Lyme sykdom: symptomer, behandling og forebygging

COS’er Lyme’s sykdom?

Lyme’s sykdom er en smittsom sykdom forårsaket av bakterier Borrelia Burgdorferi. B. Burgdorferi overfører til mannen gjennom bitt av en mynte infisert med svarte ben eller hjort. Mynten er smittet etter å ha næret hjort, fugler eller infiserte mus.

En mynte må være tilstede på huden i minst 36 timer for å overføre infeksjonen. Mange med Lyme sykdom har ikke noe minne om en tick punktering.

Lyme’s sykdom har blitt anerkjent for første gang i gamle Lyme, i Connecticut, i 1975. Det er sykdommen som overføres fra de vanligste flått i Europa og USA.

Folk som bor eller tilbringer tid i boschiveområder som er kjent for overføring av sykdommen, er mer sannsynlig å kontrakt denne sykdommen. Personer med kjæledyr som besøker skogkledde områder har også større risiko for å kontraherende Lyme’s sykdom.

Symptomer på Lyme’s Disease

Personer med Lyme sykdom kan reagere annerledes, og symptomene kan variere i alvorlighetsgrad.

Selv om Lyme’s sykdom vanligvis er delt inn i tre faser: tidlig lokalisert, dukket opp tidlig og spredt sent & # 8211; Symptomene kan overlappe. Noen mennesker vil også presentere seg på et senere stadium av sykdommen uten å ha symptomene på den forrige sykdommen.

Dette er noen av de vanligste symptomene på Lyme’s sykdom:

Kontakt legen din umiddelbart hvis du har en av disse symptomene.

Finn ut mer om symptomene på Lyme’s sykdom.

Symptomer på Lyme sykdom hos barn

Barn opplever generelt de samme symptomene på voksen Lyme sykdom.

Vanligvis eksperimentere:

 • utmattelse
 • Felles og muskelsmerter
 • feber
 • Andre influensalignende symptomer

Disse symptomene kan manifestere umiddelbart etter infeksjonen eller månedene eller årene senere.

Barnet ditt kunne ha Lyme sykdom og ikke har l’BUEs øyeutslett. Ifølge en for tidlig studie, Resultatene viste at om barna hadde en’hudutslett.

Behandling av Lymes sykdom

Lyme sykdom er behandlet i beste fall i de tidlige stadiene. Forgjengelig lokalisert sykdomsbehandling er en enkel syklus på 10-14 dager med orale antibiotika for å eliminere infeksjonen.

Legemidlene som brukes til å behandle Lyme sykdom inkluderer:

 • doxycyklin, amoksicillin eller cefuroxima, som er første linje behandlinger hos voksne og barn
 • cefuroxima og amoksicillin, som brukes til å behandle kvinner amming eller amming

Antibiotika intravenøst ​​(iv) De brukes til noen former for Lyme sykdom, inkludert de med hjertesykdommer eller Sentralnervesystemet (SNC) involvering.

Etter å ha forbedret og avsluttet behandlingsforløpet, passerer helsepersonell generelt til et muntlig regime. Den komplette behandlingssyklusen tar vanligvis 14-28 dager.

Lyme artritt, Et avansert symptom på Lyme sykdom som kan forekomme hos noen mennesker, behandles med orale antibiotika i 28 dager.

Lyme sykdom

Hvis du behandles for Lyme sykdom med antibiotika, men fortsett å demonstrere symptomer, snakker vi om Lyme’s Post-Disease Syndrome eller Post-behandling Lyme Disease Syndrome.

Om lag 10-20% av mennesker med Lyme sykdom lider av dette syndromet, andre a 2016 Artikkel Publisert i New England Journal of Medicine. Årsaken er ukjent.

Lyme’s Post-Disease Syndrome kan påvirke mobilitet og kognitive ferdigheter. Behandlingen fokuserer hovedsakelig på # 8217; lindre smerte og ubehag. De fleste gjenoppretter, men kan være nødvendig måneder eller år.

Få en bedre forståelse av Lyme’s Post-Disease Syndrome.

Post-lyme sykdom symptomer

Symptomene på post Lyme Syndrome ligner de som forekommer i de foregående fasene.

Disse symptomene kan inkludere:

 • utmattelse
 • søvnforstyrrelser
 • Ledd eller vondt muskler
 • smerte eller hevelse til store ledd, som din knær, skuldre, eller albuer
 • Vanskeligheter med konsentrasjon og kortsiktige minneproblemer
 • Språkproblemer

Lyme’s sykdom er smittsom?

