Retinoider for rynker: Bruker, hvordan du velger den rette og risikoen

Hva er retinoider?

Retinoider er en av de mest Tilgjengelige vidt raffinerte anti-aging ingredienser. Når det er sagt, er det ikke overraskende at denne klassen av vitaminderivater ofte blir annonsert som gullstandarden for reduksjon av fine linjer, rynker, dilaterte porene og mer.

Men før du går til ditt lokale apotek, er det viktig å forstå hvordan retinoider fungerer og hva retinoider passer best til hudpleieens mål. Selv om mange retinoider er tilgjengelige fra Banco (OTC), kan dermatologen foreskrive sterkere formler skreddersydd for dine behov.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan disse produktene fungerer, potensielle bivirkninger og mer.

Hvordan retinoider fungerer?

Retinoider består av vitamin Aderivater. De virker nøytraliserende frie radikaler i huden som kan forårsake kollagenskader.

Kollagen er viktig for en hud fra # 8217; ungt og sterkt utseende. Aldring, kroppen din begynner å produsere mindre kollagen og elastin. Kroppen din begynner også å bryte ned kollagenreserver, elastin og fett. Dette kan bidra til tynn og sagging hud, fine linjer og rynker.

I tillegg til å bevare kollagenreserver, kan retinoider også fremme kollagenproduksjonen.

Dette kan hjelpe & # 8220; fyll & # 8221; eller redusere eksisterende rynker og # 8217; for å forhindre dannelsen av nye rynker.

Du kan også se forbedringer i:

 • Hud tekstur
 • Hydreringsnivåer
 • tone
 • aldersmerker
 • Generell pigmentering

For at retinoider skal fungere, er det nødvendig å bruke dem kontinuerlig. Det kan også være nødvendig å endre produktet over tid.

Hvilken retinoid er riktig for deg?

Det er fem hovedtyper av retinoider som brukes til behandling av rynker:

 • Retiny’s Palmed. Dette er den minst kraftige OTC retinoid. Du kan vurdere dette alternativet hvis du har sensitiv eller overdreven tørr hud og minimal rynker.
 • Retinaldehyd. Dette er en benk retinoid som er litt sterkere enn Palmital Retinyl.
 • Retinol. Dette er L’sterkere ingrediens funnet i benk-top retinoid produkter.
 • Tretinoin. Dette er en kraftig retinoid bare tilgjengelig på medisinsk resept.
 • Tazaroten. Dette er den mest kraftige retinoid, kun tilgjengelig på medisinsk resept.

Selv måten en retinoid er formulert, kan påvirke effektiviteten. For eksempel vurderes alkoholbaserte geler den mest effektive av alle formuleringene på grunn av den enkle som huden absorberer dem. De er også egnet for akne trend hud.

Hvis du har mer moden eller tørr hud, kan huden din reagere mer gunstig for næringsstoffene i krembaserte retinoider.

Slik legger du til retinoider i hudpleieutraften din

Du bør alltid lage en hudtestplaster før du legger til et nytt produkt i rutinen din:

 • Påfør en liten mengde produkt på siden av # 8217; underarmen.
 • Deksel L’område med bandasje og vent 24 timer.
 • Hvis du begynner å prøve irritasjon eller betennelse, bør du ikke bruke dette produktet. Hvis du ikke har møtt noen symptomer innen 24 timer, bør det være sikker på å kontakte andre steder.
 • Når produktet har passert lappstesten, begynner den å bruke den hver to netter. Bruk den etter rensing og toning, men før nattkrypet nattlig krem.

  Etter en eller to uker kan du begynne å bruke produktet hver kveld.

  Retinoider brukes bare om natten på grunn av deres sterke effekter og følsomhet for UV-stråler. Pass på at du har solkrem i løpet av dagen for å redusere risikoen for bivirkninger.

  Mulige bivirkninger og risikoer

  For å redusere bivirkninger

  • Gjør alltid en hudtestplaster før du bruker nye produkter.
  • Introduser bare et nytt produkt for hudpleie om gangen.
  • Vent to eller tre uker før du legger til et nytt nytt produkt i rutinen din.
  • Påfør retinoid hver to netter for den første uken eller to og juster deretter om natten.
  • Start med en konsentrasjon av lavere retinoider og øker kraften over tid.
  • Bruk solkrem hver dag.

