Slik starter du en IBS-samtale med helsepersonell

At en måned har gått eller et tiår siden du mottok diagnosen din IBS, snakk med legen din (HCP) kan fortsatt være vanskelig. Beskriv symptomene høyt og diskutere dine bekymringer for behandling kan være pinlig eller pinlig.

Selv om du ikke har noe å være flau, kan du forberede seg på avtalen, hjelpe deg med å redusere en del av ubehag og få et bedre resultat av behandling. Vi har forslag og strategier for hvordan du gjør det her.

Vis symptomene for første gang

Kanskje du ser en gastroenterolog, en sunn helsepesialist av Digestive System, for første gang. Eller kanskje du prøver å starte en samtale om symptomene dine med legen din. For å hjelpe deg med å få mest mulig ut av avtalen din, ta en PO & # 8216; Tid før du samler følgende informasjon:

Lag en liste over alle de medisinske forholdene du måtte ha, og som du er i omsorg. Tenk på eventuelle problemer i alle deler av kroppen din, for eksempel lunger, hjerte, nyrer, hud, blod og endokrinsystem.

Lag en liste over alle stoffene du for øyeblikket tar dosene og frekvensen som du tar dem på. Inkluder også narkotika og matvarer du kan være allergisk. Dette kan være en’veldig nyttig informasjon i tilfelle at legen din bestemmer seg for å foreskrive et stoff for å behandle IBS L & # 82177.

Reflektere over IBS-symptomene dine:

 • Da de startet?
 • Hva er de viktigste symptomene?
 • Noe forverres eller forbedrer symptomene?
 • Når symptomene er tydelige, hvor lenge de varer?
 • Hvordan disse symptomene har påvirket livet ditt så langt?

Vurderer også muligheten for å starte en dagbok for symptomer for å vise legen din: han registrerer maten du spiser, detaljer om smerte og avføring og kommentarer på de generelle nivåene av stress og angst.

Notater alle spørsmålene du vil svare på avtalen. Eksempler inkludert:

 • Det er mulig at jeg har en annen tilstand som ikke er # 8217; IBS?
 • Hvilke råd du gir meg for å hjelpe meg med å finne lettelse?

Å ha all denne informasjonen på fingertuppene kan hjelpe deg med å føle deg mer konsentrert og forberedt på avtalen din, som igjen kan øke din tillit.

Tips for å starte samtalen

Hvis tanken på å diskutere dine IBS-symptomer forstyrrer deg, kan du lage et skript for avtalen hjelpe deg. Du kan til og med praktisere dette skriptet med en elsket å føle deg mer rolig når tiden kommer til å se legen din.

Anser ideen om å starte samtalen ved å dele med legen din, du var nervøs for avtalen, og at noen av symptomene dine er vanskelige å snakke. Å være i forkant med legen din kan hjelpe deg å forstå at det tok litt «8216; av mot og tillit til deg å fikse avtalen.

Her er noen andre tilnærminger for å starte samtalen:

 • «Jeg kom for å se deg i dag fordi jeg har et sterkt ubehag i magen. I omtrent tre måneder har jeg smerte, gass og diaré som ikke synes å være relatert til et virus eller andre sykdommer. Jeg er bekymret for at det kan være IBS. & # 8220;
 • «Jeg tok denne avtalen for å snakke med deg om min IBS. Jeg mottar omsorg for noen måneder nå, men mine symptomer er fortsatt sterkt kompromitterende, min daglige liv & # 8220;.
 • «Jeg hadde betydelige symptomer knyttet til magen min, og jeg tror det kan være IBS L & # 8217;. Jeg vil gjerne ha en evaluering av magen min helse for å hjelpe meg med å finne en PO & # 8216; av lettelse for dette problemet. & # 8220;

Men du velger å starte avtalen, angi dine opprinnelige bekymringer, en kort oversikt over symptomene dine og hvordan de påvirker deg i ditt daglige liv.

Selv om du kan ha mange forskjellige symptomer, start med hvilke symptomer du vil bli hjulpet. Siden’start, dette for å kjenne legen din hvor viktig dette er for deg og din forpliktelse til å føle deg bedre.

Etter avtalen, hvis du har ytterligere spørsmål knyttet til sykdomsprosessen, behandlinger eller noe annet du har diskutert med legen din, kan du ringe ditt kontor. Legen din eller medlem av deres ansatte bør kontakte deg for å avklare disse spørsmålene.

Strategier for å håndtere vanskeligheter

Noen ganger, start denne typen samtale med helsepersonell, avslører at pasientmedisinsk rapport kanskje ikke passer for deg. Selv leger er mennesker, og det er mulig at personligheten og filosofien om hjelp ikke er i tråd med måten du vil motta behandling.

Men hvis du har et langvarig forhold til legen din og vil fortsette, er det noen skritt du kan gjøre:

 • Når du ringer for å gjøre en avtale, be om at avtalen er blokkert for en litt lengre tid enn normalt. Hvis du har mye å diskutere, vet du at du har mer tid til å snakke med legen din, kan øke komfortnivået ditt.
 • Ta med noen med deg til avtalen din. Ha en annen person som er kjent med det du går gjennom, kan hjelpe deg med å klargjøre vilkår du ikke forstår og fungerer som en annen supporter av din generelle helse.
 • Hvis du er for ubehagelig å fortelle noen av dine symptomer, notater og portaler til avtalen. Legen din kan lese informasjonen og stille deg selv spørsmål uten at du skal diskutere noen aspekter i for mange detaljer.

Legen din er din advokat og bør være engasjert for helsen din. Hvis du tror dette ikke er en prioritet for legen din, kan det være på tide å finne en ny eller få en henvisning til en annen mening eller spesialist.