Det er ingen bevis på at Lyme’s sykdom er smittsom blant mennesker. Videre, ifølge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Gravide kvinner kan ikke overføre sykdom til fosteret gjennom morsmelk.

Lyme sykdom er en infeksjon på 8217; forårsaket av bakterier som overføres av templene i de svarte benene. Disse bakteriene finnes i kroppsvæsker, men det er ingen bevis på at Lyme-sykdommen kan overføres til en annen person gjennom nysing, hoste eller kyss.

Videre er det ingen bevis på at Lyme sykdom kan sendes seksuelt eller overføres gjennom blodtransfusjon.

Ytterligere informasjon om det faktum at Lyme sykdom er smittsom.

Faser av Lyme’s sykdom

Lyme sykdom kan forekomme i tre faser:

 • Forgjengelig plassert
 • snart utbredt
 • Tardiv spredt

Symptomene du opplever, vil avhenge av stadion hvor sykdommen er.

Progresjonen av Lyme sykdom kan variere fra individ til individ. Noen mennesker som l, de krysser ikke alle tre faser.

Fase 1: For tidlig lokalisert sykdom

Symptomene på Lyme sykdom starter vanligvis 1-2 uker etter tick punkteringen. Et av de første tegn på sykdommen er en’Bue’s Eye Rash.

L’utslett oppstår på Mint Puncture-siden, vanligvis, men ikke alltid, som et sentralt rødt sted omgitt av en lett flod med A’oversvømmet område på kanten. Det kan være varmt til berøring, men det er ikke smertefullt og ikke prumer. Dette utslett vil gradvis finne ut i de fleste.

Det formelle navnet på dette utslett er migrerende erytem. Det sies at migrerende erytem er karakteristisk for Lyme’s sykdom. Imidlertid har mange mennesker ikke dette symptomet.

Noen mennesker har en utslett Det er fast rødt, mens folk med mørk hud kan ha en hudutslett som husker en blåmerke.

L’utslett kan manifestere seg med eller uten systemiske influensalignende symptomer eller lignende symptomer.

Andre symptomer som vanligvis observeres på dette stadiet av Lyme sykdom inkluderer:

Trinn 2: Lyme sykdom spredt tidlig

Tidlig spredt Lyme sykdom Flere uker oppstår eller måneder etter punkteringen av mynten.

Du vil ha en generell følelse av ubehag og kan dukke opp en og # 8217; utslett i andre områder enn Mint Puncture.

Denne sykdomsstadiet er preget hovedsakelig av systemiske infeksjonstester, noe som betyr at 8217; infeksjon har spredt seg gjennom hele kroppen, inkludert andre organer.

Symptomene kan omfatte:

Fase 1 og 2 symptomer kan overlappe.

Trinn 3: Lyme sykdom spredt sent

Lyme Lyme sykdom oppstår når infeksjonen ikke ble behandlet i faser 1 og 2. Fase 3 kan oppstå måneder eller år etter krysspunkteringen.

Denne fasen er preget av:

 • leddgikt av en eller flere store ledd
 • Hjerneforstyrrelser, for eksempel encefalopati, som kan forårsake kortsiktig minne tap, konsentrasjonsvansker, mental nebuless, Problemer med påfølgende samtaler og søvnforstyrrelser
 • Nummenhet av armer, ben, hender eller føtter

Diagnose av Lyme’s sykdom

Diagnosen Lyme’s sykdom begynner med en revisjon av din kliniske historie, som inkluderer søket etter merking av tick bitt eller bosted i en Endemisk område.

Legen din vil også utføre en fysisk undersøkelse Å søke etter tilstedeværelsen av A’utslett eller andre karakteristiske symptomer på Lyme sykdom.

Testen under tidlig lokalisert infeksjon anbefales ikke.

Blodprøver er mer pålitelige få uker etter den første infeksjonen, når det er antistoffer. Legen din kan bestille følgende tester:

 • Immunosorbent test bundet alt’enzyme (ELISA) Det brukes til å oppdage antistoffer mot b. burgdorferi.
 • Western blot Det brukes til å bekrefte en positiv ELISA-test. Kontroller tilstedeværelsen av antistoffer mot bestemte proteiner av b. burgdorferi.
 • Polymerase kjedereaksjon (PCR) Det brukes til å evaluere folk med vedvarende Lyme artritt eller symptomer på nervesystemet. Det utføres på felles væske eller Cerebrospinal væske (CSF). PCR-testen på CSF for diagnosen Lyme sykdom anbefales ikke rutine på grunn av lav følsomhet. En negativ test utelukker ikke diagnosen. Tvert imot vil de fleste ha positive PCR-resultater i fellesvæsken hvis testet før antibiotikabehandling.

