Slik forstår du om huden din renser eller eksploderer

Det er irriterende, men også et godt tegn

Det er ingen to ord som kan gjøre en rystelse langs ryggraden til en skjønnhetsledelse som & # 8220; Purga & # 8221;. Nei, ikke dystop horrorfilmen, selv om noen kunne si at hudpleieversjonen av huden på rensingen er like skummelt.

& # 8220; begrepet & # 8216; hudrengjøring’refererer til en reaksjon på en aktiv ingrediens som øker omsetningshastigheten for hudceller & # 8221;, Dr. Deanne Mraz Robinson, En hudlege sertifisert av Rådet, forteller Healthline. Med akselerasjonen av hudcelleomsetningen begynner huden å miste døde celler raskere enn normalt.

L’Ultimate Mål? Å avsløre friske hudceller under og avsløre en klarere hud og # 8217; yngre utseende.

Ah, hvis bare det var så enkelt.

Før disse nye sunne cellene kan komme tilbake til overflaten, må noen andre ting først gå opp til toppen, som overflødig sebum, flak og # 8217; Akkumulering som hindrer porene (dvs. alle ingrediensene i en kvise eller to «8230; O 10) . Dette er det som ikke er så fascinerende kjent som & # 8220; hudrensing & # 8221;.

«Siden overflatelaget i huden slippes raskere, akselererer huden sin gjenoppretting og skyver alt på overflaten og sier Mraz Robinson. Merk at en elimineringsperiode kan forårsake alle typer kviser. & # 8220; Det kan virke forskjellig fra person per person, men du kan få en blanding av kviser, hudormer, papler, pustler, cyster og til og med lille «8216; pre-pimples’som ikke er synlige for øyet, kalt mikrocomedones.& # 8221;

Selv tørr og desquamata hud er vanlig.

Din hud kan viskere reagere på retinoider og ansiktsyrer

Selv om rensingen ikke er det ideelle, er det forutsigbart med noen ingredienser for hudpleie.

& # 8220; De vanligste delinventsene er retinoider & # 8221; sier Mraz Robinson. Retinoid-familien omfatter alt fra retinolen (en felles oppskrift på akneisk og alderen huden trendy, som også finnes i benkprodukter) til det aktuelle tretinoin og oral medisinering isotretinoin (begge bare på resept).

Du kan også oppleve rensingen av huden fra eksfolierende syrer.

Noen ansiktsbehandlinger som involverer en kjemisk komponent av peeling, kan også utløse denne reaksjonen & # 8221; For en gang er det en reaksjon som svar på A’akselerert eksfoliering 8221;.

Hva du bør gjøre hvis huden din renses?

Mraz Robinson foreslår å holde fast i en delikat hudpleie rutine for å unngå videre betennelse. Dette betyr bare det grunnleggende: et vaskemiddel uten sulfater, en solenergi fuktighetskrem og en solkrem i løpet av dagen. Og selvfølgelig, retinoid eller exfoliator som gjør rensingen passerer i utgangspunktet.

Eksakt: Du kan bli forsøkt å avslutte alt for å bruke den nevnte retinoid eller eksfolierende syre, men motstår.

& # 8220; Hvis det er en Rtonoid RX av legen din, ga de det til deg for en grunn og # 8221; sier Mraz Robinson. & # 8220; hold deg til dette stadiet & # 8221; blir verre før du forbedrer & # 8220;.& # 8221;

Hvordan forstå om du eliminerer eller er en breakout

C’Det er en forskjell mellom blødning og en negativ reaksjon på et nytt aktuelt produkt. Den første er et nødvendig ondt. Quest’Sist er & # 8230; Vel, ikke nødvendig.

Rensing fra et produkt Breaking eller reaksjonen av et produkt oppstår der det ofte er mørkt i et nytt område hvor det ikke bryter av raskere enn en normal kvise som vanligvis krever 8-10 dager som skal vises, modnes og krympe

Først av alt, L’irritasjon fra et nytt produkt som ikke består av retinoider, syrer eller skinn er trolig et tilfelle av allergisk reaksjon eller følsomhet.

Hvis du ser outfit [eller tørrhet] i et område i ansiktet ditt hvor du vanligvis ikke kommer ut, er det sannsynligvis et svar på et nytt produkt du bruker & # 8221; sier Mraz Robinson.

I disse tilfellene er det bedre å forstyrre det nye produktet så snart som mulig, fordi klart, huden din ikke er involvert.

