Hvor mange egg har en kvinne? Ved fødselen, 30 år, 40 år

Mange av oss er ganske i tråd med kroppene våre. Du kan sannsynligvis umiddelbart indikere det stramme stedet på høyre skulder som knyttes når du er spent. Men du vil kanskje vite mye mer om hva som skjer i kroppen din, for eksempel, hva er historien bak eggene mine?& # 8221;

Små jenter er født med egg?

Ja, jentene er født med alle oocytter de vil ha. Ingen nye egg produseres i livet ditt.

FYI: Egg Terminologi

Et umodent egg kalles oocyt. Oocytene hviler i folliklene (lommer full av væske som inneholder et umodent egg) i eggstokkene til de begynner modne.

L’OvoCite vokser opp for å bli ootid og utvikler seg i et egg (flertall: egg) eller modent egg. Siden dette ikke er et vitenskapskurs, vil vi hovedsakelig lande i ordet som er mer kjent: egg.

Menneskelige kvinner er født med hvor mange egg?

Som en fetus all’start av utvikling, en kvinne har omtrent en stor 6 millioner egg. Antallet av disse oocytter (oocytter, for presisjon), reduseres konstant slik at når et barn er født, har det mellom 1 og 2 millioner egg. (Kildene varierer litt, men uavhengig av, snakker vi om en syv-sifret figur!)

Så fordi menstruasjonssyklusen ikke begynner å fødselen?

Godt spørsmål. Eggene er der, så hva forhindrer menstruasjonssyklusen fra oppstart?

Menstruasjonssyklusen er suspendert til en jente når puberteten. Puberteten begynner når hypothalamus i hjernen begynner å produsere gonadotropinfrigivelsehormonet (GnRH). I sin tur stimulerer GnRH hypofysen for å produsere det follikelstimulerende hormonet (FSH). L’FSH starter eggutvikling og øker østrogen nivåer.

Med alt som skjer i oss, ikke C & # 8217, det er å være fantastisk at noen av oss opplevde hoppene til det tilknyttede humøret!

Du lurer på det første tegn på puberteten? Menstruasjon starter ca 2 år etter utseendet på brystpiren, det stykke ømt stoff som utvikler seg til et bryst. Mens de fleste jentene Start i menstruere Rundt 12 år, andre kan allerede starte 8 år.

Hvor mange egg har en jente når hun når puberteten?

Når en jente når puberteten, har han mellom 300.000 og 400.000 egg. Hei, hva skjedde med resten av eggene? Her er svaret: før puberteten, om 11.000 Dø hver måned.

Hvor mange egg mister en kvinne hver måned?

Den gode nyheten er at antall egg som dør hver måned, reduseres etter puberteten. Etter å ha startet menstruasjonssyklusen, mister en kvinne rundt 1000 egg (umoden) hver måned, ifølge Dr. Sherman Silber, forfatter av & # 8220; slår din biologiske klokke & # 8221;, en guide For sine pasienter i klinikken til «8217-infertiliteten. Det er omtrent 30-35 om dagen.

Forskere er ikke sikre på hva det presser det til å skje, men de vet at det ikke påvirkes av alt vi kan kontrollere. Det er ikke påvirket av hormoner, fra prevensjonspillen, graviditeter, kosttilskudd, helse eller Dall’sjokoladeinntak.

Når folliklene modnes, blir de endelig følsomme for de månedlige menstruasjonssyklushormonene. Men de er ikke alle vinnere. Bare et enkelt ovula egg. (Vanligvis, i det minste. Det er unntak, som i noen tilfeller fører til fraternal tvillinger.)

Hvor mange egg har en kvinne på den trettiøse?

Data tallene, når en kvinne når 30 år, begynner hennes fruktbarhet å avta. Når den når 40 år, hvis det er som de fleste av oss, vil det bli redusert til omtrent 3 prosent av levering av pre-levering egg.

Relatert: Hva å vite i 20, 30 og 40 år på hvordan du blir gravid

Hvor mange egg har en kvinne på 40?

Så du nådde 40. Det er ingen gyldig respons for alle eggene som forblir der. Videre kan noen faktorer, som røyking, bety at du har mindre enn en og en annen kvinne.

Forskningen viste at den midterste fruktbare kvinnen blir relativt steril på 40 år (med Mindre enn 5% av mulighetene å bli gravid for syklus) og går til overgangsalderen innen 50 år. Knuser tallene og se at når i eggstokkene bare 25.000 egg forblir (ca. 37 år), er du ca 13 år før du når overgangsalderen, i gjennomsnitt. Noen vil nå overgangsalderen før og andre senere.

Relatert: Hva du bør vite om # 8217; Ha et barn på 40

Fordi kvaliteten på eggene minker med alderen i alderen?

Vi snakket mye om mengden egg du har. Men så langt som kvaliteten er bekymret?

Like før’eggløsning hver måned begynner eggene dine å dele. Eldre egg er mer utsatt for feil under denne divisjonsprosessen, noe som gjør det mer sannsynlig å inneholde unormale kromosomer. Dette er grunnen til at sjansene for å ha et barn med Downs syndrom og andre utviklingsanomalier stiger med alderen i alderen;.

Du kan tenke på eggreservatet ditt som en liten hær. De sterkeste soldatene er i forkant. Gjennom årene er eggene dine ovulerende eller kassert og de eldre og lavere forblir.

Hva skjer med eggene dine i overgangsalderen?

Når du er ferdig med lageret ditt av vitale oocytter, vil eggstokkene dine slutte å produsere østrogen, og du vil gå til overgangsalderen. Det nøyaktige øyeblikket der dette skjer, avhenger av antall egg som du ble født.

Husk at uoverensstemmelsen mellom 1 eller 2 millioner? Hvis du ble født med flere egg, kan du være blant kvinner som er i stand til å ha organiske barn naturlig mot halvparten eller til og med slutten av 40 år.

Relatert: Ha et barn på 50 år gammel

L & # 8217;

Du har problemer med å være gravid, eller du nærmer deg 40 år, og du begynner å tenke på graviditet? Nå som du har tall, vil du bli bedre rustet til å diskutere alternativene dine med OB, som også kan utføre tester på eggreservatet ditt og på eggets kvalitet.

En sti som du kan vurdere er vitrifikasjonen av oocytter. Hvis OB gir deg vitrifiseringen av oocytter eller den valgte fertilitetsbeskyttelse (EFP), vet de at de snakker om å fryse eggene dine. Mange kvinner som anser «8217; EFP er motivert av tikkingen av deres organiske klokke. Andre kan være i ferd med å starte kjemoterapeutiske behandlinger som kan påvirke deres fruktbarhet.

Vurderer EFP? Ifølge en kilde er sjansene dine for å ha et barn bedre når du gjør EFP når du er Yngre enn 35.

Andre reproduktive teknologier, som in vitro befruktning, tillater også kvinner mellom 40 og 50 år å ha en graviditet. Snakk med legen din om din unike situasjon, og vet at du har muligheter.