Innvendig kneforstyrrelse: Symptomer, årsaker og behandling

COS’er kneets indre ubalanse?

Internt knær ubalanse (idk) er en kronisk tilstand som forstyrrer den normale funksjonen til kneet artikulasjon. Flere ting kan forårsake det, som sårede leddbånd, løse biter av bein eller brusk i # 8217; kneet ledd eller en revet menisca.

Over tid kan det forårsake smerte, ustabilitet og begrenset fleksibilitet i kneet. Fortsett å lese for å lære mer om IDK symptomer og hvordan å behandle det.

Hva er symptomene?

I tillegg til smerte og ubehag er kneblokken et av de vanligste symptomene på # 8217; idk. Quadriceps og baklår muskler, to muskler over knær artikulasjonen, kan fryse på plass. De kan også gi samtidig, forårsaker knebøyning.

Ytterligere symptomer avhenger av den underliggende årsaken til idk:

 • Laceration av menisken. Etter en bit & # 8216; av smerte og hevelse initialer, kan du begynne å føle smerte når du bøyer eller snu kneet. Smerte kan forsvinne når du bretter kneet. Du kan også finne det vanskelig å helt utvide kneet.
 • Lacing lacing. Avhengig av de involverte leddene, vil du høre indre eller ekstern knæresmerter. Du kan også legge merke til en PO & # 8216; av hevelse rundt det berørte ligamentet. Inntil ligamentet er reparert, vil du sannsynligvis ha litt kneet ustabilitet.
 • Løse kropper. Knelader og normal slitasje kan forårsake brudd på bruskbrikker eller bein Alle 3217; # 8217 interiør; kneledd. Mens de beveger seg i # 8217; artikulasjon, kan du føle smerte i forskjellige deler av kneet.

Hva årsaken?

Plutselige lesjoner, som et kneet skudd eller en knelov, og gradvis skade fra gjentatt stress på kneet kan begge forårsake idk. Eksempler på gjentatt stress inkluderer:

 • Gå opp
 • heklet eller kroket
 • tungt løft
 • overvektige

Meniscuset ditt kan også sakte rive over tid. Under prosessen kan små biter av brusk løsne fra menisken, og etterlater en frynset ende og frie kropper som flyter i kneleddet.

Hvordan det er diagnostisert?

Det er viktig å konsultere legen din dersom du merker smerte eller kne stivhet de ikke forsvinner etter en eller to dager. For å forstå hva smerten forårsaker, vil de begynne med å be om nyere skader eller andre symptomer du har hatt. De vil nok flytte kneet i forskjellige stillinger som de spør deg om du føler smerte.

Avhengig av resultatene av eksamenen, kan en magnetisk resonans også være nødvendig for å gi legen en visjon om mykt vev til kneet inni. Dette vil hjelpe deg med å se noen tegn på en revet menisca. De kan også bruke en kne røntgen for å verifisere tilstedeværelsen av skader på beinene.

Hvordan det blir behandlet?

Det er flere behandlingsalternativer for IDK, avhengig av den underliggende årsaken og din generelle helse. Behandlingen avhenger også av nivået på daglig aktivitet. For eksempel, hvis du er en idrettsutøver, kan du velge mer invasiv kirurgi som vil hjelpe kneet til å motstå kontinuerlig stress.

Ikke-kirurgisk

IDK krever alltid ikke kirurgi. For mindre tårer, prøv å følge risprotokollen, som står for:

 • Hvile: Tillat kneet en eller to dager med hvile. I løpet av denne tiden, prøv å unngå å utøve press på det så mye som mulig.
 • ICE: Påfør et knæispakning i 20 minutter om gangen. Gjør det opptil fire ganger om dagen. Vurder ideen om å investere i en gjenbrukbar ispakke, som du kan finne på Amazon. Søk etter en fleksibel du kan vikle rundt hele kneet for maksimal fordel.
 • Kompresjonsvik på kneet med en elastisk bandasje for å redusere hevelse. Pass på at du bare ikke bryter den for tett, noe som kan forstyrre sirkulasjonen.
 • Høyde: Prøv å hvile kneet på noen puter så mye som mulig i noen dager.

Legen din kan også foreslå at du bærer en knepute, som du kan finne på Amazon, for å hjelpe til med å støtte og stabilisere artikulasjonen under helbredelse. Søker en merket som & # 8220; nivå 2 & # 8221; For å sikre at det gir tilstrekkelig støtte. Fysioterapi kan også bidra til å styrke musklene rundt kneet for å forbedre fleksibiliteten og bevegelsesområdet.

Kirurgi

Hvis du trenger kirurgi, kan du kanskje velge mininvasive artroskopisk kirurgi. Dette innebærer utførelsen av noen små graveringer og innsetting av små verktøy gjennom dem for å reparere skaden på menisken eller fjerne gratis kropper. Dette er vanligvis en poliklinisk prosedyre som krever seks til åtte uker med gjenopprettingstid.

Hvis lesjonen er mer alvorlig, eller hvis du regelmessig sender kneet til et sterkt stress, kan det hende at en mer invasiv prosedyre må reparere et tåret ligament. Dette innebærer vanligvis å ta en sene fra de bakre musklene i låret eller fra et annet område og sy dem på det revet ligamentet for å gjenopprette sin funksjon. Etter en prosedyre som dette, må du kanskje bruke krykker i en eller to uker for å holde kneetrykket. Det kan være nødvendig opptil ett år å fullstendig gjenopprette.

Etter en hvilken som helst slags kneprosedyre, vil legen sannsynligvis anbefale deg å følge et fysioterapi-program for å gjenoppbygge musklene dine og forbedre styrken.

Hva er perspektivet?

L’IDK kan være en smertefull tilstand som begrenser din evne til å flytte og utføre enkle daglige aktiviteter, for eksempel shopping, hagearbeid, husarbeid og til og med gå eller klatring trapper. Flere ting kan forårsake idks, så det er best å kontakte legen din for eventuelle knærproblemer pågår. Hvis du møter det på forhånd, kan du unngå noen form for kirurgisk behandling.