Trening og vaginale lidelser: Hva skjer egentlig?

L’Øvelse hjelper deg med å opprettholde en sunn vekt, forbedre humøret ditt og øker energien din. Det fremmer også søvn og reduserer risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes og noen typer kreft. Imidlertid møter mange kvinner en negativ sikkerhetseffekt av øvelsen som kalles vaginal ubehag, også kjent som en sports vagina. Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden som sjelden diskuteres og hva du kan gjøre med det.

COS’er den sporty vagina?

Sports vagina er ikke en offisiell medisinsk tilstand. Det er et begrep for vaginal ubehag som oppstår med øvelsen. Dine vuldusiske og vaginale områder produserer svette, noe som kan forårsake vaginal ubehag når du går på treningsstudioet, spesielt hvis du ikke bruker tilstrekkelig klær.

Symptomene på den sporty vagina kan være mild eller seriøs, avhengig av hvilken type trening, Dell’# 8217 intensitet; trening og frekvens som du trener. Symptomene kan omfatte:

 • vaginal kløe
 • Vaginal rødhet
 • vaginal irritasjon
 • vaginal irritasjon
 • Sterk vaginal lukt

Infeksjoner forårsaket av sport vagina

Den sporty vagina kan forårsake en GEAD-infeksjon på 8217, som er en overdreven vekst av den ærlige sopp. Gjæren trives i varme og fuktige miljøer som en svett vagina. Symptomer på A’gjærinfeksjon kan inkludere:

 • En tett og hvit eksos som minner om ricotta
 • Vaginal kløe, som kan være intens
 • Vaginal brenning, spesielt i kontakt med urin
 • smertefull sex
 • Vaginal rødhet

De fleste gjærinfeksjoner vil ikke gå bort alene. Behandlingsalternativer inkluderer suppositorier og motbenk antifungal kremer, foreskrevne vaginale antifungale legemidler og foreskrevne orale antifungale legemidler. Ansette probiotika og spise rike probiotika mat som yoghurt kan bidra til å forhindre soppinfeksjoner.

A’annen infeksjon som trives i varme og svette miljøer, er bakteriell vaginose (BV). Det er forårsaket når balansen mellom gode og dårlige bakterier i skjeden din er mindre. BV kan forårsake vaginal lukt av fisk og grå tap. Ikke alle med BV Manifest Symptomer.

Noen ganger går BV bort uten behandling, men den vedvarende BV kan behandles med reseptbelagte legemidler som metronidazol eller clindamycin.

Vestibileinia

Vestibulen er området der vulva blir med på skjeden din. Det er et «-følsomt område som inneholder kjertler som produserer sunne vaginale væsker. Vestibilinia er en vedvarende og uforklarlig smerte i Quest & # 8217;. Tilstanden kan forekomme uten synlig tegn, for eksempel rødhet eller betennelse. L’trening forårsaker ikke tilstand. Men hvis du lider av vestibulær, kan enhver øvelse som utøver press på vulva og vagina forårsake smerte.

Påfør en pomade A + D eller vaselin på det berørte området kan bidra til å beskytte huden og fremme helbredelse. Lidokain gel og # 8217; Amamelid kan bidra til å lindre smerte og gjøre l’mer tolerabel trening. Likevel, bør du unngå å gjøre øvelser som utøver press på ditt vulvarområde til symptomene dine er godt administrert.

Trening og prolaps av bekkenorganer

Prolapsen av organene oppstår når musklene i bekkenområdet svekkes og bekkenorganene som blæren, livmoren og endetarmen faller ut av sted og presset mot vaginaen. Dette skaper en hevelse i skjeden din.

Øvelsene som forsterker musklene i bekkenbunnen, som kegeløvelsene, kan bidra til å forhindre prolaps av bekkenorganer. Men noen øvelser, som vektløfting, hopper med tau, hopper på en trampolin, et sterkt abdominal arbeid, rase og # 8217; høy effekt aerobic, kan forverre prolapset. Hvis du har en prolaps, kan det hende at noen forsøk og feil må bestemme hvilke øvelser som ikke vil forverre tilstanden.

Måter å forhindre sports vagina

Mange kvinner tenker ikke på sin vaginale helse når de trener, til noe er galt. Vedta disse trinnene for å minimere eller forhindre vaginal ubehag under og etter øvelsen:

Ren: Ikke gå hjem eller lage provisjoner etter L’treningsøkt uten å gå inn i garderoben. Hvis mulig, ta en dusj. Vask det vaginale området og endrer svette våte truser og bukser.

Bruk tilstrekkelig treningsskjoler: Tette yoga bukser kan virke søte, men mange er ikke pustende og forårsaker friksjon under treningen. Bruk bomullsundertøy og velg bredere treningsklær laget med naturlige materialer som avviser fuktighet.

Påfør beskyttelsen: Det er ikke lenger tilrådelig å bruke talkum på kjønnsorganene. I stedet kan du påføre et tynt lag av mykemiddel, for eksempel calmoseptin, vaselin eller salve A + D, før’trening.

Ikke ignorere symptomene: en PO & # 8216; av kløe eller vaginal irritasjon etter en intens trening er ikke uvanlig. Hvis han vedvarer, ikke vent på at han skal gå alene. Du kan ha en infeksjon på 8217;.

Sunne treningsvaner

Du kan støtte din generelle helse og forbedre treningen din:

 • Hold deg godt hydrert før, under og etter øvelsen
 • God hygiene
 • Unngå duftende produkter for kvinnelig omsorg og vasking
 • Finn en operasjonell følgesvenn for å holde seg ansvarlig
 • etablere realistiske mål og behandle dem når du når dem
 • Spis et sunt og balansert kosthold av kjøtt og tynn fisk, hele korn, frukt, grønnsaker og sunne fettstoffer
 • Finn måter å håndtere stress som L’innsetting i dagbok, meditasjon og # 8217; Aromaterapi
 • Sov nok hver kveld
 • Utvikle et treningsregime som fungerer for deg og inkluderer kardio og styrketrening

Bunnlinjen

Hvis du viser vaginal ubehag regelmessig under treningen, er det på tide å evaluere treningsvanene dine. Gi en titt på garderoben din for øvelser. Erstatte tette klær med bredere klær laget med pustende stoff. Hvis du er en fan av sykkel eller innendørs sykling, som setter skjeden under press, kan du prøve noe annet å se om forholdene dine forbedres. Hvis den vaginale irritasjonen vedvarer, kan du ha en infeksjon eller en «8217; annen tilstand som krever behandling. Rådfør deg med legen din for en evaluering.