  Selv om retinoider er effektive, har deres styrke også et negativt aspekt: ​​potensielle bivirkninger. Tørrhet og # 8217; irritasjon er mulig, spesielt når du begynner å bruke produkter for første gang.

  Du er også mer sannsynlig For å eksperimentere med bivirkninger hvis flere anti-aging produkter brukes samtidig. Du bør alltid lage en oppdateringstest for nye produkter og introdusere dem i din rutine en om gangen. Prøv å tilbringe de nye tilleggene på to eller tre uker om gangen for å la huden din tilpasse seg.

  Når du introduserer et nytt produkt, kan du kanskje redusere risikoen for bivirkninger ved å bruke produktet hver to netter og gradvis arbeider opp til A’nattsøknad.

  Du kan også redusere risikoen for bivirkninger ved hjelp av produkter med en lavere retinoidkonsentrasjon og gradvis økende kraft etter behov.

  Hvis bivirkningene dine fortsetter, avbryter du L & # 8217;. Det kan være nødvendig å bytte til en annen retinoid eller prøve en annen anti-aging-metode.

  Solarisering er en annen mulig bivirkning av retinoider;. Over tid kan du også sette deg i fare for senile flekker. Du kan motvirke disse risikofaktorene ved å ha på seg et bredt spektrum solkrem daglig.

  Ikke bruk retinoider hvis du er gravid eller du ammer.

  Bench retinoider å vurdere

  Bench retinoider er allment tilgjengelig på det lokale apoteket eller skjønnhetsproduktbutikken.

  Her er noen av alternativene å vurdere:

  • Fuktighetsgivende kremkroppen Merry retinol bølge. Laget med retinol og andre typer antioksidanter, dette er en multifunksjons lotion som lover å redusere utseendet på rynker og porene.
  • Derma-og anti-rynke renovering krem. Denne palme retinylkrem er egnet for tørr hud som kan presentere de første tegn på aldring. Det kan også bidra til å bekjempe matt hud.
  • Lightening Serum for EVA Naturals Skin. Med 2% retinol, kan dette nattserumet hjelpe med rynker, akne og senile flekker. Det har også 20% vitamin C og 2% salicylsyre for å redusere hyperpigmentering.
  • Exuviance super retinol konsentrert. Denne nattgelen inneholder retinol og sitronsyre, en type anti-aging hydroksysyre. Bortsett fra fordelene mot rynker, gjør denne retinolgelen mye: Bruk en dråpe på hele ansiktet og legg til mer om nødvendig.
  • Murad Resurgence Retinol Youth Fornyal Night Cream. Ideelt for tørrhuden, bidrar denne krembaserte retinolen å redusere rynker, til og med forbedre hudtonen. Det inneholder også beroligende peptider for å redusere risikoen for irritasjon.

  Reseptbelagte retinoider å vurdere

  Hvis du ikke ser noen resultater etter noen få måneder med å bruke en OTC retinoid, kan det være på tide å se din hudlege for en reseptbelagte versjon.

  Reseptbelagte retinoider er sterkere og kanskje mer Effektiv sammenlignet med OTC-kolleger for å redusere utseendet på fine linjer og rynker. Dette betyr at det også er mer sannsynlig å forårsake bivirkninger.

  Din hudlege kan foreskrive en av følgende reseptbelagte retinoidbehandlinger:

  • Adapalene (differen)
  • Tazaroten (Tazorac)
  • Tretinoin (retin-a)

  Tretinoin regnes som behandling med mer brukte reseptbelagte retinoider for rynker. Den kommer i form av krem. Under bruken er det nødvendig å ha solkrem daglig for å beskytte huden mot solbrenthet og foto-aldring.

  Bunnlinjen

  Retinoider er lovende produkter i verden av kosmetikk og anti-aging narkotika. Tålmodighet er grunnleggende, skjønt. Den kan ønske oss opptil seks måneder, slik at rynker forbedrer etter bruk av retinoider, og du kan ikke se fullstendige resultater opp til ett år.

  Hvis du ikke kan få de ønskede resultatene etter flere måneders bruk, er det på tide å konsultere din dermatolog, din beste ressurs for alle dine hudspørsmål og bekymringer om huden. Kan være i stand til å anbefale retinoider på reseptbelagte eller andre metoder, for eksempel fyllstoffer, for å hjelpe deg med å oppnå dine hudpleie mål.