Ernæringsmessige mangler og Crohns sykdom

Når folk spiser, er det meste av maten brutt ned i magen og absorbert i # 8217; mykt tarm. Men i mange mennesker med Crohns sykdom & # 8211; og i nesten alle de med Crohns sykdom i Tenestin-tarmen & # 8211; L’Tenuous tarmen er ikke i stand til å absorbere næringsstoffer tilstrekkelig, noe som forårsaker det som er kjent som malabsorpsjon.

Folk med Crohns sykdom Han har en betent tarmtrekk. L’betennelse eller # 8217; Irritasjon kan forekomme i hvilken som helst del av tarmkanalen, men påvirker oftest den nedre delen av # 8217; tynntarmen, kjent som ileo. L’mykt tarm er stedet der den nærende kritiske absorpsjonen foregår, så mange mennesker med Crohn-sykdom ikke fordøyer og absorberer næringsstoffer. Dette kan forårsake ulike problemer, inkludert malarbing av viktige vitaminer og mineraler. Disse manglene i vitaminer og mineraler kan muligens føre til ytterligere komplikasjoner for helse, for eksempel dehydrering og underernæring.

Heldigvis kan blodprøver hjelpe leger å avgjøre om folk med Crohns sykdom mottar vitaminer og næringsstoffer de trenger. Ellers kan de rettes til en gastroenterolog for evaluering. En gastroenterolog er noen som er spesialisert i sykdommer som påvirker tarmkanalen og leveren. De kan anbefale en behandlingsplan for noen som har ernæringsmessige mangler på grunn av Crohns sykdom.

Typer av ernæringsmessige mangler

Folk med Crohns sykdom kan ha problemer med å absorbere et stort antall vitaminer og næringsstoffer, inkludert:

Kalori

Kalorier kommer fra makronæringsstoffer, som karbohydrater, proteiner og fettstoffer. Når noen ikke absorberer visse kalorier på grunn av malabsorpsjon, mister ofte en betydelig vekt veldig raskt.

Protein

Personer med Crohns sykdom må kanskje integrere sitt proteininntak på grunn av:

 • L’bruk av høye doseringsteroider, for eksempel prednison
 • Tap av langvarig blod eller diaré
 • Sår eller knyttinger som påvirker tynntarmen

fett

Folk som har en alvorlig sykdom i Crohn og som fjernet mer enn 3 meter av Îleo, må kanskje inkorporere sunne fettstoffer i kostholdet deres.

Jern

Anemi, eller mangel på sunne røde blodlegemer, er en vanlig bivirkning av Crohns sykdom. Tilstanden kan føre til jernmangel, så mange personer med Crohn krever en’videre integrering av jern.

Vitamin B-12

Folk som har en, alvorlig betennelse og som har hatt fjerning av # 8217; ileo krever ofte regelmessige injeksjoner av vitamin B-12.

Folsyre

Mange mennesker med Crohns sykdom antar sulfasalazin for å behandle sine symptomer. Dette stoffet kan imidlertid påvirke kroppens evne til å metabolisere folatet, noe som gjør folsyre-kosttilskudd som trengs. Folk som har en omfattende sykdom i Crohn av fasting, eller sentral seksjon av tykktykkelen, kan også trenge å integrere folsyreinntaket.

Vitaminer A, D, E og K.

Manglene til disse liposoluble vitaminer er ofte forbundet med fett malabsorpsjon og # 8217; betennelse i svak tarm. De kan også være relatert til fjerning av brede deler av # 8217; ileo eller faste. Det antas også at risikoen for vitamin D-mangel er større hos mennesker som ansetter kolestiramin, siden dette legemidlet kan forstyrre absorpsjonen av vitamin D.

Sink

Folk med Crohns sykdom kan trenge å ta sinktilskudd hvis:

 • har en’utvidet betennelse
 • har kronisk diaré
 • de hadde deres faste fjernet
 • De antar prednison

Disse faktorene kan forstyrre kroppens evne til å absorbere sink.

