Spørsmål om ulcerøs kolitt (Cu) som en ekspert svar

Du kan motta en feil diagnose av ulcerøs kolitt (CU)? Hvordan vet jeg om det er en feil diagnose, eller jeg trenger en annen behandling?

Folk forveksler ofte UC med Crohns sykdom. Crohn er også en vanlig inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Noen av symptomene er like, som for eksempel tilbakemeldinger og eksacerbasjoner.

For å avgjøre om du har UC eller Crohn, besøk legen din og ta testen. Det kan være nødvendig å gjenta koloskopien eller legen, kan bestille en radiografi av den, myke tarmen for å sjekke om det ble truffet. Hvis det er, kan du ha Crohns sykdom. UC påvirker bare tykktarmen. Tvert imot kan Crohn treffe noen del av mage-tarmkanalen (GI).

Hva er komplikasjonene til den ikke-behandlede eller feilaktige behandlede CU?

Den behandlede eller ubehandlede eller behandlede CU kan forårsake magesmerter, diaré og rektal blødning. En alvorlig blødning kan forårsake ekstrem tretthet, merket anemi og kortpustethet. Hvis CU er så alvorlig, ikke å svare på medisinsk behandling, kan legen anbefale å fjerne tykktarmen (også kjent som en stor tarm).

Hvilke behandlingsmuligheter som er tilgjengelige for UC er? Det er noen som jobber bedre enn andre?

Du har følgende behandlingsalternativer for UC:

Anti-inflammatorisk

Disse stoffene er vanligvis det første kurset D’handling for behandling av cu. De inkluderer kortikosteroider og 5-aminousaliklater (5-ASA). Avhengig av hvilken del av tykktarmen er interessert, kan du anta at disse muntlige stoffene, som antas eller hvordan enema.

Antibiotika

Legene foreskriver antibiotika hvis de mistenker at det er en koloninfeksjon på 8217. Imidlertid anbefales folk med Cu ofte ikke å ta antibiotika fordi de kan forårsake diaré.

Immunosuppressorer

Disse stoffene kan kontrollere betennelse. Inkluder Mercaptopurina, Azathioprina og Ciclosporina. Hold kontakten med legen din hvis du tar disse. Bivirkninger kan påvirke leveren og på bukspyttkjertelen.

Biologiske terapier

Biologiske terapier inkluderer Humira (Adalimumab), Remicade (infliximab) og Simponi (Golimentab). De er også kjent som inhibitorer av tumor nekrosefaktoren (TNF). Sjekk din unormale immunrespons. Entyvio (Vedolizumab) brukes til behandling av CU i fag som ikke svarer eller ikke kan tolerere ulike andre behandlinger.

Det er bivirkninger av rusmidler jeg burde være oppmerksom på?

Nedenfor er en liste over noen vanlige UC-medisiner med sine typiske bivirkninger:

Anti-inflammatoriske stoffer

De vanlige bivirkningene av 5-ASA inkluderer oppkast, kvalme og tap av appetitt.

Langsiktig kortikosteroider kan føre til bivirkninger som hypertensjon, økning i risikoen for infeksjon, høyt blodsukkernivå, akne, vektøkning, svinger D’humør, katarakt, søvnløshet og kompromittert bein.

Antibiotika

Kypros og flagyl er generelt foreskrevet for personer med UC. Deres vanlige bivirkninger inkluderer mageforstyrrelser, diaré, tap av appetitt og oppkast.

Kypros er et fluorokinolonisk antibiotika. Fluorokinoloni kan øke risikoen for alvorlige tårer eller tårer i aorta, noe som kan forårsake alvorlig blødning og farlig for livet.

De eldre og menneskene med en historie med aneurysmer eller noen kardiovaskulære sykdommer kan være mer i fare. Denne bivirkningen kan forekomme med noen fluorokinolonhyret oral eller injeksjon.

