Culatta: Årsaker, komplikasjoner og områder

Beskrivelse

Hvem vi er 3-4 prosent av alle graviditeter Det vil matche babyens bukt. En podal graviditet oppstår når barnet (eller barna!) Det er plassert opp ned i kvinnens livmor, slik at føttene peker mot leveringskanalen.

I en graviditet «normal & # 8221; barnet vil slå automatisk alle interiøret; uterus i en posisjon opp ned for å forberede seg på levering, så en podalisk graviditet har noen forskjellige utfordringer for både mor som for barnet.

Hva forårsaker en podal graviditet?

Det er tre forskjellige typer podaliske graviditeter: Frank, komplett og podalisk, avhengig av hvordan barnet er plassert i # 8217; livmor. Med alle slags podaliske graviditeter, er barnet plassert med bunnen mot fødselskanalen i stedet for på hodet.

Legene kan ikke si nøyaktig fordi podalske graviditeter oppstår, men i henhold til American Gravident Association, Det er mange forskjellige grunner til at et barn kan plassere seg i veien & # 8220; feil & # 8221; I morsommongen, inkludert:

  • Hvis en kvinne har vært mer graviditeter
  • I graviditeter med multipler
  • Hvis en kvinne hadde en tidlig fødsel i fortiden
  • Hvis livmoren har for mye eller for liten amniotisk væske, noe som betyr at barnet har mer plass til å bevege seg eller ikke væske nok til å bevege seg
  • Hvis kvinnen har en unormal livmor eller har andre komplikasjoner, som fibroider i # 8217; livmor
  • Hvis en kvinne har placenta før

Hvordan vet jeg om barnet mitt er podalisk?

Et barn anses ikke som podalisk opp til ca 35 eller 36 uker. I normale graviditeter går et barn vanligvis opp og ned for å stå i forberedelse til fødsel. Det er normalt at barn er opp ned eller til og med en side før 35 uker. Da, da barnet blir større og løper uten plass, blir det vanskeligere for barnet å snu og ta den riktige posisjonen.

Legen din vil kunne fortelle om barnet ditt er podalisk ved å føle barnets posisjon gjennom magen. Mest sannsynlig vil de også bekrefte at barnet er podalisk ved hjelp av en ultralyd på kontoret og på sykehuset før fødselen.

Hvilke komplikasjoner kan ha en podal graviditet?

Generelt er de podaliske graviditetene ikke farlige til barnets fødsel. Med den podalske fødselen, C’det er en større risiko for at barnet forblir blokkert i fødselskanalen, og at barnets oksygeninntak gjennom navlestrengen er avbrutt.

Det største spørsmålet i denne situasjonen er hva som er den sikreste metoden for en kvinne å føde til et podalisk barn? Historisk, før keisersnitt fødsel var vanlig for leger og mer vanlig for obstetriene, ble det lært hvordan å håndtere de podale delene i sikkerhet. Imidlertid har podalisk fødsel risikoen for flere komplikasjoner enn en vaginal fødsel.

TIL 2000 studie Som undersøkt over 2000 kvinner i 26 land fant det samlet, var de planlagte keisersnavene sikrere for barn enn vaginale fødsler under podalske graviditeter. Barndomsdødsatser og komplikasjoner var betydelig lavere med planlagte keisersnitt for podalske barn. Imidlertid var prisen på komplikasjoner for mødre mer eller mindre det samme i keisersnitt og vaginale fødselsgrupper. En keisersnitt er en viktig operasjon, som kan forklare graden av komplikasjoner for mødre.

Den britiske journalen for obstetrik og gynekologi Han undersøkte også samme studie og konkluderte med at hvis en kvinne ønsker å ha en vaginal fødsel planlagt med en podal graviditet, kunne han fortsatt ha sjansen til å ha en trygg fødsel med en kvalifisert leverandør. Samlet sett vil imidlertid de fleste leverandører foretrekke å ta den sikreste mulige måten, så en keisersnitt anses som den foretrukne fødselsmetoden for kvinner med podal graviditet.

Du kan forvandle en podal graviditet?

Så hva du bør gjøre hvis du har en podal graviditet? Selv om det mest sannsynlig må du snakke med legen din for å planlegge en keisersnitt, er det også måter du kan prøve å forvandle barnet ditt. Suksessandelene for å forvandle en podal graviditet, avhenger av grunnen til at barnet ditt er podalisk, men til du prøver en sikker metode, ikke C’det er ikke noe galt.

Ekstern versjon (EV)

En EV er en prosedyre der legen vil forsøke å manuelt bære barnet til riktig posisjon ved å gi den ut gjennom magen.

Sekund American College of obstetrikere og gynekologer, De fleste leger vil foreslå en ev mellom 36 og 38 uker med graviditet. Prosedyren utføres vanligvis på sykehuset. To personer er nødvendig for å løpe, og barnet vil bli overvåket hele tiden for eventuelle komplikasjoner som kan kreve fødsel. L’Acog bemerker at elektriske kjøretøy bare skjedde om halvparten av tiden.

Essensiell olje

Noen mødre hevder å ha lykkes med å bruke en essensiell olje, som peppermynte, i magen for å stimulere barnet til å bli alene. Som alltid, kontakt legen din før du bruker essensielle oljer, siden noen ikke er sikre på gravide kvinner.

Reversering

En annen populær metode for kvinner med podalske barn reverserer sine kropper for å oppmuntre barnet til å motsette seg. Kvinner bruker forskjellige metoder, for eksempel å stå i bassenget, løfte sidene med puter eller til og med bruke trappene til å løfte docken.

Når skal du snakke med legen din

Legen din vil trolig være hva som vil gi deg beskjed hvis barnet ditt er podalisk. Du bør snakke med dem om babyens podalske fødselshensyn, inkludert risikoen og fordelene ved å velge en keisersnitt, hva du kan forvente fra det fra # 8217; intervensjon og hvordan å forberede.