Postmenopausal Atrofisk Vaginitt: Symptomer, Behandlinger og årsaker

Beskrivelse

Postmenopausal atrofisk vaginitt, eller vaginal atrofi, er tynningen av veggene i skjeden forårsaket av en reduksjon i østrogennivåer. Dette er mer vanlig verifisert etter overgangsalderen.

Overgangsalderen er øyeblikket i en kvinnes liv, vanligvis mellom 45 og 55, hvor hennes eggstokk ikke slipper mer egg. Det stopper også med å ha menstruasjonsperioder. En kvinne er i postmenopause når hun ikke har noen syklus i 12 måneder eller mer.

Kvinner med vaginal atrofi har flere sjanser til kroniske vaginale infeksjoner og urinfunksjonalitetsproblemer. Det kan også gjøre seksuell samleie smertefullt.

Ifølge American Association of Family Physicians presenterer opptil 40% av postmenopausale kvinner atrofisk vaginitt symptomer.

Symptomer på vaginal atrofi

Mens det vaginale atrofien er vanlig, søker bare 20-25% av symptomatiske kvinner medisinsk behandling fra legen din.

I noen kvinner oppstår symptomene i løpet av perimenopausen eller i årene som går foran overgangsalderen. I andre kvinner kan symptomene ikke vises før år senere, om noen gang.

Symptomene kan omfatte:

 • Tynning av vaginale vegger
 • Forkortelse og stivning av vaginalkanalen
 • Mangel på vaginal fuktighet (vaginal tørrhet)
 • Vaginal brenning (betennelse)
 • Identifikasjon etter rapporten
 • Ubehag eller smerte under forholdet
 • Smerte eller brenning med urinering
 • Hyppigere urinveisinfeksjoner
 • Urininkontinens (ufrivillig tap)

Årsaker til vaginal atrofi

Årsaken til den atrofiske vaginitt er en reduksjon i østrogen. Uten østrogen, de vaginale vevene og Drys. Det blir mindre elastisk, mer skjør og lettere skadet.

En nedgang i østrogen kan forekomme hos andre øyeblikk i tillegg til overgangsalderen, inkludert:

 • Under amming
 • Etter fjerning av eggstokkene (kirurgisk overgangsalder)
 • Etter kjemoterapi for kreftbehandling
 • Etter bekkenadioterapi for kreftbehandling
 • Etter hormonbehandling for behandling av brystkreft

L’vanlig seksuell aktivitet bidrar til å holde vaginalt vev sunt. Et sunt sexliv fordeler også sirkulasjonssystemet og forbedrer hjertesykdom.

Risikofaktorer for vaginal atrofi

Noen kvinner er mer sannsynlig å kontrakt den atrofiske vaginitt. Kvinner som aldri har født vaginalt, er mer utsatt for den vaginale atrofien sammenlignet med kvinner som fødte vaginalt.

Røyking endrer blodsirkulasjonen, frata skjeden og andre oksygenvev. L’tynning av stoffer oppstår når blodet har redusert eller begrenset. Røykerne er også mindre følsomme for østrogenbehandling i form av en pille.

Potensielle komplikasjoner

Atrofisk vaginitt øker risikoen for at en kvinne skal kontrakt vaginale infeksjoner. L’atrofi forårsaker endringer i # 8217; syre miljøet i skjeden, noe som gjør veksten av bakterier, gjær og andre organismer enklere.

Øker også risikoen for urinsystemet atrofi (genito-urinatrofi). Symptomer assosiert med problemer med den pålitelige urinveiene Alle’atrofi inkluderer hyppigere eller mer presserende vannlating eller brennende følelse under vannlating.

Noen kvinner kan også ha inkontinens og kontrakt flere urinveisinfeksjoner.

Diagnose av’vaginal atrofi

Kontakt legen din dersom seksuelt forhold er smertefullt, selv med smøring. Du bør også konsultere legen din dersom du plakater uvanlig vaginal blødning, sekresjon, brennende eller smerte.

Noen kvinner er flau for å snakke med legen om dette intime problemet. Hvis disse symptomene oppstår, er det viktig å be om en lege mening om å unngå potensielle komplikasjoner nevnt ovenfor.

Legen din vil stille deg spørsmål om din kliniske historie. De vil vite hvor lenge siden du sluttet å ha syklusen og hvis du noen gang har hatt kreft. Legen kan spørre hvilke produkter, hvis tilstede, kommersielle eller fra telleren bruker. Noen dufter, såper, badprodukter, deodoranter, smøremidler og spermicider kan forverre følsomme seksuelle organer.