Immunosuppressorer

6-merkaptopurina (6-MP) og L’Azathioprina (AZA) kan utløse bivirkninger som redusert motstand mot infeksjoner, hudkreft, leverbetennelse og lymfom.

Biologiske terapier

Biologiske terapier inkluderer Humira (Adalimumab), Remicade (infliximab), Entyvio (Vedolizumab), Certilizumab (Cimzia) og Simponi (Golimentab).

Vanlige bivirkninger inkluderer kløe, rødhet, smerte eller liten hevelse i nærheten av injeksjonsstedet, feber, hodepine, kuldegysninger og kutane utbrudd.

Hvordan vet jeg om behandlingen min ikke fungerer riktig?

Hvis stoffet ikke virker, vil vedvarende diaré oppstå, rektal blødning og magesmerter, selv etter tre eller fire uker med narkotikakinntak.

Hva er de vanlige utløserne av UC?

Cu vanlige utløsende faktorer inkluderer meieriprodukter, bønner, kaffe, frø, brokkoli, mais og alkohol.

Hvor vanlig’uc? IBD? Det er arvelig?

I henhold til gjeldende estimater, om Fra 1 til 1.3 millioner amerikanere De bor med en IBD. Hvis du har et familiemedlem som har en IBD, kan det øke risikoen for å utvikle en.

  • Utbredelsen av CU er 238 hver 100.000 voksne.
  • Utbredelsen av Crohn er omtrent 201 hver 100.000 voksne.

Det er naturlige rettsmidler for UC L & # 8217? Alternative terapier? De jobber?

For folk som ikke tolererer narkotika, er det et par andre alternativer.

Kostholdsmidler

Lavfiber og fett dietter ser ut til å være svært nyttige for å redusere frekvensen av den typiske UC-utvinningen. L’eliminering av visse matvarer fra kostholdet kan ha samme effekt. For eksempel, Meieriprodukter, Alkohol, Kjøtt og Karbohydrat Rich Foods.

Urtepreparater

Ulike urte rettsmidler kan være egnet for behandling av UC. Inkluder Boswellia, Semi / PSLio Peel og Gurkemeie.

Stressmestring

Du kan forhindre CUs tilbakefall med terapier for å lindre stress, for eksempel yoga eller meditasjon.

Trening

Legg til en’vanlig fysisk aktivitet til rutinen din kan hjelpe deg med å administrere din UC.

Jeg må vurdere kirurgi?

Fra 25 til 40 prosent folk med cu trenger kirurgi for å fjerne tykktarmen.

Kirurgi blir nødvendig på grunn av følgende:

  • Medisinsk behandlingssvikt
  • Utvidet blødning
  • alvorlige bivirkninger av noen stoffer

Hvor du kan finne mer informasjon om CU eller finne støtte fra folk som også sameksisterer med tilstanden?

En utrolig og testbasert ressurs er Crohn og Colitt Foundation of America. Er en ideell organisasjon med tonnevis av nyttig informasjon om UC-ledelsen.

Du kan også finne mer informasjon ved å bli med i ulike sosiale medier UC-fellesskap. Du vil dra nytte av # 8217; møte og tilknytning til andre som har å gjøre med de samme identiske problemene.

Du kan også hjelpe deg med å organisere møter, arrangementer og aktiviteter. Disse gir mulighet for personer som er rammet av sykdommen å bytte forslag, historier og ressurser.

Dr. Saurabh Sethi er en lege sertifisert av styret som spesialiserer seg på gastroenterologi, hepatologi og avansert intervensjonell endoskopi. I 2014 fullførte Dr. Sethi sitt stipend i gastroenterologi og hepatologi på Beth Israel Deaconess Medical Center på Harvard Medical School. Kort tid etterpå fullførte han sitt avanserte endoskopi stipend på Stanford University i 2015. Dr. Sethi har vært involvert i mange bøker og forskningspublikasjoner, inkludert over 30 peer-reviewed publikasjoner. DR-interessene. Sethi inkluderer lesing, blogger, reise og forsvar av folkehelsen.