Kronisk Lyme sykdom (vedvarende): Symptomer og diagnose

COS’er den kroniske Lyme-sykdommen?

Kronisk Lyme sykdom oppstår når en person som behandles med antibiotikabehandling for sykdommen, fortsetter å manifestere symptomene. Tilstanden er også angitt som Lyme’s Post-Disease Syndrome eller Lyme Disease Post-behandlingssyndrom.

Sekund New England Journal of Medicine, Om lag 10-20% av personer behandlet med anbefalte antibiotika vil presentere symptomer på sykdom som vedvarer etter å ha fullført behandling. Disse symptomene kan omfatte tretthet, ledd eller muskelsmerter og kognitiv dysfunksjon. Kan vare opptil seks måneder eller mer. Disse symptomene kan forstyrre normale aktiviteter til en person og kan derfor forårsake følelsesmessig ubehag. Imidlertid blir symptomene på de fleste etter seks måneder i året.

Årsaken er ikke kjent for hvilke noen mennesker utvikler Lyme’s Disces Syndrome etter behandling og andre. Dessuten er det ikke klart hvilke kronisk symptomer som forårsaker nøyaktig. I følge Columbia University Medical Center, Legene bør håndtere individuelt grunnlag. De spesifikke symptomene på en person og medisinsk historie, så vel som den nyeste forskningen, bør brukes til å drive behandling.

Årsaker til etterbehandling Lyme Disease Syndrome

Lyme sykdom er en’bakteriell infeksjon forårsaket av bakterie Borrelia burgdorferi. Du kan bli smittet hvis du biter fra en mynte som bærer bakterier. Vanligvis sprer svart ben og hjort ticks denne sykdommen. Disse flått samler bakterier når de biter syke mus eller fugler. Lyme sykdom kalles også borreliose, eller hvis symptomene er nevrologiske, Bannwarth syndrom.

De fleste med Lyme sykdom er vellykket behandlet med en antibiotika syklus. Personer med Lyme sykdom har generelt en rask og fullstendig gjenoppretting.

Eksperter De er ikke klare om hvorfor noen mennesker ikke tar helt etter behandling. Noen eksperter mener at symptomene skyldes vedvarende bakterier som ikke er blitt ødelagt av antibiotika, selv om det ikke er noe bevis for å støtte denne konklusjonen. Andre tror at sykdommen skader immunforsvaret og vevet. Ditt skadede immunsystem fortsetter å svare på infeksjonen selv etter at bakteriene har blitt ødelagt, forårsaker symptomer.

Risikofaktorer for Lyme Syndrom på etter behandling

Du har størst risiko for Lyme Syndrom til etterbehandling hvis du er smittet med en syk munn. Hvis infeksjonen går til kronisk stadion, kan symptomene fortsette i uker, måneder eller til og med år etter den første markpunkturen.

Du kan også ha større risiko for disse langsiktige symptomene hvis du ikke behandles med anbefalte antibiotika. Men selv folk som mottar antibiotika terapi er i fare. Fordi årsaken til Lyme-Syndrom til etterbehandling er ukjent, er det ikke en måte å avgjøre om det går videre til kronisk scenen.

Symptomer på etterbehandling Lyme Disease Syndrome

Generelt, symptomene på etterbehandling Lyme Disease Syndrome ligner de som forekommer i de foregående fasene. Folk med vedvarende symptomer opplever ofte vedvarende episoder av:

 • utmattelse
 • Søvn agitated
 • smerte
 • Ledd eller vondt muskler
 • smerte eller hevelse til knær, skuldre, albuer og andre store ledd
 • Redusert kortsiktig minne eller konsentrasjonskapasitet
 • Språkproblemer

Komplikasjoner av Lyme Syndrom på etter behandling

Å leve med vedvarende symptomer på Lyme sykdom etter behandling kan påvirke mobilitet og kognitive ferdigheter. Det kan også forårsake ekstreme endringer i livsstilen og følelsesmessig stress.

Noen som opplever langsiktige svekkende symptomer, kan være villige til å prøve ikke-beviste alternative terapier. Snakk med legen din før du starter nye stoffer eller terapier. Selv om de kan bekrefte å tilby en kur, kan disse potensielle giftige rettsmidler forårsake ytterligere helseproblemer.

