Reumatoid artritt årsaker

Beskrivelse

L’reumatoid artritt (RA) er en autoimmun sykdom som forårsaker artikulasjonsbetennelse. L’AR gjør at kroppens immunsystem angriper leddene. Legene vet ikke hva denne tilstanden forårsaker. Men følgende faktorer kan spille en rolle i # 8217; aktiver den:

 • Genetikk
 • traume
 • kjønn
 • Bakterier eller virusinfeksjon

Leddene mest berørt av # 8217; AR er dine hender og føtter. Folk med AR opplever stivhet til ledd og andre symptomer som lungeproblemer, hjerte og øyne.

Sekund American College of Rheumatology, ca 1.3 millioner amerikanere har ra. Det anslås at omtrent tre fjerdedeler av dem er kvinner.

Genetikk og Ra

En familiehistorie av RA kan øke sjansene for å utvikle tilstanden. Forskere identifiserte også gener forbundet med større risiko for RA.

Et eksempel er HLA genetisk markør. I følge Leddgikt fundament, En person med markøren HLA har fem ganger mer sannsynlig å ha RI sammenlignet med de som ikke har. Å ha markøren HLA betyr ikke at du vil utvikle L & # 8217;. Det betyr bare økt risiko.

Det er også andre gener relatert til # 8217; AR. Disse inkluderer:

 • PTPN22: Forskere tror at dette genet har en rolle i utviklingen og utviklingen av AR.
 • STAT4: Dette genet styrer aktiveringen og reguleringen av immunsystemet.
 • TRAF1 og C5: Forskere forbinder disse generene alle’kronisk betennelse.

Sekund Nasjonale institutter av helse (NIH), Det er sannsynlig at mer enn ett gen bestemmer om en person utvikler ra. Dette vil også bestemme alvorlighetsgraden av deres tilstand.

Du kan arve reumatoid artritt? »

Smittsomme agenter og ra

Forskere mistenker hvilke smittsomme agenter som bakterier kan forårsake betennelse som utløser L & # 8217;. Har oppdaget bakterier i det synoviale vevet rundt leddene.

En studie, publisert i desember 2016 Vitenskaps translational medisin Johns Hopkins University Newspaper, fant at kjente bakterier for å forårsake kronisk inflammatorisk gingival infeksjoner kan utløse L & # 8217;.

Det er en sammenheng mellom Actinomycetemcomitans AggregateBacter-infeksjonen (bakterier forbundet med periodontal sykdom) og større proteinproduksjonsanvisninger for å utløse L’AR. Men denne bakterien er sannsynligvis ikke den eneste årsaken til ra. Halvparten av studiedeltakere hadde ikke en bakterie i munnen.

Virus kan også spille en rolle i # 8217; # 8217 aktivering;. I følge Cleveland Clinic, Folk med Ar, i gjennomsnitt har høyere nivåer av antistoffer mot Epstein-Barr-viruset (som forårsaker mononukleose) i forhold til den generelle befolkningen.

Epstein-Barr-viruset er ikke det eneste viruset som mistenkes som et smittsomt middel i # 8217;. Andre eksempler er retrovirus og parvovirus B19, som forårsaker den femte sykdommen.

Traumer og Ra

Forskerne knyttet til det fysiske traumer som et potensielt bidrag til begynnelsen av starten av starten av & # 8217;. Ifølge en studie publisert i magasinet Reumatologi med åpen tilgang, Traumaen kan utløse A’betennelse som kan føre til utvikling av RA.

Eksempler på traumer inkluderer:

 • beinfrakturer
 • felles dislokasjoner
 • Ligamentskade

Men forskning har ikke angitt noe vesentlige bevis som kan koble til traumer til utviklingen av kunsten.

Langsiktig og langsiktige forskningsstudier er pålagt å bestemme en ekte årsakseffekt. Dette skyldes at traumer ikke kan utløse & # 8217;. Det kan forårsake betennelse at en dag kunne bringe til AR.

