Årsaker Dell & # 039; astma: Vanlige årsaker til astma

Årsakene til astma

L’astma er en kronisk sykdom som påvirker luftveiene i lungene. Det er ingen eneste årsak til astma. Imidlertid mener eksperter at en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer kan føre til tilstanden eller i det minste gjøre en person som er følsom for astmaens utløsende faktorer. Andre faktorer kan inkludere:

 • Familiehistorie, selv om ingen & # 8220 ble funnet; Gene Dell’Astma & # 8221; spesifikk
 • Spedbarnsvirkinfeksjoner, for eksempel respiratoriske infeksjoner
 • Tidlig eksponering for allergener
 • Lav hygiene

For å lære mer: Hva vil du vite om # 8217; astma? »

Men ingen vet virkelig hvorfor noen mennesker lider av astma og andre. Allergier er ofte forbundet med astma, men ikke alle mennesker med allergi lider av astma. Selv om årsakene til «astma ikke er kjent, har legene identifisert hovedårsakene til symptomene på astmaen.

Sekund Verdens Helseorganisasjon (WHO), ASTHMA påvirker ca 235 millioner mennesker rundt om i verden. Selv om astmaet er hersket og i utviklede land og i utviklingen av utviklingen, sier OMS at minst 8217; 80% av dødsfallene knyttet til utviklingslandene. Dette skyldes kanskje en kombinasjon av mangel på bevissthet og mangel på tilgang til behandlinger.

Betennelse

Hvis du lider av astma, er luftveisbelegget betent (hovent). Denne betennelsen gjør luftveiene spesielt følsomme for irriterende og utløsende faktorer i astma. L’betennelse kan også begrense luftveiene og gjøre passasjen av luften gjennom luftveien vanskelig. Som et resultat vil du finne det vanskelig å puste og puste ut.

Luftveisbegrensning

Når luftveiene oppfyller visse utløsende faktorer i astma, musklene rundt luftveien stiven. Dette betyr at passasjerene til # 8217; luft de blir til og med strammet og gir deg en følelse av spenning til brystet, som om et tau var tett rundt det. Slimet kan bosette seg i de begrensede luftveiene, noe som forårsaker større respiratoriske vanskeligheter.

Forårsaker Dell’astma

De utløsende faktorene som forårsaker betennelse og innsnevring av luftveien kan variere avhengig av folket. Når luftveiene kommer i kontakt med en av de mange utløsende faktorene i astma, er de betent, smal og fyll opp med slim. Luftveibelegget kan hovne, forårsaker luftveis krymping.

De astmautløsende faktorene inkluderer:

 • pollen
 • Pulvermider eller kakerlakker
 • peiser
 • Kjæledyr hår eller hår
 • Tidsendringer, spesielt kald luft
 • Åndedrettsinfeksjoner som forkjølelse
 • tobakk røyk
 • Stress og sterke følelser
 • Hormonelle svingninger
 • Trening og fysisk aktivitet (astma indusert av # 8217; trening)
 • Allergisk reaksjon på visse matvarer, som egg, valnøtter og melk
 • Solphites og mat konserveringsmidler
 • Magebrennende eller sur refluks
 • Noen stoffer, som Beta Blockers, Aspirin (Bayer) og Ibuprofen (Advil, Motrin)
 • Lav kvalitet på # 8217; luft med høyt innhold av nitrogenoksid, ozon og svovelanhydrid
 • Kjemikalier og parfymer

Avhengig av astmaens alvorlighetsgrad, kan du manifestere symptomene på en kontinuerlig basis (kronisk) eller bare når kroppen din samhandler med utløsere. Symptomene har også en tendens til å bli verre om natten.

Tilleggsinformasjon: Vanlige årsaker til astma og hvordan du unngår dem »

Astma og allergier

Allergier har lenge vært mistenkt som en mulig årsak til astma. I disse tilfellene er tilstanden definert allergisk astma. De tingene du er allergisk kan utløse symptomene på # 8217; allergisk astma. For eksempel, hvis du lider av sesongbaserte allergier til Pollens, kan du også manifestere symptomer på astma i denne perioden.

Det ser ut til å være en sammenheng mellom astma og en eksisterende risiko for å være allergisk mot flere stoffer (Atopi). I følge University of Illinois, Mellom 20 og 40 prosent av mennesker lider av atopi. Det er imidlertid ikke klart hvor mange utvikler astmaen.

Test for astma

L’astma er diagnostisert med en fysisk undersøkelse og tester som måler lungefunksjonen. To lungefunksjonstester som brukes til å oppdage astma, er toppstrømmen og spirometriske testene.

En Peak-strømningstest fungerer med en måler som måler pusten, og resultatene overvåkes for en bestemt tidsperiode. L’astma kan mistenkes hvis toppstrømavlesninger er lave.

En spirometrisk test måler også pusten din, men annerledes. Denne testen bidrar til å anslå hvor mange problemer du må puste. Dette gjøres dypt og så å se hvor fort du kan puste ut.

Hvis du mistenker L’allergisk astma, kan du også bli testet for allergi. L’Blodundersøkelse er vanlig med matallergi. For de fleste andre allergier gir hudtester imidlertid flere nøyaktige resultater. Virker ved å straffe huden og sette inn en liten mengde av et mistenkelig stoff. Etter noen minutter, vil legen verifisere om huden din reagerer. En positiv reaksjon ser ut som en stor rød innvirkning.

Outlook

L’Astma fortsetter å representere et alvorlig problem for folkehelsen, særlig blant barn. Selv om dødsfall ikke er sjeldne i å utvikle nasjoner, har resultatet en tendens til å være mye mer positivt i utviklede land hvor ressurser og tidlig diagnose er rikelig.

Etter en diagnose av astma, vil målet ditt være å holde tilstanden din og bidra til å forhindre astmaanfall. Selv om det ikke nødvendigvis er dødelig, kan astmaangrepene føre til sykehusinnleggelse for alvorlige symptomer.