Diagnose av Lyme Syndrome etter behandling

Legen vil diagnostisere Lyme sykdom ved hjelp av en blodprøve som styrer nivået av antistoffer mot bakterier som forårsaker sykdommen. ELISA-testen (Enzima-koblet immunosorbentanalyse) er den vanligste for Lyme’s sykdom. Western Blot Test, en annen test på antistoffer, kan brukes til å bekrefte ELISA-resultater. Disse testene kan utføres samtidig.

Selv om disse testene kan bekrefte infeksjonen, kan de ikke bestemme årsaken til vedvarende symptomer.

Avhengig av symptomene, kan legen anbefale å teste bestemte områder for å bestemme nivået på skade eller deler av kroppen som har blitt påvirket. Disse testene kan inkludere:

 • Et elektrokardiogram (EKG) eller et ekkokardiogram for å undersøke hjertefunksjonen
 • En lumbal punktering for å undersøke cerebrospinalvæsken (CSF)
 • En magnetisk resonans av hjernen for å observere nevrologiske forhold

Behandling av etterbehandling Lyme Disease Syndrome

Når diagnostisert på et tidlig stadium er standardbehandlingen for Lyme sykdom en syklus med orale antibiotika på to eller tre uker. Doxycyklin, L’Amoxicillin og Cefuroxima Axetil er de vanligste foreskrevne legemidlene. Avhengig av forholdene og symptomene, kan andre antibiotika eller intravenøs behandling (IV) være nødvendig.

Den nøyaktige årsaken til etterbehandling Lyme sykdomssyndrom er ikke kjent, deretter C’er noen debatt om riktig behandling. Noen eksperter hevder videreføring av antibiotikabehandling. Imidlertid er det bevis på at en slik langsiktig antibiotika-terapi ikke vil forbedre dine helbredelsesmuligheter. I følge Nasjonalt institutt for allergi og smittsomme sykdommer, Selv L’Langvarig bruk av disse stoffene kan forårsake komplikasjoner.

Behandling for etterbehandling Lyme Disease Syndrome er ofte fokusert på å redusere smerte og ubehag. Reseptbelagte eller counter smertestillende midler (OTC) kan brukes til å behandle leddsmerter. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) og intra-artikulære steroider kan brukes til å behandle problemer som felles hevelse.

Lev med etterbehandling Lyme Disease Syndrome

De fleste med Lyme Post-behandling syndrom helbreder fra vedvarende symptomer med tiden. Imidlertid kan måneder være nødvendig, og noen ganger før du føler deg helt bra. I følge Mayo Clinic, Et lite antall mennesker fortsetter å demonstrere symptomer, inkludert tretthet og muskelsmerter, til tross for behandling. Det er ikke klart hvorfor noen mennesker ikke helt gjenopptar.

Slik forhindrer du Lyme Disease Syndrome etter behandling

Selv om du kanskje ikke kan forhindre Lyme-Syndrom til etterbehandling, kan du ta forholdsregler for å unngå å komme i direkte kontakt med infiserte flått. Følgende praksis kan redusere sannsynligheten for å kontraherende Lyme sykdom og utvikle vedvarende symptomer.

Hindre L’Zecch-angrep

 • Når du går i skogkledde eller gresskledde områder hvor ticks lever, bruk et insektmiddel på klær og all eksponert hud.
 • Under utflukter, gå til midten av stiene for å unngå det høye gresset.
 • Endre klærne dine etter å ha gått eller gjort A’utflukt.
 • Når du sjekker tilstedeværelsen av flått, undersøk grundig huden og hodebunnen.
 • Sjekk kjæledyrene dine for flått.
 • Behandle klær og fottøy med permetrin, et insektmiddel som vil forbli aktivt gjennom forskjellige vasker.

Hvis en mynte du biter deg, kontakt legen din. Du bør holdes under observasjon i 30 dager for tegn på Lymes sykdom. Du bør også kjenne tegn på tidlig Lyme sykdom og se etter en rettidig behandling hvis du tror du er smittet. Tidlig antibiotisk intervensjon kan redusere risikoen for å utvikle kroniske symptomer.

Tegnene på tidlig Lyme sykdom kan manifestere seg fra 3 til 30 dager etter en bit av en infisert mynte. Søk etter:

 • A’rødt utslett, i form av et utvidet okseøye på Mint Puncture-siden
 • tretthet, kuldegysninger og generell følelse av sykdom
 • klø
 • hodepine
 • følelse av svimmelhet eller besvimelse
 • Muskuløs eller leddsmerter eller hevelse
 • Nakke stivhet
 • Svelgede lymfeknuter