Natriumbikarbonat for UTI: Works?

Beskrivelse

Klarte å gjette hva som er infeksjonen n. 1 som folk får? Hvis du gjettet A’urinveisinfeksjon (UTI), har du rett. I følge Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), urinveisinfeksjoner er den vanligste enkeltinfeksjonen som folk kontrakter.

Fordi de er så vanlige, bruker jeg en rekke rettsmidler. Deres hyppige behandling med antibiotika innebar at mange bakterier ble resistente mot antibiotika. Dette er farlig. Mest motstandsdyktige mot antibiotika blir bakterier i kroppen vår, sterkere og mer tilpasningsdyktige de blir. Til slutt vil antibiotika slutte å fungere. Dette gir oss en større risiko for større og mer truende infeksjoner.

For å bekjempe risikoen for antibiotikaresistente bakterier, undersøker flere og flere mennesker å behandle urinveisinfeksjoner uten bruk av antibiotika, for eksempel med essensielle oljer, kosttilskudd og til og med natriumbikarbonat.

Slik bruker du natriumbikarbonat for en UTI

Tilhengere av natriumbikarbonatmetoden for behandling av A’urinveisinfeksjon bekrefter at natriumbikarbonat nøytraliserer urinsyren, som gjør at kroppen din skal ta vare på bakterier alene. De hevder også at natriumbikarbonat bidrar til å avgifte nyrene, noe som forhindrer at infeksjonen sprer seg der og forårsaker skade.

For å bruke natriumbikarbonat som behandling for en UTI, anbefales det å oppløse fra 1/2 til 1 teskje natriumbikarbonat i vann og drikke det på tom mage.

Hva sier forskningen

Det er ikke mange vitenskapelige bevis på at natriumbikarbonat kan behandle en UTI. Imidlertid er det bevis på at natriumbikarbonat faktisk kan være skadelig for kroppen din.

En revisjon av California Poison Control System funnet at i 192 tilfeller av natriumbikarbonatforgiftning, 4-7 prosent Saker ble forårsaket av folk som forsøkte å bruke natriumbikarbonat som behandling for urinveisinfeksjoner. I de fleste tilfeller var komplikasjonene alvorlige nok som forgiftet folk måtte gå på sykehuset. L’bruk av natriumbikarbonat for en UTI kan maskere et større problem. For eksempel, hvis du behandler hjemmeinfeksjonen og ikke snakker med legen din, kan du miste en større komplikasjon som forårsaker infeksjoner.

Risiko og advarsler

Selv om natriumbikarbonat er naturlig, kan det fortsatt være farlig. Natriumbikarbonat kan være ganske skadelig, spesielt ved svelging. Minst ett tilfelle har blitt dokumentert i Western Journal of Emergency Health Der en mann hadde alvorlig blødning da han tok natriumbikarbonat.

Den anbefalte dosen av natriumbikarbonat anses trygt for en voksen er 1/2 skje løs i 4-8 gram vann hver annen time. Mer enn dette kan forårsake komplikasjoner. Du kan faktisk lide skade eller hjerneblødninger hvis du svelger for bakervarer.

Milde komplikasjoner fra A’natriumbikarbonat overdose inkluderer:

 • kvalme
 • Han retched
 • magesmerter

Sjeldne tilfeller av natriumbikarbonat overdosering fører til:

 • anfall
 • koma
 • død

Det var også tilfeller hvor magen til mennesker faktisk eksploderes på grunn av for mye bikarbonatnatrium.

ADVARSEL: Hvis du er gravid, gjør du spesiell oppmerksomhet. L’bruk av natriumbikarbonat for urinveisinfeksjoner under graviditeten kan skade deg og barnet ditt.

Andre behandlinger for IVU

Generelt behandles urinveisinfeksjoner med antibiotika. I noen tilfeller, hvis du føler et sterkt ubehag og irritasjon fra # 8217; infeksjon når du bruker på badet, kan legen foreskrive et stoff som kalles fenazopyridin, designet for å redusere smerte i # 8217; blæreområdet. Fenazopiridin er ikke et antibiotika. Det vil ikke holde A’urinveisinfeksjon, men kan hjelpe deg med å sette mer rolig. Dette stoffet vil gjøre urinen til en strålende oransje farge og kunne flekk forstått klær.

Hvis du er utsatt for Ivu, er det en av de beste tingene du kan gjøre, prøve å forhindre dem. Eksperter, som CDC og American Urological Association (AUA), Foreslå å utføre følgende operasjoner for å forhindre urinveisinfeksjoner:

 • Urin før og etter å ha sex.
 • Drikk rikelig med vann for å holde seg hydrert.
 • Ta tranebærtabletter eller drikke tranebærjuice.
 • Tenk på ideen om å bytte fra badekaret til dusj for ikke å la bakterier komme inn i kroppen.
 • Rengjør fra forsiden til baksiden, slik at du ikke bærer avføringen mot skjeden og urinrøret.
 • Unngå boblebad.
 • Ikke bruk noe i kjønnsorganer unntatt vann; vann;. Følgende elementer kan irritere kjønnsorganet og endre pH-balansen, slik at bakterier kan komme inn på:
  • såpe
  • Dusjprodukter
  • sprøyte
  • pulver
 • Hvis du bruker rengjøringsmidler, bruk en delikat såpe. Såpe kan være slitende og forårsake irritasjon av rå hud rundt urinrøret. Dette er nå et perfekt miljø for veksten av bakteriell kultur og overgangen til blæren.
 • Urin første gang du føler behovet.
 • Ta vaginale østrogener hvis du er i Postmenopausa eller i Perimenopause.

Bunnlinjen

Selv om det kan være fristende å prøve natriumbikarbonat som en naturlig behandling for en UTI, kan det gjøre mer skade enn godt. I stedet snakk med legen din om å prøve en essensiell olje før du bytter til et antibiotikum. Noen essensielle oljer viste lovende resultater i behandling av urinveisinfeksjoner i en studie publisert på Åpne Microbiology Journal.