Selvhjelp for ulcerøs kolitt: diett, mosjon og mer

Hvis du bor med ulcerøs kolitt (Cu), betyr det at du må ta vare på deg selv. Noen ganger kan selvomsorg virke som en vekt, men fôring er den eneste måten å oppnå optimal helse, fysisk og følelsesmessig.

Vet hvordan du skal ta vare på deg selv er en reise, som du lever med en kronisk tilstand eller ikke. For meg hjalp følgende tre ting virkelig meg til å bla i det grove terrenget av samlivet med UC. Det er håpet at du også vil finne dem nyttige.

1. Bli kreativ med måltidene dine

Når det gjelder å bestemme hva jeg skal spise, liker jeg å tenke på det som et spill. Noen matvarer påvirker alles kropp annerledes. Finn ut hva som fungerer for deg, og bruk deretter fantasien til å lage måltider!

Hvis potetene er trygge for magen, se etter potetretter du kan forberede. Enten det er potet suppe, bakt poteter eller potetskygge, opplever forskjellige konsistenser for ikke å bli lei av måltidene dine. Sørg også for at ingrediensene er trygge og gunstige for helsen din.

2. Det blir aktivt

L’UC plasserer en fysisk toll på kroppen din. Videre må stoffet du tar for å behandle tilstanden, svekke musklene. Det er opp til deg å rekonstruere din styrke gjennom den fysiske aktiviteten.

De fleste dager kan du føle deg for trøtt fra jobb, skole eller en hvilken som helst oppgave. Imidlertid innlemme noen treningsøkter i rutinen din hver uke er grunnleggende for ditt velvære.

Registrer deg for et treningsstudio er alltid en’god idé. Men hvis du ikke vil bruke en månedlig avgift, ikke bekymre deg, det er andre måter å trene på! For eksempel, jeg elsker å ta lange turer alle’åpen. Hvis du er mer Yoga, kan du følge en online undervisning Yoga-video eller gå til et yoga-studio.

L’Øvelse kan også være morsomt! Dans videospill er en fin måte å øke hjertefrekvensen og glemme at du er til og med trening.

Eller hvis du vil ha fordelene med et treningsstudio uten å reise hjem, kan du investere i treningsutstyret ditt. Start små med frie vekter og en matte for øvelser. Å gjøre trening hjemme kan hjelpe deg å føle deg mer avslappet og behagelig mens du fullfører treningen.

3. Tenk positivt

Når du har UC L & # 8217, er det forståelig å noen ganger føle seg maktesløse eller beseiret. Ikke c’det er tvilsomt at en’plutselig brann kan spore planene dine for dagen, som kan være skremmende. Likevel vil negativiteten ikke få deg til å forverre situasjonen din. Å holde et positivt perspektiv vil tillate deg å gå videre på turen og forstå at den fungerer for å administrere symptomene dine. Negativitet vil holde deg.

Et lite triks jeg lærte å holde et positivt sinn er å få glede fra de enkle gledene i livet. Finn ditt favorittsted, om du skal fordype deg i et varmt boblebad, for å motta en avslappende massasje eller lese en god bok, og dedikerer litt og er litt tid til å nyte det noen ganger i løpet av uken. Forplikte deg selv & # 8211; du fortjener det!

Du kan ikke kontrollere din CU, men du kan kontrollere ditt prospekt for å leve med tilstanden.

Ta bort

Alle som lever vanskelige dager, som bor eller ikke med UC L & # 8217. Du kan la de dårlige dagene ha det beste på deg, eller du kan lære av dem og bli sterkere. Helsen din er en prioritet. Uansett hvor skremmende hindringskurset nå kan virke, med riktig konsentrasjon og engasjement, vil du gjøre det.

I Nyannah Jeffries har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt da han var 20 år gammel. Nå er han 21 år gammel. Selv om diagnosen har vært et sjokk, har Nyannah aldri mistet håp eller selvfølelse. Gjennom forskning og snakk med leger, fant han en måte å håndtere sin sykdom og ikke for å få det til å gripe sitt liv. Deling av sin historie gjennom sosiale medier, kan Nyannah koble til andre og oppfordre dem til å ta en guideplass på reisen til helbredelse. Hans motto er: & # 8220; aldri la sykdommen sjekke. Du kontrollerer sykdommen! & # 8221;