Organisk og PSA: Hva er alternativene dine?

Beskrivelse

Psoriatisk leddgikt, eller PSA, forårsaker hevelse, stivhet og leddsmerter. Det er ingen kur for PSA, men Livsstilsendringer Og narkotika kan bidra til å håndtere symptomer.

Vanlige brukte stoffer er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), modifiserende antirumatiske legemidler sykdommen (DMARD) og biologiske stoffer.

Biologene er ikke nye, men nå tilbyr de mer avansert terapi enn noensinne. Ny retningslinjer Anbefal disse stoffene som en av de første linjebehandlingsalternativene for AP.

Hva er de biologiske?

Tradisjonelle stoffer består av syntetiske komponenter. De er laget av kjemikalier som ikke er i naturen.

Vanlige stoffer som folk kjenner og tillater, er opprettet i et laboratoriemiljø fra ikke-organiske materialer. L’aspirin, for eksempel, har blitt modellert på et stoff som finnes i pilbarken, men nå er laget med syntetiske materialer.

Den biologiske, D & # 8217, en annen del, består av biologiske komponenter. Forskere bruker hele celler, enzymer, antistoffer og andre elementer for å skape et stoff med en veldig spesifikk funksjon.

Det er sannsynlig at du allerede har blitt utsatt for medisinsk teknologi opprettet med komponenter som er tilstede i naturen. Hvis du noen gang har mottatt en vaksine eller blodtransfusjon, har du gjennomgått en medisinsk behandling som er opprettet på grunnlag av organiske materialer.

Fordi biologene er mer presise når de retter seg mot cellene og etterligner molekylene som naturlig finnes i kroppen, er de generelt mer effektive. De har også færre bivirkninger enn kjemikalierbaserte stoffer.

Hvordan biologene brukes til å behandle PSA?

L’betennelse forårsaker vanligvis hevelse, stivhet og leddsmerter som definerer AP. De organiske stoffene som brukes til å behandle AP-spesifikt til forskjellige baner i kroppen som skaper betennelse. Dette er forskjellig fra tradisjonelle stoffer, som retter seg mot mange passasjer i immunforsvaret.

Avhengig av symptomene og medisinske historien til Psoriasisartritt, kan legen anbefale en av de forskjellige biologiske stoffene for lettelse.

Hva er mine alternativer for å behandle Ptil med en biologisk?

Det er flere alternativer for å behandle Ptil med en biologisk. Disse stoffene kan grupperes av legen basert på hvordan de opptrer i forhold til immunsystemet.

TNF-alfa-hemmere

Faktor av alfa tumor nekrose (TNF-alfa) er et protein som fører til betennelsen. Personer med PSA har overdrevne mengder TNF-alfa på huden eller leddene.

Disse fem legemidlene er utformet for å blokkere dette proteinet:

  • Cimzia (Certilizumab Pegol)
  • Enbrel (Etanercept)
  • Humira (adalimumab)
  • Remicade (infliximab)
  • Simponi (Golimentab)

Lov som blokkerer den overdrevne veksten av hudceller og # 8217; betennelse som kan føre til skade på felles vev.

IL-12, IL-23 og IL-17-hemmere

Interleukin-12, Interleukin-17 og L’interleukin-23 er forskjellige proteiner assosiert med betennelsen. Fem organiske stoffer som for tiden er tilgjengelige, vil forstyrre aktiviteten eller med den tilsvarende reseptoren til disse proteinene.

Disse stoffene er utformet for å forhindre betennelse:

  • Stelara (Ustekinumab): IL-12/23
  • Cosentyx (Secuinumab): IL-17
  • TALTZ (IXEKIZUMAB): IL-17
  • Siliq (Brodalumab): IL-17
  • Tremfya (Guselkumab): IL-23

T-cellehemmere.

Hos personer som lider av leddgikt, er T-lymfocytter aktivert, eller T-celler, som kan føre til spredning av disse cellene. Noen mennesker med leddgikt vil faktisk utvikle et overskudd av T-celler.

Disse er immunceller, som vi alle trenger på. Men i store mengder produserer de kjemikalier som fører til skade på artikulasjon, smerte og hevelse.

Orencia (abatacept) er et stoff som påvirker T-lymfocytter. Orencia reduserer ikke antall T-celler, men stopper det kjemiske stoffet problemet som forårsaker symptomer ved å blokkere T-celleaktiveringen.

Jak Kinase Inhibitor

Xeljanz (tofacitinib) er et annet stoff som er godkjent for Ptil. Er en jak kinaseinhibitor, som refererer til et lite molekyl som blokkerer en bane involvert i inflammatorisk respons av immunsystemet.

Dette stoffet er ikke teknisk en biologisk, men legen kunne snakke med deg. Er ofte gruppert sammen med organisk i diskusjoner om mer målrettede agenter for autoimmunitet.

Den biologiske er trygge for alle med PSA?

Organiske stoffer anbefales for de som bor med moderat til alvorlige PSAer. Men noen mennesker er ikke kandidater for organiske stoffer.

Dette skyldes at sikkerhetsvirkningen av stoffet kan gjøre mer skade enn godt. Folk med et kompromittert immunsystem eller aktive infeksjoner bør ikke ta organiske stoffer for deres AP. Disse stoffene undertrykker immunforsvaret og kan være farlig hvis din allerede er kompromittert på en eller annen måte.

Selv kostnadene og utgiftene som bor for økologiske produkter, kan representere et hinder for noen mennesker.

Hva er bivirkningene av’antagelsen om en biologisk?

Hver PSA biologisk er forskjellig. Alle har sine potensielle bivirkninger. Det er imidlertid også likheter i denne klassen av narkotika. L’mer vanlig bivirkning for alle biologiske stoffer er en økning i risikoen for uvanlige eller opportunistiske infeksjoner.

Hvis du og legen din bestemmer deg for å prøve denne behandlingssyklusen med biologisk, kan influensasymptomer eller respiratoriske infeksjoner forekomme. Fordi biologiske stoffer administreres ved injeksjon eller iv, kan du også føle deg ubehag på det punktet hvor nålen treffer huden.

Den biologiske kan føre til mer alvorlige bivirkninger, for eksempel blod eller kreftforstyrrelser. Av disse grunnene er det en god ide å utvikle et sterkt forhold til legen din. Sammen kan du bestemme om en organisk er riktig behandling for din psoriasisartritt.

L & # 8217;

Den organiske har introdusert målrettede behandlingsalternativer for de som bor med moderat til alvorlige PSAer. Ikke alle er nye, men nå regnes de som en førstegangsterapi for behandling av Ptil.