Forebygging av Lyme’s sykdom

Forebygging av Lyme sykdom innebærer hovedsakelig å redusere risikoen for å lide en myntepunktur.

Fortsett som følger for å forhindre kryssbit:

 • Ha på seg lange bukser og langermet skjorter når du er alle / nr. 8217; friluft.
 • Gjør hagen din fiendtlig mot boschiveområdene, og hold underveksten på et minimum og sette trebunker i områder med mye sol.
 • Bruk et insektmiddel. En med 10% av DEET vil beskytte deg i ca 2 timer. Ikke bruk mer DEET som kreves for tiden du vil være ute og ikke bruke den på hendene på små barn eller på ansiktet av barn under 2 måneder.
 • L’Eucalyptus sitronolje gir samme beskyttelse som DEET hvis den brukes i lignende konsentrasjoner. Bør ikke brukes på barn under 3 år.
 • Vær forsiktig. Sjekk barna, kjæledyr og deg selv for flått. Hvis du har hatt Lyme’s sykdom, ikke ta for gitt for ikke å bli smittet igjen. Du kan inngå Lyme’s sykdom mer enn en gang.
 • Fjern flått med en Tweezer. Påfør pinsett i nærheten av hodet eller munnen munnen og trekk forsiktig. Kontroller at alle kontroller deler er fjernet.

Kontakt legen din hvis og når en mynte biter deg eller dine kjære.

Mer informasjon om hvordan du hindrer Lyme sykdom når en mynte biter deg.

Årsaker til Lyme’s sykdom

Lyme sykdom er forårsaket av bakterien Borrelia Burgdorferi (og sjelden, Borrelia Mayonii).

B. burgdorferi er overført til folk gjennom bitt av en mynte infisert med svarte ben, også kjent som mint av hjorten.

Ifølge CDC sender Black-legged Mynt Lyme Sykdom i Nordøst-USA, Medium-Atlantic og Central-Netherlands. De vestlige svarte benene overfører sykdommen på Stillehavskysten i USA.

Overføring av Lyme sykdom

Bakterien B Ticks B. burgdorferi kan holde seg til noen del av kroppen. De er mer vanlig funnet i områder av kroppen som er vanskelig å se, for eksempel hodebunnen, armhulene og det inguinalområdet.

Den infiserte mynten må være festet til kroppen din i minst 36 timer for å overføre bakterien.

De fleste med Lyme sykdom ble bitt av umodne flått, kalt nymfer. Disse små merkene er svært vanskelig å se. De spiser i løpet av våren og # 8217; sommer. Selv voksne flått bærer bakterier, men de er lettere å se og kan fjernes før de overføres den.

Det er ingen bevis på at Lyme sykdom kan overføres gjennom luften, mat eller vann;. Det er ingen tegn som kan sendes blant folk som berører, kysser eller har sex.

Lev med Lyme’s Disease

Etter å ha blitt behandlet for Lyme sykdom med antibiotika, kan uker være nødvendig eller måneder før alle symptomene forsvinner.

Du kan kjøre disse trinnene for å markedsføre din helbredelse:

Prøv merket for Lyme’s sykdom

Noen kommersielle laboratorier vil teste Lyme Disease Ticks.

Selv om du kanskje vil teste et merke når du biter, anbefaler ikke (CDC) testen av følgende grunner:

 • Handelslaboratoriene som tilbyr kryssprøver, er ikke pålagt å ha de samme strenge kvalitetsstyringsstandarder for de for kliniske diagnostiske laboratorier.
 • Hvis kontrollmerket er positiv for en patogen organisme, betyr det ikke nødvendigvis at du har Lyme’s sykdom.
 • Et negativt resultat kan indusere deg til å anta ikke å bli smittet. Du har kanskje blitt bitt og smittet med et annet merke.
 • Hvis du har blitt smittet med Lyme’s sykdom, vil du sannsynligvis begynne å vise symptomene før du får resultatene av Tick Tests, og du bør ikke vente på å starte behandlingen.