Behandling av koronar sykdom (CAD): Narkotika og mer

Koronarsykdommen (CAD), også kjent som koronar sykdom, er mer vanlig Type hjerte sykdom. Det er også den første dødsårsaken i USA.

CAD oppstår når fett eller plateavsetninger akkumuleres i veggene i blodkar eller arterier. Denne akkumuleringen kan forårsake betennelse, redusere blodstrømmen til hjertet og forårsake symptomer på hjerteinfarkt, for eksempel svakhet, kvalme, kortpustethet og brystsmerter.

CAD kan også føre til hjerteinfarkt, men behandlinger er tilgjengelige som kan forhindre at dette skjer. Behandling kan redusere plakkakkumuleringen i arteriene, noe som kan forhindre redusert blodstrøm.

Risikofaktorer for koronar hjertesykdom inkluderer:

 • En familiehistorie av hjertesykdom
 • Bruk av tobakk
 • Dårlige spisevaner
 • Mangel på fysisk aktivitet
 • diabetes
 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol

Den rette behandlingen kan forbedre kvaliteten på livet ditt og redusere sannsynligheten for alvorlige potensielt dødelige komplikasjoner.

Her er hva du trenger å vite om behandling av CAD.

Medisinering

Behandling for CAD Formålet med å forhindre plakkakkumulering, redusere betennelsen og forbedre blodet og den generelle helsen i hjertet og blodkarene. Legen din kan behandle alle risikofaktorene du har og hjelpe deg med å redusere risikoen for komplikasjoner.

Dette inkluderer reseptbelagte legemidler for å hindre blodproppdannelse, lavere blodtrykk og kolesterolnivå og gjenopprette blodstrømmen.

Aspirin

L’aspirin virker ved å redusere risikoen for blodpropper. Blodkoagulær i koronar arterier kan forårsake potensielt dødelig hjerteinfarkt.

Dette stoffet kan også bidra til å forhindre hjerteinfarkt hvis du allerede har opplevd en. Men du bør ikke ta L’aspirin hvis du har en hemorragisk sykdom eller hvis legen din allerede har foreskrevet en annen antikoagulant.

Medisiner som modifiserer kolesterol

Disse stoffene reduserer dårlig kolesterolnivå og betennelse. Inkludere stoffer som statiner. Forbedring av kolesterolnivået kan forhindre plakkakkumulering, delvis inverter den nåværende plateinnsatsen og redusere arteriell betennelse.

Betablokkere

Disse stoffene reduserer hjertefrekvensen. Som et resultat, trenger hjertet ditt ikke å jobbe så hardt og «hvile» mer. Dette reduserer oksygenforespørselen til hjertet ditt. Disse stoffene er også effektive i behandlingen av arytmier.

Fotball-antagonister

Noen ganger er en beta-blokkering alene ikke nok til å redusere blodtrykket. I dette tilfellet kan legen foreskrive en blokkering av kalsiumkanaler i kombinasjon med andre legemidler. Vedlikehold av sunt blodtrykk beskytter også risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Andre stoffer

I tillegg til kalsiumkanalblokkere kan legen foreskrive andre legemidler sammen med en beta-blokkering for å redusere brystsmerter eller # 8217; angina. Eksempler er Ranlazina (Ranexa) eller Nitroglycerina (RicTiv).

Andre typer stoffer for å senke blodtrykket inkluderer inhibitorer Dell’# 8217 konvertering enzyme; angiotensin og # 8217 reseptor blokkere; angiotensina II eller diuretika.

Endringer i livsstilen

Sammen med narkotika kan livsstilsendringer forbedre CAD, noe som reduserer utviklingen av denne sykdommen og forbedrer din generelle helse.

Slutt å røyke

Røyking begrenser blodårene og skader arterier. Det kan også øke blodtrykket og risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Bruk Nikotins erstatningsterapi for å redusere cravings eller spørre legen din for å hjelpe deg med å stoppe.

Forblir fysisk aktiv

Hold deg fysisk aktiv kan hjelpe deg med å holde en sunn kroppsvekt. Videre kan det bidra til å senke blodtrykket og kolesterolet.

Prøv å gjøre minst 150 minutters trening hver uke eller ca 30 minutter i 5 dager i uken. Begynn sakte med gange eller med lys aerobic og gradvis øker intensiteten som kroppen din passer. Rådfør deg med legen din før du starter en ny treningsrutine.

Spis et sunt kosthold

Et sunt kosthold kan også forbedre symptomene på CAD. Spis mat som fremmer hjertes helse. Dette inkluderer:

 • Frukt frukt og grønnsaker
 • Magert protein
 • fisk
 • Integrerte bønner
 • Sunn fett som olje D’Olive, valnøtter og avokado

Unngå matvarer som har en negativ effekt på kolesterol eller natriumnivåer. Disse inkluderer matvarer med høyt natriuminnhold, søppelmat og fettstoffer. Vær oppmerksom på matetiketter og forbereder mat ved hjelp av alternativer for salt som urter og krydder uten salt.

Lær å håndtere stress

Redusere stressnivåer opprettholder også blodtrykket i et sunt intervall. Kjenn dine grenser og ikke vær redd for å si nei.

Det bidrar også til å holde rytmen, sove tilstrekkelig og dra nytte av teknikkene for å lindre stress. Eksempler er trening, meditasjon, dyp pusting og yoga.

Ta vare på andre helsemessige forhold

Du kan også forbedre CAD ved å administrere andre helsemessige forhold. For eksempel, hvis du har diabetes, hold et nivå av sunt blodsukker og ta de foreskrevne medisiner som angitt.

Kirurgi

En kombinasjon av narkotika og livsstilsendringer kan redusere kolesterolnivå og forhindre ytterligere blokker. Dette kan forbedre blodstrømmen til hjertet og redusere risikoen for komplikasjoner.

Men noen ganger forbedrer endringene i narkotika og livsstil alene de blokkerte arteriene. I dette tilfellet kan legen foreslå kirurgi for å gjenopprette blodstrømmen.

Du kan være en kandidat for en perkutan koronarintervensjon. Denne prosedyren inkluderer den smale delen av A’arterien og deretter posisjonering av en stent i # 8217; arterien for å holde den åpen. Som et resultat øker dette blodstrømmen gjennom arterien.

Eller du kan trenge en koronar bypass for å omgå blokken. Denne prosedyren er en åpen hjerteoperasjon. Legen vil starte med å fjerne en «8217, arterie eller en sunn vene fra A’annen kroppsdel. Dermed vil de koble denne arterien på en måte som gjør at blodet kan strømme rundt en & # 8217;.

Legene foreslår vanligvis kirurgi bare i alvorlige CAD-tilfeller.

L & # 8217;

CAD er en seriøs og potensielt farlig tilstand for livet. Men narkotika, livsstilsendringer og kirurgi er effektive strategier for å gjenopprette blodstrømmen. Disse behandlingene kan også beskytte viktige komplikasjoner som hjertesykdommer, plutselig hjertestans og slag.