L’Eliminering & # 8220, vil finne sted i A’mer definert område der hyppige bryte episoder forekommer & # 8221; forklarer Mraz Robinson. Med andre ord: Hvis du er utsatt for cyster rundt kjeven eller sporadiske flakene under neseborene, vil rensingen ta det til maksimumet.

C’Det er en god ting å eliminere kviser, skjønt: Pimples som kommer fra blødningen, vil dukke opp og vil forsvinne raskere enn en pimple & # 8216; normal ‘& # 8221; sier Mraz Robinson.

Vær tålmodig for en hudsyklus eller ca 28 dager

Tenk på rensingen som den forferdelige to av hudpleie: huden din kan utløse lune til høyre og mangle, men det er bare en fase (selv om frustrerende).

Siden rensingen oppstår når en ingrediens forsøker å akselerere det naturlige tempoet i tap og fornyelse av huden, bør bare en fullstendig hudsyklus være nødvendig for å overvinne det verste.

Alles hud er unike, så 8217; tidsintervallet kan variere fra person til person. Generelt sier dermatologer at eliminering skal ende innen fire eller seks uker fra # 8217; start av et nytt hudpleie regime.

Hvis rensingen varer mer enn seks uker, kontakt din dermatolog. Du må kanskje justere doseringen og / eller programmets frekvens.

Du kan ikke akselerere eliminering, men du kan bidra til å gjøre det tålelig

Fra fire til seks uker kan virke en lang periode med å vente på huden på drømmene dine. Dessverre, ikke C’Det er mye at du kan gjøre for å endre den tidslinjen.

Forslag under blødning

 • Ikke velg Acne L & # 8217.
 • Ikke bruk produkter til tørking, som eksfolierende syrer.
 • få en Hydrafacial, Om mulig, for å bidra til å fjerne urenheter.
 • Det beste rådet fra Mraz Robinson? & # 8220; ikke velg l & # 8221; sier. Dette vil bare forlenge elimineringsperioden og kan til og med føre til permanente arr.

  [8220; ikke engang bruke produkter som tørker det overdrevet & # 8221; legger til. Fordi mange spotbehandlinger faktisk er exfoliating agenter (som L’salicylsyre og benzoylperoksid), hold dem borte fra rensing av huden. Det er allerede i midten av den cellulære utskiftningen. Enhver ekstra stimulering i denne avdelingen vil nok ikke få ting til å bli verre.

  & # 8220; ha en Hydrafacial Det kan bidra til å øke hastigheten på tingene, sier Mraz Robinson. Denne typen behandling i hovedsak & # 8220; aspires & # 8221; Urenhetene fra porene, så infuserer huden med målrettet sera for å behandle individuelle bekymringer.

  Men vær forsiktig: Hvis du allerede har sensitiv hud, gi deg selv en ansiktsbehandling under blødning kan være for langt til å bære for ansiktet ditt. Det er en beslutning som er bedre å ta med din hudlege eller en pålitelig skjønnhetspleie.

  C’Det er en måte å unngå eliminering på?

  Hvis du tenker på å legge til en retinol, en syre eller en peeling til rutinen, men du vil ikke møte bivirkninger, kan du minimere L & # 8217;. Dermatologer foreslår metode & # 8220; Enkel i # 8217; oppføring & # 8221;.

  For eksempel, i løpet av den første uken, bruk retinoid to ganger i uken og sier Mraz Robinson. & # 8220; så for den andre uken, bruk den tre ganger den uken, fortsetter opp til # 8217; daglig bruk.& # 8221; Dette sier han, vil tillate huden å gradvis tilpasse seg ingrediensen.

  Du kan følge samme ordning med eksfolierende syrer; Pass på at du bare starter med programmet en gang i uken og ikke overskrider maksimum to eller tre ganger. (Mer enn dette kan føre til en’overdreven eksfoliering.)

  Denne teknikken gjelder imidlertid ikke for kjemiske peeling, men. De bør ikke brukes mer enn en gang i måneden, maksimalt.

  Post-rensing Vale L’venter på din ideelle hud

  Så irriterende kan det være, denne irriterende perioden for rensing vil være verdt det når huden din har blitt tilpasset din nye rutine.

  Hvem visste at den lette og ungdommelige huden bare ventet under overflaten hele tiden? (Åh ja & # 8230; dermatologer.)

  Jessica L. Yarbrough er en registrert forfatter i Joshua Tree, California, hvis arbeid finnes på Zoe Report, Marie Claire, Self, Cosmopolitan og Fashionista.com. Når han ikke skriver, skaper du naturlige potioner for hudpleie for sin linje med hudpleieprodukter, Illuum.