Palliative Cures vs Hospice: Hvordan de er forskjellige?

Del på Pinterest

C’Det er ofte forvirret når det gjelder palliativ omsorg og hospice. Du kan også ha hørt disse vilkårene som brukes sammenhengende. Men palliativ omsorg og # 8217; hospice er ikke det samme. Selv om de har mye til felles, er det noen viktige forskjeller.

Fortsett å lese for å lære mer om likheter og forskjeller mellom palliativ omsorg og hospice og hvordan du bestemmer hvilken som passer for deg eller for den kjære.

Hvilken palliativ omsorg og omsorg i hospice har til felles?

Palliative og hospice-behandlinger er medisinske spesialiteter for å støtte folk i alle aldre med alvorlige og langvarige sykdommer, inkludert, men ikke begrenset til, de som er oppført nedenfor:

 • kreft
 • Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL)
 • demens
 • hjertefeil
 • Huntingdons sykdom
 • nyresykdom
 • Hepatiske sykdommer
 • Insuffisiens D’organ
 • Parkinsons sykdom
 • slag

Uavhengig av sykdommen, L’endelige mål for både palliativ omsorg og de i hospice er:

 • Forbedre livskvaliteten
 • Øke generell komfort
 • Gi følelsesmessig støtte til deg og din familie
 • Hjelp deg selv å ta viktige beslutninger om din medisinske omsorg

Ingen av de to typer omsorg krever å gi opp den grunnleggende legen. Både palliativ omsorg og de i hospice vil fungere med din grunnleggende lege for å koordinere og administrere dine botemidler.

Hva er forskjellene mellom palliativ omsorg og hospice?

Hovedforskjellen mellom palliativ omsorg og hospice er når de er tilgjengelige.

Palliativ omsorg er tilgjengelig fra diagnosen. Med andre ord, det er ikke avhengig av scenen av sykdommen din eller fra det faktum at du fortsatt mottar helbredende behandlinger eller forlenge livet.

Tabellen nedenfor forklarer noen viktige forskjeller mellom palliativ og hospice Care.

Palliativ Hospice Care Hvem er egnet? Alle som har en seriøs og langvarig sykdom, uavhengig av stadion; Alle som har en terminal sykdom hvis legen etablerer at han er mindre enn 6 måneders liv. Hva gjør? • lettelse fra symptomer
• Hjelp til å gjøre viktige medisinske og terapeutiske beslutninger
• Emosjonell, åndelig og økonomisk støtte til pasienten og hans familie
• Bistand i samordning av omsorg • lettelse fra symptomer
• Hjelp til å gjøre viktige sluttbeslutninger
• Emosjonell, åndelig og økonomisk støtte til pasienten og hans familie
• Bistand i koordinering av bistanden er fortsatt mulig for å oppnå helbredende behandlinger? Ja, hvis du ønsker det, må du forstyrre helbredende behandlinger for å kvalifisere seg til hospice. Du kan fortsatt motta behandlinger som forlenger livet? Ja, hvis du ønsker det, må du avbryte behandlingene som forlenger livet for å kvalifisere seg til hospice. Den som er involvert? En lege eller en sykepleier som spesialiserer seg på palliativ omsorg, samt andre helsepersonell som grunnleggende lege, apotekere, sosialarbeidere og konsulenter, en lege eller en sykepleier som spesialiserer seg på hospice assistanse, samt andre helsepersonell som en grunnleggende lege, Apotekister, Sosialassistenter og konsulenter der den er tilgjengelig? Avhengig av hvor du bor, er det noen ganger tilgjengelig i hjemmeassistansen, men oftest tilbys gjennom et sykehus eller en klinikk
• sykehjem
• En assistert oppholdsstruktur
• en vertsstruktur
• ditt hjem for hvor lenge du kan få det? Det avhenger av din forsikringsdekning og behandlingene du trenger så lenge du møter levetiden for levetiden når du kan få det? Så snart en diagnose er mottatt når en sykdom er terminal eller begrensende liv

Hospice er bare tilgjengelig mot slutten av livet. Det kan være en «8217; alternativ når en kur ikke lenger er mulig eller besluttet å gi opp flere behandlinger som forlenger livet.