Røyk og ra

Sigarettrøyk kan påvirke begynnelsen av symptomens arness og alvorlighetsgraden av symptomene og behandlingseffektiviteten. En studie publisert i Forskning og terapi for leddgikt Han oppdaget at lys røyking også er knyttet til en høy risiko for ra.

Studien har også vist at daglig røyking kan mer enn doble risikoen for at en kvinne skal utvikle RA. Sannsynligheten for å utvikle Ar har gått ned etter å ha stoppet røyking. Risikoen har også fortsatt å redusere over tid.

Risikoen for deltakerne gikk ned med en tredje 15 år etter å ha stoppet røyking. RAs risiko var fortsatt mye høyere i tidligere røykere 15 år etter å ha stoppet enn de som aldri hadde røkt. Forskere mener at røyking forårsaker mangelfull immundrift hvis du allerede har visse genetiske faktorer som øker sjansene for å utvikle L & # 8217;.

Effekten av røyking på kroppen »

Røyking kan øke alvorlighetsgraden av symptomer hos personer med AR. Det kan også forstyrre effektiviteten av RA-stoffene eller andre behandlinger. Og røyking kan gjøre det vanskeligere enn trening.

Hvis du trenger kirurgi, kan røyking øke komplikasjonsmulighetene. De ikke-røykere synes å være bedre etter intervensjonen.

Ikke røyk eller slutte å røyke, kan bidra til å redusere sjansene for å utvikle L & # 8217;.

Lag et gulv for å slutte å røyke i dag »

Andre mulige risikofaktorer og årsaker

Hormoner

Et større antall kvinner har RI sammenlignet med menn. Således kan kvinnelige hormonnivåer bidra til utviklingen av sykdommen. For eksempel kan noen kvinner ha svingninger av symptomene på’AR under graviditet. Symptomene på en kvinne kan redusere under graviditet og deretter forverres etter graviditet.

L’amming og # 8217; økte hormonelle nivåer forbundet med det kan også forringe symptomene på # 8217;. L’Forutsetning om prevensjon er også forbundet med økt risiko for å utvikle L & # 8217;.

Irriterende stoffer og forurensende stoffer

Forskere tilkoblet L’Eksponering for irriterende stoffer for RA Utviklingsluft. Eksempler inkludert:

 • sigarett røyk
 • forurensning av luften; luft
 • insekticider
 • Utstilling til mineraler i # 8217; luft, som silika og asbest

Fedme

Sekund Leddgikt fundament, Det anslås at to tredjedeler av folket med AR er overvektige eller overvektige. Fett i kroppen kan frigjøre proteiner som er forbundet med årsaken til # 8217; betennelse. Spesielt frigjør fettcytokiner, som også er sammensatt frigitt i betent ledd. Pluss en person er overvektig, ser mer alvorlig ut til å være symptomene på # 8217; AR.

Selv fedme synes å påvirke tradisjonelle behandlinger av & # 8217;. En klasse av anti-raid medisiner som anti-rhymatiske stoffer som modifiserer sykdommen (DMARD), er mindre effektive over et år i overvektige mennesker enn personer med AR som er gjennomsnittlige vekt. Å være overvektig alene er sannsynligvis ikke en enkelt faktor som bidrar til # 8217;.

Ta bort

L’Ar er en sykdom med noen faktorer som bidrar som genetikk, miljøet og hormonene. Andre forhold som traumer og infeksjoner er viktige for å gjenkjenne som potensielle utløse mekanismer.

Det er noen kjente faktorer som du kan endre for å redusere risikoen. De inkluderer:

 • slutt å røyke
 • gå ned i vekt
 • Begrens eksponeringen for miljøforurensende stoffer, for eksempel L’atmosfærisk forurensning og farlige kjemikalier
 • Kontakt legen din så snart symptomene utvikler seg, siden for tidlig og aggressiv behandling kan forsinke sykdomsprogresjonen

L’Vedtak av disse trinnene kan også forhindre at kunsten stiger. Kontinuerlig søk for å bestemme potensielle årsaker og målrettede behandlinger for forvaltningen av ledelsen av AR er fortsatt en prioritet for forskere.