Kalium og natrium

Tykktarmen, eller tarmen, er ansvarlig for behandling av væsker og elektrolytter. Folk som har lidd den kirurgiske fjerningen av dette organet, vil da øke kalium- og natriuminntaket. Det er større risiko for tap av kalium hos personer som tar prednison og som ofte lider av diaré eller oppkast.

Fotball

Steroider forstyrrer absorpsjon av kalsium, slik at folk som tar disse stoffene for å håndtere symptomene på Crohns sykdom, vil trolig trenge å innlemme mer fotball i kostholdet.

Magnesium

Folk som lider av kronisk diaré eller som har hatt fjerning av ileo eller faste, kan ikke være tilstrekkelig å absorbere magnesium. Dette er et viktig mineral for beinvekst og andre kroppsprosesser.

Symptomer på malabsorpsjon

Mange mennesker med Crohns sykdom viser ikke symptomer på malabsorpsjon, så det er viktig å gjennomgå vanlige tester for ernæringsmessige mangler. Når symptomer på malabsorpsjon oppstår, kan de inkludere:

 • opphovning
 • gass
 • magekramper
 • Voluminøse eller fett avføring
 • Kronisk diaré

I alvorlige tilfeller av malabsorpsjon kan det også forekomme tretthet eller plutselig vekttap.

Årsaker til malabsorpsjon

En rekke faktorer knyttet til Crohns sykdom kan bidra til malabsorpsjon:

 • Betennelse: L’vedvarende og langsiktig inflamm. Dette kan forstyrre evnen til # 8217; organet for å absorbere næringsstoffer riktig.
 • Narkotika: Noen stoffer som brukes til å behandle Crohns sykdom, som kortikosteroider, kan også påvirke kroppens evne til å absorbere næringsstoffer.
 • Kirurgi: Noen mennesker som ble kirurgisk fjernet en del av deres tunge tarm kunne bare ha mindre tarmen forble for å absorbere mat. Denne tilstanden, kjent som Dell & # 8217 syndrom; kort tarm, det er sjeldent. Det finnes vanligvis bare hos mennesker som har mindre enn 40 tommer av tenuous tarmen igjen etter flere kirurgiske inngrep.

Behandlinger for malabsorpsjon

Næringsstoffer erstatning er vanligvis effektiv behandling for personer som har ernæringsmessige mangler på grunn av Crohns sykdom. Tapt næringsstoffer kan erstattes med visse mat- og kosttilskudd. Kosttilskudd kan tas oralt eller administreres i venen (intravenøs).

Å unngå visse matvarer er også grunnleggende for behandling av malabsorpsjon. Ulike matvarer kan forverre gass eller diaré, spesielt under eksacerbasjoner, men svarene er individuelle. Potensielle problematiske matvarer inkluderer:

 • bønner
 • frø
 • brokkoli
 • kål
 • sitruske matvarer
 • Smør og margarin
 • krem
 • Stekt mat
 • krydret mat
 • Fet mat

Folk med en tarmblokk må kanskje helt spise mat rik på fiber, for eksempel rå frukt og grønnsaker.

Personer med Crohns sykdom oppfordres til å følge et sunt og balansert kosthold for å fremme absorpsjonen av vitaminer og mineraler. Vi anbefaler også å spise små mengder mat i løpet av dagen og drikke rikelig med vann. Kan trenge å unngå meieriprodukter, siden noen med Crohns sykdom blir melkisk intolerant.

Spørsmål:

Noen matvarer kan bidra til å forhindre ernæringsmessige mangler hos mennesker med Crohns sykdom? Hvis ja, hvilke som?

TIL:

Ja, noen matvarer kan hjelpe. L’avokado er et fett som lett fordøyelig og rik på folsyre, østers er rike på jern og sink og kokte grønne bladgrønnsaker er rike på folsyre, kalsium og jern (parret med en vitamin C-mat som sitrus eller bær). Selv hermetisert laks med bein, forsterket grønnsak melk med kalsium, bønner og linser er gode kilder til næringsstoffer som ofte er malaissorbitt.

Natalie Butler, Rd, Ldanswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.