For å kvalifisere seg for hospice-hjelpen, må en lege anslå at du er mindre enn 6 måneders liv.

Begge tjenestene er dekket av forsikring eller Medicare?

Det avhenger av dekning, sykdom og behandling du trenger.

Palliativ omsorg er noen ganger dekket av Medicare eller fra en privat forsikring, hvis tilgjengelig. Alle behandlinger faktureres separat, som alle andre besøk til en helsepersonell. Sjekk med leverandøren din for å finne ut hvilke behandlinger som er dekket.

Hospice er dekket av Medicare, forutsatt at legen har vurdert at du forblir 6 måneders liv.

Hvis du har en privat forsikring, kan det også dekke L’End-of-Life Assistance. Snakk med leverandøren din for å finne ut hva som er dekket, og hvis du er egnet.

Hvordan bestemme riktig type hjelp

Bestemme mellom palliativ omsorg og hospice er ikke lett. Først diskutere alternativene dine, jo bedre.

Forskning har vist at de kan være både palliative og hospice-behandlinger mer effektiv da det startet snart. Forskere oppdaget også at mange mennesker venter for lenge for å få tilgang til omsorg i hospice.

Følgende spørsmål kan hjelpe deg med å bestemme hvilket alternativ som passer for deg eller for ditt familiemedlem.

Hvor du er en?

Palliativ omsorg er A’alternativet så snart du får en diagnose av en alvorlig tilstand som endrer livet. L’Sykehushjelp, D’Andre deler, er ikke tilgjengelig før en lege vurderer en timing for livets slutt.

En person kan få palliativ omsorg i mange år før behandling i hospice. I noen tilfeller kan noen til og med komme seg fra sine egne forhold mens de gjennomgår palliativ omsorg. Det avhenger av mange faktorer, inkludert sykdom og prognose.

Hva legen din sier?

Spør legen din en prognose for din tilstand. Selv om selv den mest erfarne legen ikke kan være endelig, kan det vanligvis gi et estimat.

For å hjelpe deg med å ta en avgjørelse, kan legen din også kunne skissere noen måter du kan dra nytte av begge typer omsorg.

Du er klar til å forstyrre helbredende behandlinger eller forlenge livet?

Du kan motta palliativ omsorg mens du fortsatt er utsatt for å behandle sykdommen din eller utvide livet ditt.

For å komme inn i hospice, må du avbryte alle medisinske behandlinger som tar sikte på å behandle sykdommen din eller forlenge livet ditt.

Dette kan være en av de vanskeligste beslutningene du må ta under behandlingen. Mye tid og refleksjon kan være nødvendig. Du kan snakke med familien din, legen din, en konsulent eller en sosialarbeider for å hjelpe deg med å ta avgjørelsen som passer best for deg.

Hvis du ikke føler deg klar til å avbryte behandlingen, kan palliativ omsorg være det beste alternativet for deg.

Hvor du vil motta hjelp?

Avhengig av hvor du bor, kan dette være en faktor i din beslutning. Palliativ omsorg er oftere tilgjengelig i en struktur som et sykehus eller en klinikk. Det er mer sannsynlig at 8217; sykehushjelp er tilgjengelig hjemme.

Bunnlinjen

Hvis du har en diagnose av en langsiktig sykdom som endrer livet, kan du få tilgang til palliativ omsorg. L’Sykehushjelp er kun tilgjengelig for personer med terminal sykdommer eller med mindre enn 6 måneders liv.

Snakk med legen din eller helsepersonell for å hjelpe deg med å bestemme hvilken type assistanse som passer best for deg eller en elsket.