein. Dette oversetter til en bedre spermaproduksjon.

TIL 2013 studie Han fant også at kalde vintertemperaturer forbedret morfologi (form) og spermbevegelse.

Men produksjonen av sæd og testosteronnivå er ikke det samme, og det er noen bevis på det motsatte.

TIL 1991 studie oppdaget at stimulering med kaldt vann ikke hadde noen effekt på testosteronnivå, selv om den fysiske aktiviteten ja. EN 2007 studie Det antyder at en kort eksponering for kulde faktisk reduserer testosteronnivået i blodet.

L’kaldt vann vil ikke gjøre noe for testosteronnivåene at øvelsen ikke vil gjøre. Mange andre variabler påvirker disse nivåene, for eksempel kosthold og livsstilsvalg som røyking og drikking. En rask kald dusj er ikke et triks for testosteronnivået.

Fruktbarhet øker?

La oss gi en’se på en bit & # 8216; mer forskning på fruktbarhet. EN 2007 studie oppdaget at reduksjonen av «8217; vanlig eksponering for varmtvannet har forbedret antall spermatozoer av forskjellige deltakere i gjennomsnittet på nesten 500 prosent.

Dette betyr ikke at kalde dusjer gjør noe for å forbedre fruktbarheten, skjønt. Bare gjør færre varme dusjer øker antallet og kvaliteten på sperma, siden da varme, generelt, påvirker sædproduksjonen.

Det er ingen søk å vise at det er et tilsvarende forhold mellom skjermen til kaldt vann eller reduksjonen av # 8217; varmt vann med kvinnelig fruktbarhet. Forskningen peker bare på mannlig fruktbarhet.

Øke energien;?

Det er noen tester som en kald dusj kan øke energinivået ditt.

TIL 2016 studio Han fant ut at deltakerne følte at han hadde mer energi etter å ha gjort varmt kaldt dusjer for en måned og deretter kalde dusjer i ytterligere to måneder. Deltakerne sa at det virket som en koffein effekt.

TIL 2010 studio antyder at dukkert i kaldt vann kan bidra til å redusere mengden energi som kroppen din trenger for å hjelpe deg med å gjenopprette etter en anstrengende trening, noe som reduserer blodstrømmen uten å bruke ekstra energi.

Metabolisme forbedres?

Jepp! Brunt fett, eller brunt fettvev, er en type fett i alle mennesker, store eller små.

To studier, en i 2007 Og en annen inne 2009, funnet koblinger mellom kulde temperatur og bruno fett aktivering. De fant også et omvendt forhold mellom brunt og hvitt fett (hvitt fettvev).

I hovedsak, mer brunt fett du har, desto mer sannsynlig har du en god mengde hvitt fett og en god kroppsmasseindeks, en av de viktigste indikatorene for din generelle helse.

Post-Workout Recovery økning?

L’kaldt vann kan hjelpe deg med å gjenopprette raskere fra en treningsøkt, men effektene kan bare være milde eller overdrevne.

TIL Klinisk tilfelle 2010 av to idrettsutøvere, en kampsport og # 8217; andre et maratonvindu, funnet at dukkert i kaldt vann kan bidra til å redusere smerte og ømhet etter en intens trening. Det kan også gi en raskere retur til atletiske aktiviteter.

To studier, en i 2007 Og en annen inne 2016, Han viste bare en lett gunstig effekt på # 8217; dukkert i kaldt vann på utvinning fra muskelsmerter. Dette var spesielt tilfellet da det ble henrettet en etter L’eksponering for varmtvannet, eller utført i minst 10-15 minutter i vann ved temperaturer mellom 52 og 59 ° F (11-15 ° C).

En annen 2007 studie Han fant ingen nytte av # 8217; eksponering for kaldt vann for muskelsmerter.

Forbedre immuniteten?

Noen søk tyder på at 8217; eksponering for det kalde vannet kan ha en liten, men fortsatt uklart, effekt på immunsystemet.

TIL 2014 Studio Han viste at dukkert dukkert i kaldt vann forårsaker utslipp av adrenalin i kroppen. Dette har to effekter: det gjør immunforsvaret produsere flere antiinflammatoriske stoffer. Reduserer også inflammatorisk respons på infeksjoner. Begge disse effektene kan hjelpe kroppen din motstå sykdommer.

TIL 2016 studio De fant at kalde dusjer reduserte 29% l’fravær fra deltakeres arbeid i studien. Dette antyder at kalde dusjer kan styrke immunforsvaret, selv om ingen effekt er funnet på sykdomsperioden.

Hvordan ta en kald dusj

Her er noen forslag til å gjøre det for å øke sjansene dine for å dra nytte av denne endringen i livsstilen uten å skade kroppen din:

  • Start sakte. Ikke straks har et bad i isete vann. Justerer gradvis temperaturen under dusjen eller gjør hver påfølgende dusj litt kaldere enn den forrige. Begynner varm, så varmt, så frisk, så helt kaldt.
  • Ikke gå umiddelbart alt-i. Sprut av # 8217; kaldt vann på hender, føtter og ansikt for å bli vant til temperaturen i stedet for å sjokkere hele kroppen med den kalde øyeblikkelige.
  • Forbered et håndkle eller et varmt område på 8217. Når du er ferdig, må du sørge for at du kan varme deg med en gang for ikke å begynne å skjelve.
  • Gjør det hele tiden. Du vil sannsynligvis ikke umiddelbart merke noen endringer. Ta en kald dusj hver dag samtidig, så kroppen din vil tilpasse seg og vil være mer sannsynlig å reagere på en G’konstant eksponering for kulde.

Forholdsregler

Ikke alle skal ta en kald dusj. Personer med følgende forhold bør unngå dem:

  • Høyt blodtrykk
  • hjertforhold eller hjertesykdom
  • Overoppheting eller feber (hypertertermi) på grunn av en sykdom eller intens trening
  • Nylig helbredet av en sykdom, som influensa eller kulde
  • Lidelse i immunsystemet eller har et immunsystem kompromittert av en sykdom
  • føler seg for utmattet eller stresset, siden passasjen til kalde dusjer kan øke kroppsstressen

Hvis du lider av depresjon eller psykiske lidelser, må du ikke erstatte legemidler med kaldvannsterapi.

Hvis du bor i et kaldt klima hvor skjermen på kaldt vann kan føre til hypotermi, anbefales ikke kalde dusjer.

Ta bort

Kalde dusjer vil ikke nødvendigvis endre livet ditt med en trykktur.

Endre rutinen kan gjøre deg mer oppmerksom på kroppen din, dine vaner og din generelle livsstil.

Denne holistiske tilnærmingen til din fysiske, mentale og følelsesmessige helse kan påvirke hele livet, inkludert testosteronnivå, energinivå og helse og fysisk passform generelt.

De kalde dusjene vil nok ikke skade, selv om de første gangene vil du føle deg ganske intens. Fordelene kan overraske deg. Start sakte, hør på kroppen din og tilpasses tilsvarende.