4 trinn for styringen av en COPD-forverring

Hvis du lenge har vært hyggelige med kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL), kan du ha hatt forverringer eller plutselig rehabilitering av respiratoriske symptomer. Symptomene på mangel på pust, hoste og hissende åndedrag er indikasjoner på COPD-forverring. Uten en rask og nøyaktig behandling kan disse symptomene gjøre det nødvendig å se etter en nødsituasjon.

KOL-raketter kan være skummelt og ubehagelig, men deres effekter går utover angrepet. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at flere forverringer du vil oppleve, flere opptak du trenger.

Lære å forebygge og administrere rehabilitasjoner kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert på de første tegnene på et angrep, være sunnere og unngå presserende reise fra legen din.

Tegn på en KOL-samling

Under en COPD-forverring, endres funksjonene til luftveiene og lungene raskt og drastisk. Du kan plutselig føle seg mer slim som hindrer bronkiene, eller musklene rundt luftveiene kan krympe betydelig, forstyrre lufttilførselen;.

Symptomene på en COPD-forverring er:

  • Mangel på pusten eller kortpustethet. Eller du føler at du ikke kunne puste dypt eller pusten.
  • Økte hostangrep. Hosten hjelper til med å frigjøre lungene og luftveiene fra blokker og irriterende stoffer.
  • Hissing pusten. Føl deg en hiss eller fløyte når du puster betyr at luften blir tvunget gjennom en tettest passasje.
  • Mucus økning. Du kan begynne å hoste mer slim og kunne være en annen farge enn vanlig.
  • Tretthet eller søvnproblemer. Søvnforstyrrelser eller utmattelse kan indikere at mindre oksygen kommer til lungene og gjennom kroppen.
  • Kognitiv forfall. Forvirring, behandling av langsom tanke, depresjon eller minne tom kan bety at hjernen ikke mottar nok oksygen.

Ikke vent å se om din KOL Symptomer Optimaliser. Hvis du sliter med å puste og symptomene dine forverres, må du for at det er foregående.

4 trinn for å administrere Copco Exacerbation

Når en COPD-forverring oppstår, er det første å gjennomgå D & # 8217-planen; KOL-handlingen du har opprettet med legen din. Sannsynligvis Outlina-aksjer, doser eller spesifikke stoffer rundt disse trinnene for å håndtere en forverring.

1. Bruk en rask handlingsinhalator

Rednings- eller redningsinhalatorer arbeider ved å sende en kraftig medisinsk flyt direkte til de begrensede lungene. En inhalator bør hjelpe deg med å raskt slappe av luftveisvev, og hjelper deg med å puste litt og mer enkelt.

Kortsiktige bronkodilatorer D’Action er antikolinerge og beta2-agonister. De vil jobbe mer effektivt hvis du bruker dem med en spacer eller en nebulisator.

2. Ta orale kortikosteroider for å redusere betennelse

Kortikosteroider reduserer hevelse og kan bidra til å forstørre luftveiene for å få mer luft inn og ut av lungene. Hvis du ikke allerede inkluderer dem i behandlingsplanen din, kan legen din foreskrive kortikosteroider i en uke eller mer etter en re-utnyttelse for å holde betennelsen under kontroll.

3. Bruk en oksygencylinder for å få mer oksygen i kroppen

Hvis du bruker ekstra oksygen hjemme, kan du dra nytte av forsyningen under en forverring. Det er bedre å følge planen D’handling av COPD designet av legen og prøve å slappe av for å kontrollere pusten mens du puster oksygen.

4. Bytte til en mekanisk inngrep

I enkelte situasjoner, reder rusmidler, antiinflammatoriske steroider og L’oksygenbehandling viser ikke symptomene på forverring til en håndterlig tilstand.

I dette tilfellet kan det hende du trenger en bil som hjelper deg med å puste gjennom en prosess kjent som en mekanisk inngrep.

Hvis du merker at hjemmebehandling ikke gir deg lettelse, er det bedre å be om hjelp. Ring A’ambulanse eller spør en elsket å ringe deg. Når du ankommer på sykehuset, kan du trenge en intravenøs bronkodilator som teofyllin for å holde symptomene dine under kontroll.

Du kan også trenge et drypp for å rehydrere kroppen din, så vel som antibiotika for å forhindre åndedrettsinfeksjoner som lungebetennelse.

Det er viktig å snakke med beredskapsdirektoratet for å ta når en uventet situasjon oppstår Utløser symptomene dine.

Heldigvis henter de fleste puster etter å ha vedtatt tiltak for å inneholde symptomer.

Under en episode, prøv å holde seg rolig for å minimere symptomene. Men hvis du føler deg overveldet, be om hjelp.

NewLifeoutLook Målet er å styrke folk som lever med kronisk psykisk helse og fysisk helse, og oppfordrer dem til å omfavne et positivt perspektiv til tross for deres omstendigheter. Deres artikler er fulle av praktiske råd fra folk som har direkte erfaring med KOL.