Hypothyroidisme: En veiledning for kvinner til fruktbarhet og graviditet

Del på Pinterest

En 2012-studie iJournal of Applied and Basic Medical Research Han oppdaget at fra 2 til 4% av kvinnene i fruktbar alder har lave skjoldbruskhormonnivåer. Dette betyr at mange kvinner påvirkes av fruktbarhetsproblemer forårsaket av # 8217; hypothyroidism. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du har lave nivåer av skjoldbruskhormon kan resultere i risiko før, under og etter fødsel.

Pre-graviditet

L’hypothyroidisme og lave skjoldbruskhormonnivåer kan påvirke mange forskjellige aspekter av menstruasjon og # 8217; eggløsning. Har lave nivåer av tyroksin, eller T4, eller skjoldbruskfrigjøringshormon (TRH) høye fører til høye prolaktinnivåer. Dette kan føre til frigjøring av et hvilket som helst egg under eggløsningen eller en uregelmessig frigjøring av egg og unnfangelsesproblemer.

L’hypothyroidisme kan også forårsake en andre halvdel forkortet i menstruasjonssyklusen. Dette kan ikke tillate et nok tid befruktet egg å holde seg til livmoren. Det kan også forårsake lav basal kroppstemperatur, høy skjoldbrusk peroksidase antistoffer (TPO) og ovariecyster, som kan føre til avbrudd av graviditet eller alle imponerbarhet for å bli gravid.

Du burde ha din Skjoldbruskstimulerende hormon (TSH) Og T4 nivåer overvåket før du starter en graviditet. Dette gjelder spesielt hvis du allerede har lave nivåer av skjoldbruskhormoner, eller du hadde en spontan abort. Høye risikofaktorer inkluderer en familiehistorie av skjoldbruskkjertelproblemer eller annen autoimmun sykdom. Adressering av hypothyroid symptomer i de første fasene av graviditetsplanlegging tillater for tidlig behandling. Dette kan føre til et mer positivt resultat.

Svangerskap

Symptomer på’hypothyroidism ligner på de første symptomene på graviditet. Hypothyroid symptomene ALLE’Begynnelsen av graviditeten inkluderer:

 • ekstrem tretthet
 • vektøkning
 • Følsomhet for lave temperaturer
 • muskel kramper
 • Konsentrasjonsproblemer

Behandlingen av’Gravid hypothyroidisme er generelt den samme som før unnfangelsen. Det er imidlertid viktig å informere legen din så snart du blir gravid, slik at du kan få tilstrekkelig behandling og kan justeres om nødvendig. Legen din vil sjekke verdiene til TSH laboratoriet hver XNUMX-XNUMX uker for å sikre at hormonene dine er i riktig intervall. Din skjoldbruskhormonskrav øker under graviditet for å støtte deg selv og barnet. Det er også viktig å merke seg at ditt prenatale vitamin inneholder jern og kalsium, som kan blokkere måten kroppen bruker erstatningsterapi på [8217; skjoldbruskhormon. Du kan unngå dette problemet ved å ta erstatningsmedisinen til skjoldbruskkjertelen og det prenatale vitaminet i en avstand på fire eller fem timer.

Legen din må være spesielt oppmerksom på å behandle hypothyroidismen din under graviditeten. Hvis ikke tilstrekkelig kontrollert, kan det forårsake:

 • Maternal anemi
 • Økt mors blodtrykk
 • Spontan abort eller natimortalitet
 • Lav vekt ved fødselen av det nyfødte
 • for tidlig fødsel

Ukontrollert symptomer kan også påvirke veksten og utviklingen av barnets hjerne.

Post-graviditet

Etter levering er postpartum skjoldbruskbetennelse vanlig. Kvinner med autoimmun skjoldbrusk sykdom utvikler denne komplikasjonen oftere. Postpartum thyroiditt begynner vanligvis i de tre første til seks måneder etter fødselen. Denne tilstanden har vart i flere uker til måneder. Noen av symptomene kan være vanskelig å skille fra vanskelighetene forbundet med å bli en ny forelder.

Symptomene på postpartum-skjoldbruskbetennelse kan manifestere seg i to faser:

 • I første fase kan symptomene dine virke hypertyreose. For eksempel kan du være nervøs, irritabel, ha en pounding hjerterytme, plutselig vekttap, varmeproblemer, tretthet eller problemer med å sove.
 • I andre fase, symptomene på # 8217; hypothyroidismen returnerer. Du kan ikke ha energi, problemer med kaldt, forstoppelse, tørr hud, smerte og smerter og problemer å tenke klart.

Det er ingen to like kvinner på den måten postpartum-skjoldbruskbetennelsen slår på deg. En høyere risiko for postpartum skjoldbruskkjertel forekommer hos kvinner med høye TPO-antistoffer Alle «8217; begynnelsen av graviditeten. Dette skyldes et svekket immunforsvar.

L’hypothyroidisme kan også påvirke melkeproduksjonen, men med riktig hormonbehandling, løser dette problemet ofte.

Ta bort

Du bør snakke med legen din hvis du prøver å bli gravid og du har den underliggende skjoldbruskkjertelen eller autoimmun sykdommen eller tidligere komplikasjoner av graviditet. Legen din kan bestille passende tester og utvikle en sunn graviditetsplan. Først kan du forberede deg selv, desto større er sjansene for et positivt resultat. Og undervurder ikke betydningen av å gjøre fysisk trening regelmessig, spise sunt og redusere stressnivået.