4 første symptomer på KOL

Du kan ha Copco?

Du kan finne mer enn 11 millioner Amerikanerne har blitt diagnostisert med kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL), ifølge American Lung Association. En annen 12-24 millioner kan ha tilstanden uten å innse det. Du kan være en av dem? Det er ikke alltid lett å si. Noen av symptomene på KOL er lik de andre forholdene. Når symptomene manifesterer seg for første gang, ignorerer noen mennesker dem, og tenker at de er knyttet til noe mindre alvorlig. I følge Mayo Clinic, KOL Symptomer vises ikke før en betydelig lungeskade har oppstått.

Slik bestemmer du om det kommer til KOL?

Nåværende eller tidligere røykere eller folk som har hatt en «8217; hyppig eksponering for andre irriterende stoffer er i fare for å utvikle KOL. Disse irriterende kan inkludere:

  • Passiv røyk
  • forurensning av luften; luft
  • Røyk på arbeidsplassen
  • sagflis eller andre aerosolpartikler

Legen din vil gi deg en fysisk undersøkelse og ordren; test For å avgjøre om du har COPD.

Test inkluderer pulmonale funksjonstester for å måle pusten.

Test kan også hjelpe deg med å ekskludere andre forhold. Bare en lege kan diagnostisere KOL, men det er noen symptomer på tidlig KOL for å holde D & # 8217;.

Vær oppmerksom på symptomene

De fleste med KOL utvikler symptomer som induserer dem til å sette avtaler for å se sine leger. Alvorlighetsgraden av symptomene avhenger av mengden av lungeskader du har. Du kan imidlertid ha lungeskade uten å ha noen symptomer. Snakk med legen din hvis du viser ett av følgende symptomer.

1. Hoste

Et av de første tegn på KOL er vanligvis en kronisk eller langvarig hoste. Hosten bidrar til å beskytte luftveiene mot irritanter inhalert som sigarettrøyk.

Det bidrar også til å fjerne katarrene (slim) fra luftveiene. Selv om lungene normalt reagerer alle’irritasjon, er en kronisk hosting en indikasjon på at lungene ikke fungerer normalt.

2. Mucus økning

I KOL-kappen går hosten vanligvis hånd i hånd med et andre innledende symptom: produksjonen av en stor mengde slim eller slim. Lungene produserer slim for å felle eller holde innåndet irriterende vekk. Tobaksrøyk og andre irriterende stoffer kan føre til produksjon på opptil tre ganger den normale mengden slim.

3. Pust

Mangel på pusten eller følelsesfølelse er når lungene gjør en større innsats enn vanlig for å flytte luften innvendig og utvendig. I utgangspunktet, L’problemer kan bare forekomme med større fysisk aktivitet, for eksempel å gjøre sport eller gå oppoverbakke.

4. Utmattelse

Tretthet, eller tretthet, er et annet vanlig symptom hos mennesker med KOL. Du kan oppdage deg å trette lettere enn du gjorde i det siste.

Et tap av energi eller motstand kan også forekomme. Hvis du føler deg mer sliten enn vanlig, snakk med legen din for å avgjøre om det er resultatet av COPD.

Få mer informasjon

Det er ingen kur mot KOL, men for mange kan det bli behandlet effektivt. Tidlig diagnose og rettidig behandling er grunnleggende for å hjelpe kontrollsymptomer. Hvis du har disse symptomene, spesielt hvis du er en tidligere røyker eller en nåværende røyker, ikke forsink: kontakt legen din.