Biotin: Psoriasis behandling?

Cos’er psoriasis?

Psoriasis er en kronisk tilstand, men symptomene har en tendens til å gå og komme. Det kan treffe forskjellige deler av kroppen, avhengig av typen psoriasis, men hyppigere påvirker huden, hodebunnen og neglene. Noen ganger, som i # 8217; psoriasisartritt, påvirkes leddene. Plate Psoriasis betyr at overskytende hudceller akkumuleres på overflaten av huden, danner flekker og grå eller lilla pruriginøse plaketter som noen ganger kan forårsake betydelig smerte. Dimensjonene og posisjonen til lappen varierer fra person til person og fra et utbrudd alle & # 8217;.

Det er ingen kur mot psoriasis og kan være frustrerende for å finne riktig behandling. Reseptbelagte behandlinger som for tiden er tilgjengelige forsøk på å rette immunforsvaret, redusere betennelse og redusere hudcelleveksten for å redusere symptomene. Det er flere medisiner som kan hjelpe symptomer. De for hudoverflaten inkluderer salisylsyre og kortikosteroider. Terapien av lys og vitamin D kan hjelpe noen mennesker. Smøring av huden kan redusere symptomene. Men biotinet kan bidra til å kurere psoriasis?

Biotinet kan hjelpe?

Vi får biotin fra mat som egg og avokado, så mangelen er sjelden, selv om ikke enestående. Biotinmangel tegn inkluderer håravfall og hudutslett. Dette kan være grunnen til at noen tror at biotinet kan behandle psoriasis eller redusere symptomer, men det var ingen avgjørende vitenskapelige studier for å bevise det. Biotin kosttilskudd anses å være ufarlig for nesten alle, så det er ingen C’Det er grunn til ikke å prøve dem for psoriasis. Pass på at du kontakter legen din først, spesielt hvis du er gravid eller planlegger å ha et barn i nær fremtid.

Cos’mer kan hjelpe biotin?

Biotinet er en vitamin B (B-7), men noen ganger kalles det også vitamin H. Støtter sunn cellevekst og hjelper kroppen vår til å metabolisere fettstoffer. Biotinet har vært viste Å stoppe skallethet i begrensede tilfeller og for å hjelpe jevne skjøre negler. En 2015 studere Det indikerte at biotinet også kunne bidra til å bremse fremdriften av multippel sklerose.

Det er imidlertid ingen anbefalt daglig dose av vitamin 30 mcg / dag Det anses generelt som tilstrekkelig for den midterste voksen.

Hvilke andre kosttilskudd hjelper psoriasis?

Andre kosttilskudd kan hjelpe psoriasis symptomer, men forsiktig av uttalelser som vil ta vare på psoriasis & # 8211; Så langt er tilstanden uhelbredelig. Men her er noen kosttilskudd for å prøve:

Vitamin d

Vitamin D er en komponent av to legemidler som er underlagt reseptbelagte for psoriasis, vectical og dovonex, som påføres huden. C’er et begrenset søk på’# 8217; inntak eller # 8217; anvendelse av vitamin D for psoriasis. De fleste av oss får nok vitamin D fra kostholdet med egg, beriket melk og fisk. Du kan spørre legen din til en blodprøve hvis du tror at du har en mangel på vitamin D.

Curcumin

Curcumin er en kjemikalie i lys gul krydret gurkemeie. Curcumin viste En rekke helsemessige fordeler, inkludert behandling av Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm og reduksjon av blodsukker. I tester på mus med psoriasis har det vist seg å hemme veksten av hudceller. Du kan ta curcumin i kostholdet gurkemeie eller anta det i kapsler som et supplement. Dessverre er det ingen etablert mengde som er kjent for å lindre symptomene.

Omega-3 fettsyrer

Sekund Nasjonalt psoriasis fundament, Noen mennesker med psoriasis mangler i omega-3 fettsyrer. Disse er sunne fettstoffer som er i laks, i noen valnøtter og vegetabilske oljer. Du kan også ta dem i form av supplement, som mange amerikanere allerede gjør. Har vist seg at de støtter tanken og utviklingen av hjernen, samt reduserer betennelsen.

Ta bort

I tillegg til å være ubehagelig, kan det være frustrerende å ha psoriasis. Det er viktig å ikke gi opp håp om å kunne holde symptomene under kontroll. Finn den rette kombinasjonen av behandlinger kan kreve noen justeringer, men kan gjøres. Snakk med legen din om eventuelle kosttilskudd du er interessert i å prøve.