Måter å forbedre livskvaliteten med metastatisk NSCLC

Ikke c’det er tvil om at små metastatisk pulmonal karsinom (NSCLC) påvirker alle aspekter av livet ditt.

Arbeide med leger, venner og familie, vil du lære mange måter å holde den beste livskvaliteten mulig. I mellomtiden er det noen forslag til å komme i gang.

Stille spørsmål

En diagnose av metastatisk NSCLC kan gi deg mange spørsmål. Du har all rett til å spørre dem.

Helsesektoren din er der for å møte dine bekymringer om behandlingsalternativer, mål og hva du trenger for å opprettholde en god livskvalitet. Nei C’Det er en grunn til å bli.

Følg din behandlingsplan

Når du og din onkolog har avtalt med målene med behandlingen og valgte spesifikke terapier, er det viktig å følge planen.

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan behandlingen går, må du ikke forstyrre den. Fikse en avtale for å diskutere det med legen din. Sammen kan du bestemme neste trinn og bringe dem fremover.

Lener seg mot venner og familie

Du kan bli forsøkt å gi en positiv berøring til alt for å redde stress på dine kjære. Men husk, du er ikke en vekt for dem. Du kan alle dra nytte av delingen av dine følelser l’en med l’andre i støtte boliglån.

Kontakt folk nærmest deg for å motta følelsesmessig støtte. Venner og familie kan også hjelpe deg med å administrere dine daglige aktiviteter når du føler deg for overveldet.

Forstørre din støttesirkel

Metastatic NSCLC påvirker hver del av livet ditt. Du kan finne nyttig å snakke med andre som går gjennom noe lignende.

Søk etter støttegrupper for personer med metastatiske svulster eller lungevulster. Du kan motta og gi råd om hvordan du skal håndtere ditt følelsesmessige velvære. Du kan også bytte realistisk råd for hverdagen. Du kan velge mellom online og personlige støttegrupper basert på dine behov.

Din onkolog eller behandlingssenter kan gi informasjon om lokale grupper. Du kan også sjekke:

Hvis støttegruppene ikke er for deg, eller du er ute etter noe mer, kan individuell terapi være et godt alternativ. Spør legen din om å lede deg til en erfaren terapeut i arbeid med folk med metastatisk kreft.

Dra nytte av palliativ omsorg

Forskning & # 8211; Undersøkelser Utstilling som mottar palliativ omsorg tidlig, kan forbedre livskvaliteten og overlevelse hos mennesker med NSCLC metastatisk.

Du kan motta palliativ omsorg om du mottar andre behandlinger eller ikke. Denne typen omsorg tjener ikke til å behandle kreft selv. I stedet lindre symptomene og hjelper deg med å føle deg bedre hver dag.

Palliativ omsorg kan adressere symptomer på grunn av kreft eller bivirkninger av andre behandlinger, for eksempel:

 • angst
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Depresjon
 • utmattelse
 • smerte
 • liten appetitt
 • Søvnproblemer

En palliativ omsorgsspesialist vil tilpasse behandling til dine skiftende behov.

Ikke ignorerer stress, L’angst eller depresjon

Behandling for metastatisk NSCLC kan virke noen ganger undertrykkende og stressende. Følelsene av angst og depresjon bør ikke legges i glemt fordi du har kreft. Din mental helse er grunnleggende for kvaliteten på livet ditt og bør herdes.

Snakk med din onkolog eller onkologi sykepleier. De kan være i stand til å hjelpe deg eller gi deg en lege som kan hjelpe deg. Tenk på dette som en del av din palliative omsorg.

Få hjelp til daglige spørsmål

Å holde avtaler for behandling, lagre måltider, håndtere provisjoner og husarbeid kan bli for mye. Vurder ideen om å be om hjelp før ting begynner å samle seg.

Familien, venner og naboer kan jonglere blant noen av disse ansvarene, men det er andre kilder til praktisk hjelp. Her er noen poeng å komme i gang:

 • De American Cancer Society Den tilbyr en søkbar database hvor du kan søke etter informasjon på # 8217; overnatting når du går for omsorg, behandlingsløp, nettsamfunn og støtte og mer. Du kan til og med snakke med pasientbrowsere for å hjelpe deg med å finne det du trenger.
 • De Linje av lungehjelp Tilbys av’American Lung Association består av eksperter som kan lede deg til tjenester basert på dine behov.
 • Cancercare’s En hånd d’hjelp Det er en database med organisasjoner som gir en rekke praktiske støttetjenester for syke mennesker i kreft.

Undersøk finansielle assistanseprogrammer

Direkte og indirekte kostnader for metastatisk NSCLC er vanskelig å beregne. Det er mange programmer designet for å hjelpe. Du vil kanskje undersøke dem, selv om du ikke trenger det ennå.

Din Oncology Office eller Behandlingssenter bør kunne hjelpe deg med å bla gjennom dine helseforsikringsproblemer. De kan også angi betalingsplaner hvor det er hensiktsmessig.

Avhengig av situasjonen, inkluderer andre kilder til økonomisk bistand:

Legen din eller omsorgssenteret kan sannsynligvis gi en liste over andre dyrebare ressurser.

Vurder fremtidige medisinske beslutninger

Du tar mange beslutninger akkurat nå, men det kan være nyttig å ta litt for fremtiden. Det blir lettere for deg og dine kjære hvis dine ønsker vil være klare.

Spør legen din om å veilede deg i spørsmålet eller konsultere en advokat på spørsmål som:

 • Organisk testamente, tidlige direktiver. Disse juridiske dokumentene beskriver i detalj de medisinske behandlingene du vil ha, og de du ikke vil ha i tilfelle du ikke kan snakke med deg selv.
 • Proxy. Utnevne noen som kan gjøre helsemessige beslutninger for deg hvis du ikke kan ta dem alene.
 • Ordrer av ikke-gjenopplivning (DNR), ikke Intubate (DNI). Legen din kan sette inn disse bestillingene i din medisinske rekord, selv om du ikke har et biologisk testamente eller et tidlig direktiv.

L & # 8217;

Livet bør ikke bare forholde seg til kreft og kreftbehandling. Sosialisere. Gå ut med venner. Dedikert tid til dine hobbyer. Hold den mest aktive og involverte som mulig. Fortsett å gjøre de tingene du liker.