Sov på ryggen din under graviditeten: det er farlig?

Del på Pinterest

Posisjoner for å sove under graviditet

Graviditet betyr en lang liste over ubehagelige endringer som kroppen din står overfor. Disse kan forstyrre din normalt stille hvile.

I en 2016 studie på nesten 2.400 kvinner, om 76 prosent rapporterte en dårlig søvnkvalitet under graviditet, mer enn noen annen gang.

Det er vanlig at gravide kvinner sover på ryggen under graviditet, selv om de sovner på hans side. Men mest sannsynlig vil du vekke deg innen få minutter fra # 8217; landing på ryggen fordi beliggenheten er så ubehagelig etter første trimester av graviditet.

Selv om å sove på ryggen under graviditeten er generelt trygg, kan stillingen være ubehagelig og kan forårsake unødvendige helseproblemer. Legene anbefaler å sove på venstre side i alle faser av graviditet for en tryggere og mer komfortabel hvile.

Og hvis jeg våkner på ryggen min?

Ikke bekymre deg hvis du våkner på ryggen din. Sov ved et uhell på ryggen din under graviditeten, bør ikke forårsake alvorlig skade på barnet ditt.

Men du bør unngå å sove på denne stillingen etter første kvartal og i lange perioder, for ditt velvære og helsen din. Når du våkner på ryggen, endrer du bare plassering og gå tilbake til å sove.

Når du sover på ryggen din under graviditet, # 8217, ligner underlivet på # 8217; tarmene og de viktigste blodkarene. Dette blir mer og mer ubeleilig som magen og barnet vokser. Trykket fra denne stillingen kan forårsake:

Selv å sove på ryggen under graviditeten kan redusere sirkulasjonen til hjertet og barnet.

Puter 101

Du kan plassere deg med puter for å gjøre det mer behagelig på ryggen din under graviditeten. Hvis du har å gjøre med mageforbrenning om natten, ta en pute og legg den bak hodet og overkroppen.

Du kan også legge deg med puter for å lindre mangelen på åndedrag som du vil oppleve senere under graviditeten.

Du bør holde en tynn pute under magen i 20 uker og framover. Dette vil bidra til å støtte vekten av den voksende magen. Hvis du har å gjøre med ryggsmerter, bør du også legge en pute under magen.

Sov ved din side

Søket viser at det er bedre å sove på en side under alle stilfasene. Sove på din side hjelper deg med å puste bedre og redusere trykket på # 8217; livmor.

Selv om du fortsatt kan sove i magen ned og på ryggen i løpet av første kvartal, anbefaler legene deg til å begynne å sove på en side i løpet av denne tiden.

Starter i løpet av de første ukene av graviditeten, vil hjelpe deg med å komme til din posisjon før du må gå for å sove utelukkende på din side.

Hvilken side jeg må sove?

Sekund American Gravident Association, Den beste siden å sove er din venstre side.

Sove på venstre side under graviditet vil bidra til å pumpe mer næringsstoffer og blod i moderkaken og i barnet. Sove på venstre side holder livmoren vekk fra leveren, ligger på høyre side av # 8217; Abdomen.

Når du sover på din side, hold knærne og benene foldet. Bøye bena og knærne, hindre at hjertet ditt gjør overtid.

Hvordan kan jeg være rolig?

I sidestillingen bør du legge en pute, fortrinnsvis en tykk og robust pute, under overbenet. Setter en pute under overbenet i stedet for i knærne, justerer du kroppen riktig. Også alluvieri presset fra underbenet og nedre baksiden av ryggen.

Det er fint å bytte posisjon om natten. Hvis du lander på høyre side, ikke bekymre deg. Mens venstre side anses bedre, vil sove på høyre side fortsatt lindre mange av ulempene du føler under graviditeten.

Ta bort

Enten du er i ditt første eller tredje kvartal, sover i den beste posisjonen for kroppen din, og for barnet ditt vil hjelpe deg med å få en mer flytende graviditet. Du bør unngå å sove på ryggen under graviditet, da det kan forårsake smerte og andre helseproblemer.

Det er viktig at du prøver å sove så fredelig som mulig. Hvis du har problemer med å finne en posisjon som fungerer, snakk med legen din i alternativene.