Legen din kan lede deg til en gynekolog for eksamener og fysiske eksamener. Under en bekken eksamen vil de palp eller føle bekkenorganene dine. Legen vil også undersøke dine eksterne kjønnsorganer for fysiske tegn på atrofi, for eksempel:

 • Bleke, glatt og skinnende vaginal belegg
 • tap av elastisitet
 • sparsom pubic hår
 • Glatte og tynne eksterne kjønnsorganer
 • Stretching av livmor støttet stoff
 • Prolaps av bekkenorganer (hevelse i vagedens vegger)

Legen din kan bestille følgende tester:

 • bekkenundersøkelse
 • vaginal smøring
 • Vaginal surhetstest
 • blodprøve
 • Urin test

Smøret er en mikroskopisk vev eksamen som ble skrapt av vaginale vegger. Søk etter noen typer celler og bakterier som er mer utbredt med vaginal atrofi.

For å teste surheten, settes en papirindikatorstrimmel inn i skjeden. Legen kan også samle vaginale sekreter for denne testen.

Det kan også bli bedt om å gi blod- og urinprøver for tester og laboratorieanalyse. Disse testene kontrollerer forskjellige faktorer, inkludert østrogen nivåer.

Behandling av vaginal atrofien

Med behandling er det mulig å forbedre vaginal helse og livskvalitet. Behandling kan konsentrere seg om symptomene eller den underliggende årsaken.

Benk fuktighetskrem eller D & # 8217-baserte smøremidler; vann kan bidra til å behandle tørrhet.

Hvis symptomene er alvorlige, kan legen anbefale erstatningsterapi med østrogen. L’østrogen forbedrer vaginal estisitet og # 8217; naturlig hydrering. Det fungerer vanligvis i noen uker. Østrogen kan tas både lokalt og oralt.

Aktuell østrogen

L’Inntak av østrogen gjennom huden begrenser mengden østrogen som kommer inn i blodet. Aktuelle østrogener behandler ikke systemiske menopause symptomer, for eksempel varme blinker. Disse typer østrogenbehandlinger har ikke vist seg å øke risikoen for kreft Dell’Endometrium. Ring imidlertid legen umiddelbart hvis du bruker aktuelt østrogen, og du har en uvanlig vaginal blødning.

L’Emnet østrogen er tilgjengelig i forskjellige former:

 • En ring av vaginal østrogen, som estring. Ekstra er en fleksibel og myk ring satt inn på toppen av skjeden fra deg eller legen din. Frigjør en konstant dose av østrogen og må erstattes bare hver tredje måned. Estrogen ringer er forberedt på høyere doser østrogen og kan øke risikoen for en kvinne av kreft Dell’endometrium. Du bør snakke med legen din om risikoen din og til og med det mulige behovet for progestin.
 • En krem ​​av vaginale østrogener, som premarin eller ekstrakt. Disse typer stoffer settes inn i skjeden med en applikator før sengetid. Legen kan foreskrive kremet hver dag i et par uker, og gå ned til to eller tre ganger i uken.
 • En tablett med vaginale østrogener, som vagifem, settes inn i skjeden ved hjelp av en disponibel applikator. Vanligvis er ALL’en dose foreskrevet en dag, som senere reduseres til en eller to ganger i uken.

Tilleggsinformasjon: Hormonalterapi medisiner: Estradiol vs. Premarin »

Oral østrogen

Under overgangsalderen brukes muntlig østrogener ofte til å behandle hetetilger og vaginal tørrhet. Men L’Langvarig bruk øker risikoen for noen typer kreft. L’Oral østrogen er vanligvis ikke foreskrevet for folk som har hatt kreft.

Hvis helsehistorikken din ikke inkluderer kreft, kan progesteron foreskrives i tillegg til østrogener i form av en pille eller lapp. Legen din vil jobbe med deg for å bestemme hvilket alternativ som er best for deg.

Kvinner som tar progesteron og østrogen kan ha litt blødning etter overgangsalderen. Selv om risikoen for kreft for kvinner som tar både progesteron og østrogen, er minimal, bør du fortsatt konsultere legen din for å evaluere eventuelle episoder av postmenopausal blødning. Dette kan være et tidlig tegn på Dell’endometrium.

Forebygging og livsstil

I tillegg til å ta medisiner, kan du også gjøre noen endringer i livsstilen.

Bruk bomull undertøy og brede klær kan forbedre symptomene. Den brede bomullssklæren forbedrer sirkulasjonen av luften rundt kjønnsorganene, noe som gjør det til et mindre ideelt miljø for vekst av bakterier.

En kvinne med atrofisk vaginitt kan føle smerte under samleie. Men for å forbli seksuelt aktiv forbedrer blodsirkulasjonen i skjeden og stimulerer den naturlige fuktigheten. L’Seksuell aktivitet har ingen effekt på østrogen nivåer. Men forbedring av blodsirkulasjonen, holder dine seksuelle organer sunnere lenger. La tid til seksuelt opphisset selv kan gjøre samleie mer komfortabel.

L’vitaminolje og kan også brukes som smøremiddel. Det er også noen tester som vitamin D øker fuktigheten i vagina. Vitamin D hjelper også kroppen til å absorbere fotball. Dette bidrar til å bremse eller hindre postmenopausalt bein tap, spesielt hvis kombinert med vanlig trening.

Finn ut mer: Naturlige behandlinger for vaginal atrofi »